Německo - OSVČ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23729
23.2.13 22:23

@suik Pokud jde jen o zdaneni bokovky, neni treba. Nam delam danove priznani ja, protoze kdyz beru materskou/rodicovskou, coz neni zdaneny prijem, musim to danove udelat. Kdyz s tim prijdes na financak vc. podkladu, oni ti tam normalne poradi a reknou, co jo, co ne a daji i tipy, co se da jeste zahrnout treba do pausalu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
2.4.13 19:57

Prosim jak to funguje v Nemecku se skolkou, pokud nase mala neumi nemecky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
2.4.13 20:04

Zdravím, náš prcek má 4 roky, neumí ani slovo. do školky začal chodit v záři, byl dost často nemocný, takže tam pobyl asi 4 měsíce, ale je to v pohodě. Odkoukává od ostatních dětí, když se jde jíst, když jdou ven. už tam má i kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
2.4.13 20:06

@majdahrbac takze bez problemu by me dceru do skolky vzaly? a se skolou zakladni nevis jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
2.4.13 20:08

Školka je dobrá v tom, že tam německy umět nemusí. Tam by se právě naučil měl. První týden jsem tam byla s ním, ukázala mu, kde všechno je, aby si zvyknul. Měsíc chodil v pohodě, pak se zatnul, a do školky že nechce. Sceny, pláč, byla jsem z toho na prášky, ale nedalo se nic dělat. Dovedla jsem ho tam, nechala, plakal, prosil, ale odešla jsem. Pak jsem se ptala, do 5 minut přestal a pohoda. Se základkou bohužel zkušenosti nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
2.4.13 20:09

:) tak jsem zvedava jak to tam zvladneme my

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23729
2.4.13 21:18

@pipiinka Vychovatelkam to rekni pri nastupu, ze neumi nemecky, at podle toho k ni pristupuji. V drtive vetsine skolek s tim maji zkusenosti. Treba u nas maji deti, co nemaji nemcinu jako matersky jazyk, intensiv sprachförderung s logopedkou, vychovatelky se jim vic venuji, vic jim treba ukazuji veci a pojmenovavani, opravuji mluveni atd. Netreba se bat. Mozna neni spatny od zacatku naucit takovy ty veci jako pipi machen, essen, trinken atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.4.13 21:26

@pipiinka Ahoj, skolku vubec neres, oni ty deti do dvou let stejne vetsinou moc nemluvi, takze jsou tam na to zvykli :) Porozumi hodne brzo, u deti to funguje jinak, nez u dospelych.
Nase deti sly do skolky presne pred rokem (v Rakousku), nemecky neumely ani slovo, ani zadna zvykacka se nekonala a v pohode. Kazdy chodi do jiny skupiny, nejsou jen spolu.

Na skole zalezi, kde budete, pokud ve vetsim meste, kde je vic pristehovalcu, neni problem. Pokud do ty skoly bude chodit nejaky krajan, daji je dohromady. Aspon tak to vetsinou chodi v Rak., ale myslim, ze v Nemecku to bude podobny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
3.4.13 07:38

:) diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie