Německy jako samouk

78
24.10.16 11:22

Německy jako samouk

Velmi ráda bych se k mé angličtině začala učit ještě německy. Jsem ale úplný začátečník. Nechce se mi ale utrácet za výuku a ráda bych se naučila sama jako samouk. Manžel trochu německy umí a tak by mi mohl občas pomoci. Anglicky už se jako samouk učím několik let. Vyhovuje mi to nejvíce, protože jsem poměrně introvert. Z angličtiny jsem, narozdíl od němčiny, už poměrně dobré základy měla. Máte s tím některá zkušenosti? Nedoporučili byste mi nějaké knížky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
24.10.16 11:44

Koukni po knížkách z nakladatelství Leda, přijdou mi dobré. Pak doporučuji číst knížky a koukat na filmy/ze začátku asi spíš pohádky. Zkus pohledat na netu nějaké výukové materiály, audio výuku apod. je toho hodně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
24.10.16 12:28

Koukala jsem na Němčina (nejen) pro samouky. Ta je taky od Ledy, tak snad bude dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
24.10.16 12:46

@Morwen Za mě nejlepší učebnice němčiny je Moderní učebnice němčiny. Já jsem se s ní dostala na úroveň B1. Sice jsem malinký základ měla, ale jestli tě manžel bude ještě trochu vést, tak to určitě zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
24.10.16 14:41
@Morwen píše:
Velmi ráda bych se k mé angličtině začala učit ještě německy. Jsem ale úplný začátečník. Nechce se mi ale utrácet za výuku a ráda bych se naučila sama jako samouk. Manžel trochu německy umí a tak by mi mohl občas pomoci. Anglicky už se jako samouk učím několik let. Vyhovuje mi to nejvíce, protože jsem poměrně introvert. Z angličtiny jsem, narozdíl od němčiny, už poměrně dobré základy měla. Máte s tím některá zkušenosti? Nedoporučili byste mi nějaké knížky?

Zdravím, jsem profesionální lektorka němčiny, ale teď neboj, nechci ti vnucovat své služby :D chci se jenom zeptat, na jakou úroveň by ses ráda dostala? Myslím, že knihou od LEDy nemůžeš nic zkazit. Jak psali nade mnou, musíš hodně poslouchat. Navrhuju začít dětskými písničkami - napiš do youtube Kinderlieder, jsou tam pěkné kreslené věci, kdy snadno pochopíš, o co jde. (pozor na to, někteří studenti z principu odmítají poslouchat dětské písničky a přitom to je docela sranda). Pohádky bych zařadila až potom. Tady je ale problém s tím, že někdy jsou to původní pohádky od bratří Grimmů - tj. němčina, se kterou nikdo už moc nemluví. Doporučuju německou verzi Sezame otevři se: Sesamstraße
(taktéž youtube)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.16 14:47

No já jsem na tom stejně přidávám Němčinu ale radši s lektorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
24.10.16 17:15

@Morwen Leda je výborná. Naopak jsem k němčině přidávala angličtinu a s časovou dotací 20min/den jsem za chvilku ovládala látku z té knihy naprosto bezpečně. A chce to i tu kazetu, abys slyšela, jak se to čte (nebo aby ti to někdo znalý přečetl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
25.10.16 09:36

@dalmati

Tak nějak na B2, abych mohla zvýšit své šance při hledání práce. Ale tak nějak postupně. Jsem na rizikovém s prvním dítětem, takže pár let si doma ještě pobudu, tak bych to chtěla nějak aktivně využít.

A co tyto knihy? Nemáte zkušenost?
Němčina za 24 dnů: https://www.megaknihy.cz/…samouky.html

Moderní učebnice němčiny: https://www.megaknihy.cz/…nemciny.html

Němčina pro samouky a jazykové kurzy: https://www.megaknihy.cz/…e-kurzy.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
25.10.16 21:28

@Morwen knížky znám, měla jsem v ruce

Němčina za 24 dnů: nic moc, upřímně - chce se tam po tobě hrozně moc za 1 den a určitě to není na 24 dnů…

Moderní učebnice němčiny: mám doma starší vydání, paní Höppnerová píše dobré knihy, ale raději bych si od ní postupně pořídila Němčinu pro jazykové školy 1,2,3 + odpovídající CD. To starší vydání bylo od začátku směřováno spíš ekonomickým směrem, raději bych asi něco všeobecnějšího

Němčina pro samouky a jazykové kurzy: měla jsem v ruce jenom chvilku - hodně věcí tam chybí, pro samouky nene za mě…

(Krom LEDy kterou jsem viděla, připadala mi docela fajn, ale neučím podle ní - je fakt pro samouky) učím své studenty dospělé začátečníky podle knížky Německy s úsměvem nově. Je potřeba si ale k tomu sehnat CD a bílou knížku doplňkových cvičení - když budeš mít všechny 3 věci, tak se to na samovýuku jde použít taky a je to od úplného základu až po B2. Ale vždy je potřeba osvojit si víc slovíček, než je v té knize, samozřejmě. Psala jsem ve vedlejší diskuzi, že je fajn si pak časem najít třeba německá fóra a do nich přispívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze