Německy jako samouk
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Německy jako samouk
Velmi ráda bych se k mé angličtině začala učit ještě německy. Jsem ale úplný začátečník. Nechce se mi ale utrácet za výuku a ráda bych se naučila sama jako samouk. Manžel trochu německy umí a tak by mi mohl občas pomoci. Anglicky už se jako samouk učím několik let. Vyhovuje mi to nejvíce, protože jsem poměrně introvert. Z angličtiny jsem, narozdíl od němčiny, už poměrně dobré základy měla. Máte s tím některá zkušenosti? Nedoporučili byste mi nějaké knížky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Koukni po knížkách z nakladatelství Leda, přijdou mi dobré. Pak doporučuji číst knížky a koukat na filmy/ze začátku asi spíš pohádky. Zkus pohledat na netu nějaké výukové materiály, audio výuku apod. je toho hodně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukala jsem na Němčina (nejen) pro samouky. Ta je taky od Ledy, tak snad bude dobrá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morwen Za mě nejlepší učebnice němčiny je Moderní učebnice němčiny. Já jsem se s ní dostala na úroveň B1. Sice jsem malinký základ měla, ale jestli tě manžel bude ještě trochu vést, tak to určitě zvládneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morwen píše:
Velmi ráda bych se k mé angličtině začala učit ještě německy. Jsem ale úplný začátečník. Nechce se mi ale utrácet za výuku a ráda bych se naučila sama jako samouk. Manžel trochu německy umí a tak by mi mohl občas pomoci. Anglicky už se jako samouk učím několik let. Vyhovuje mi to nejvíce, protože jsem poměrně introvert. Z angličtiny jsem, narozdíl od němčiny, už poměrně dobré základy měla. Máte s tím některá zkušenosti? Nedoporučili byste mi nějaké knížky?
Zdravím, jsem profesionální lektorka němčiny, ale teď neboj, nechci ti vnucovat své služby
chci se jenom zeptat, na jakou úroveň by ses ráda dostala? Myslím, že knihou od LEDy nemůžeš nic zkazit. Jak psali nade mnou, musíš hodně poslouchat. Navrhuju začít dětskými písničkami - napiš do youtube Kinderlieder, jsou tam pěkné kreslené věci, kdy snadno pochopíš, o co jde. (pozor na to, někteří studenti z principu odmítají poslouchat dětské písničky a přitom to je docela sranda). Pohádky bych zařadila až potom. Tady je ale problém s tím, že někdy jsou to původní pohádky od bratří Grimmů - tj. němčina, se kterou nikdo už moc nemluví. Doporučuju německou verzi Sezame otevři se: Sesamstraße
(taktéž youtube)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jsem na tom stejně přidávám Němčinu ale radši s lektorkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morwen Leda je výborná. Naopak jsem k němčině přidávala angličtinu a s časovou dotací 20min/den jsem za chvilku ovládala látku z té knihy naprosto bezpečně. A chce to i tu kazetu, abys slyšela, jak se to čte (nebo aby ti to někdo znalý přečetl).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nějak na B2, abych mohla zvýšit své šance při hledání práce. Ale tak nějak postupně. Jsem na rizikovém s prvním dítětem, takže pár let si doma ještě pobudu, tak bych to chtěla nějak aktivně využít.
A co tyto knihy? Nemáte zkušenost?
Němčina za 24 dnů: https://www.megaknihy.cz/…samouky.html
Moderní učebnice němčiny: https://www.megaknihy.cz/…nemciny.html
Němčina pro samouky a jazykové kurzy: https://www.megaknihy.cz/…e-kurzy.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morwen knížky znám, měla jsem v ruce
Němčina za 24 dnů: nic moc, upřímně - chce se tam po tobě hrozně moc za 1 den a určitě to není na 24 dnů…
Moderní učebnice němčiny: mám doma starší vydání, paní Höppnerová píše dobré knihy, ale raději bych si od ní postupně pořídila Němčinu pro jazykové školy 1,2,3 + odpovídající CD. To starší vydání bylo od začátku směřováno spíš ekonomickým směrem, raději bych asi něco všeobecnějšího
Němčina pro samouky a jazykové kurzy: měla jsem v ruce jenom chvilku - hodně věcí tam chybí, pro samouky nene za mě…
(Krom LEDy kterou jsem viděla, připadala mi docela fajn, ale neučím podle ní - je fakt pro samouky) učím své studenty dospělé začátečníky podle knížky Německy s úsměvem nově. Je potřeba si ale k tomu sehnat CD a bílou knížku doplňkových cvičení - když budeš mít všechny 3 věci, tak se to na samovýuku jde použít taky a je to od úplného základu až po B2. Ale vždy je potřeba osvojit si víc slovíček, než je v té knize, samozřejmě. Psala jsem ve vedlejší diskuzi, že je fajn si pak časem najít třeba německá fóra a do nich přispívat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit