Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
tento pátek jedeme k moři do Turecka na 3 týdny na dovolenou. Hotel je all inclusive i s doktorem. Dcera (2 roky) dostala nějakou virozu/nachlazení (k doktorce jdeme až zítra) - prostě klasika - rýma, kašel a lehce zvýšená teplota. Dávám jí sirup, kapky do nosu a panadol. Nemoc má od pátku, je chudinka dost zmožená. Zájezd už bohužel stornovat nejde nebo s velkou ztrátou. Počítám, že se za pár dní zmátoří. Myslíte, že jí tam nebude ještě hůř ??? To víte, slunce, teplo, voda… Máte s tím nějakou zkušenost ??
Díky Bubina
Ahojky, já zá:,–(ně s dětmi 27 a 13m jezdím a jsme všici komlet nechlazení, většinou už ve fázi týdenní léčby a dobrý, nikdy se nám to nějak nezhoršilo, naopak jsme byli rychle zdraví.
Ahoj,
(nepíšu sice o dětech, ale jak reaguje organismus)
moje mamka se s přítelem také nachladili před odletem do Turecka. Podotýkám, že je mamka astmatička, tak se léčí pomaleji než zdraví lidé. Byli jako mátohy a sousedi je vyhnali na pláž, že je to lepší a ouha za 2 dny stáli na nohách
,jako by ani nic nebylo!
Tak huráááá na dovolenou!!
Iva a Michael 3m ![]()
Ahojik mame stejny problem, v utery chceme letet do turecka (kupujeme zitra)…malymu je 15 mesicu…malej ma asi 3 dny kasel dnes je ot malickato horsi a spustila se mu ryma…nic silenyho (zatim) tak se bojim co s nim udela let a dovolena, mam z toho strach je tu moznsot nebrat ho s sebou ale bez nej se nam proste nechce :-/ tak jak tu ctu tak by to mohlo byt ok, i ja se citim ze me zacina malicko bolet v krku…tak jeslti ma jeste nekdo nejakou zkusenost tak dekuji za info a nazor ![]()
A proč teda nejedete až se uzdravíte, když zájezd ještě nemáte koupenej?
Protoze manzel ma ted dovolenou a nejde to zmenit…planujou si to v praci rok dopredu…
Spis jsem chtela slyset jestli tak taky nekdo jel a jak to dopadlo kdyz to neni nic strasnyho…jestli se to rozjelo nebo dopadlo jako u pripadu nahore
Ahoj maminky, dcera uz tyden prujmuje, prvni tri dny masakr, hrozilo nam infekcni. Zitra to bude tyden a porad prujmuje 5 az 6 za den a briřko ji asi porad poboliva, protoze se casto budi s hysterickym placem a nejde utisit, k tomu se klube zub.
no a ted se dostavam k moji otazce. Ve ctvrtek mame odjet na dovolenou a ja premyslim jestli to neodvolat. Pritel rika, ze to bude v pohode. Podle me je dost rozhozena a mrzuta. Co vy zustali byste radeji doma? Omlouvam se za chyby, mobil!
Počkala bych to utery, pak bych tě rozhodla co dál. Loni jsme řešily podobnou situaci. Měla jsem mít za svědka na svatbu, 200km od našeho města, ještě jsem kojila a malá dostala týden před tím střevní chřipku. Nakonec po 4 dnech ok, nakonec jsme jeli, ale nebyla ještě ve své kůži, takže byla protivná
@veeeraf píše:
Ahoj maminky, dcera uz tyden prujmuje, prvni tri dny masakr, hrozilo nam infekcni. Zitra to bude tyden a porad prujmuje 5 az 6 za den a briřko ji asi porad poboliva, protoze se casto budi s hysterickym placem a nejde utisit, k tomu se klube zub.no a ted se dostavam k moji otazce. Ve ctvrtek mame odjet na dovolenou a ja premyslim jestli to neodvolat. Pritel rika, ze to bude v pohode. Podle me je dost rozhozena a mrzuta. Co vy zustali byste radeji doma? Omlouvam se za chyby, mobil!
Já bych se v tomto případě poradila s dětskou doktorkou. A osobně bych odvolala, už jsem letos rušila dva pobyty. Ono po tom průjmu, pokud trvá tak dlouho, bude hodně vyčerpaná a i kdyby do té doby průjem přešel, tak je riziko, že se jí to při dietní chybě rozjede znovu a to je na dovolené dosti obtížné vše ohlídat.
Hojky, jsme na dovolene v Chorvatsku, mala nam lehla, horecky, kasel a ryma.Bere antibiotika 2den a kasel ustupuje, teplota porad 37,5.Kdy myslite, ze muze k mori po odezneni teplot. Doktor rikal, ze s ATB muze na slunce, kdyz bude bez teploty.
Tak že by se s antibiotiky smělo na slunce, to slyším poprvé v životě a že jsme doma už měli lecjaká…
Ale třeba jsou nějaká nová, která neznám, to si samozřejmě nedovolím vyloučit.
@BohunkaP Jsou, dceři hledala doktorka na boreliozu právě taková, aby mohla na sluníčko, měla je tenkrát na začátku prázdnin.
@BohunkaP jsou opravdu, jsou to penicilinoveho typu a ty jsou v pohode
@vokishka, no vida, díky, tak to se hodí vědět - a náhodou název si nepamatuješ?