Německo - OSVČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Německo- OSVČ
Zdravím maminky, bydlíme krátce v Německu - Hessen, přítel podniká jako OSVČ. Začátky jsou jako všude těžké, už proto, že jsme se stěhovali narychlo a já německy neumím. Tedy jen základy. Učím se, ale s dvěma dětmi to jde těžko. Každý den přináší problémy, v Čechách jsem neměla problém, a vše jsem si vyřídila, ale tady jsem bezradná. Parkrát jsem na internetu hledala pomoc, ale nic. Napadlo mě, jestli tu není nějaká mamča, nejlépe která má manžela OSVČ v Německu. Za opravdu potřebné rady jsme připraveni zaplatit, jen už se potřebujeme pohnout dále. Kdyby náhodou tu někdo takový byl, budu moc ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja v nemecku ziju, s OSVC neporadim, sama bych potrebovala poradit, az mi skonci materska a budu ukoncovat ZL v Cr, tak bych si chtela privydelat tady, ale na uziveni to neni, to je mi jasny ![]()
jinak co budu vedet, tak poradim, taky valcime
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj „Suik“,díky za Tvou zprávu. Nás toho ještě čeká hodně. Vyřídit dětské přídavky, vše kolem podnikání, starší chodí do školky, nerozumí, ale naštěstí to zvládá. Já dost často pořád sama, tak už mám někdy děsnou ponorku. TEď pobíráš mateřskou? Tak pak rodičák ne? co vím, je v Německu do jednoho roku dítěte. Kde bydlíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je pritel cesky OSVC nebo nemecky? Co potrebujes vedet? Kde si co vyridis by ti meli rict na vasi radnici. Osobne mi prijde, ze se daji vsechny tyhle veci vygooglit. Jinak si nejsem zcela jista, jestli mate narok na detske pridavky, kdyz nejste manzele a partner je selbständig.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj "kytko ",díky za zprávu. Přítel je OSVČ v Německu, takže Kindergeld budou, jen je musíme vyřídit. Co se týče internetu, část svého života tady v Německu trávím na internetu, ale všechno je to jen obecné, skutečnost je úplně jiná. Taky nám bylo řečeno, že na radnici se nahlásí a ostatní už vyřídí oni, rozešlou a my jen vyplníme nějaké papíry. Ale chyba lávky. Všechno jsme oběhávali sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdahrbac no ja mam jest v CR zamestnavatele a ted jsem dobrala ceskou materskou a ted budu asi zadat nemeckou, ceskou asi neuhraju, docela tam jezdime na delsi dobu, mame tam lekare, pojisteni, ale je to takove na hrane
.
Jak budeme obehavat rodicak a co k tomu budou chtit, to jeste netusim
. Je tu do roka.
Jsme v Berline.
ono osobni zkusenost je fakt dobra, treba u Kindergeldu chodit osobne, je to rychlejsi a i se dozvis co ti chybi za dokumenty.
Nejhorsi je, kdyz potrebujes papiry z CR, vsechno je treba nechat prelozit, to neni zadarmo, no opruz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jsi stále v zaměstnaneckém poměru v ČR? A otec dítěte dělá co? Odvádí daně v Německu, nebo v Česku? Ptám se proto, že jsem i já řešila rodičovský příspěvek, a i když jsem te´d v Německu nárok na něho mám. Takže třeba bych Ti mohla poradit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdahrbac jo? ted momentalne je v pracovnim pomeru, takze dane odvadi.
ja co jsem mluvila s pani na urade prace, tak ze to zavisi na mem podpisu „bydliste“ - plus asi budou chtit nejake dukazy, nebo ja je pro ne mam pripraveny - mam tam pojisteni, deti taky (stejne tak mame i nemecke, i kdyz se to nema, ale tohle je proste dira se kterou se neda nic delat - leda dat vypoved, ale to neudelam), mam trvaly pracovni pomer, cesky ZL - aktivni, cas od casu neco spacham. Do Cech jezdime na delsi useky, ale vic casu travime v nemecku, starsi tu ma i skolku, ale kdyz ji tam nedam, tak tam neni. I muz tam pracovne jezdi. Tak prave nevim, pani mi rekla, ze je to na me, ze to si musim rozhodnout sama, jestli to poskrabnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na dceru jsem jeste brala, to jeste nikoho nic moc nezajimalo, pak chteli podepsat bydliste a to jsem akorat nastupovala na materskou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele malinko se v tom ztrácím, ale pokud budeš chtít, cinkni mi na skype. Jsem valoch 993. Můžeme to probrat. Hezký večer
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdahrbac V Hessensku jsem nejaky cas zila, ale detske prispevky jsem v te dobe neresila. To prvni prihlaseni na radnici se fakt musi obehat. Pak po prestehovani jinam v ramci Nemecka to uz vyridi vsecko oni sami. Kindergeld, Elterngeld a jakykoli dalsi prachy, co chcete, musite vybehat, to vam nikdo nebude servirovat jen tak. Bohuzel to tak funguje, ale clovek si zvykne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se spíše ptala, jestli nějaký přítel či manžel v Německu podniká. Ono to není lehké všechno vyřídit, jak to na první pohled vypadá. Ať už jsou to daně, nebo vyřízení karty na podnikání. Přídavky až tak neřeším, to zvládnu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdahrbac Zeptej se tady, urcite tam nekdo takovy bude http://www.germany.cz/forum/index.php?… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdahrbac ta administrativa je tu narocnejsi, manzel mel minulej rok nejakou praci bokem a diky tomu musi delat danove priznani, ale co jsem pochopila, tak je dobre si zaplatit danoveho poradce, tak jsem na to zvedava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit