Autosedačka na předním sedadle

51
18.9.04 13:20

Autosedacka na prednim sedadle...

Ahoj ! Prosím, nevíte někdo, jestli může být dětská sedačka (pro dítě 9-18 kg) umístěna na předním sedadle po směru jízdy? Airbagy mame deaktivavane. Diky! Kita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1290
18.9.04 13:44

Ahoj Kito,
my v návodu naší autosedačky(9-18 kg) máme psáno, že může být upevněna na předním sedadle. Já osobně bych tam dceru nikdy neupevnila, už jen proto, že se tomu říká „sedadlo smrti“, vždy je v sedačce na zadním sedadle.
Tak jak píšeš, pro přední upevnění je nutne, pokud máš, tak deaktivované airbagy.
S pozdravem Zuzka+Emily :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
18.9.04 17:18

Ahojky, já jsem četla, že na předním sedadle může být autosedačka jen proti směru jízdy a vztahovalo se to na všechny velikosti.

Nevíte jak je to s poutáním se na předním sedadle v těhotenství? Já se normálně připoutávám a pás si strkám pod bříško, ale slyšela jsem, že bych se neměla vůbec poutat - což si neumím představit, s pásem jsem si jistější.

Desty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
18.9.04 17:32

Desty,

na tutéž otázku jsem se ptala policajtů- dopraváků, těhotná se poutat v autě nemusí, ale z důvodu bezpečnosti (pro ni i pro dítě) je lepší, když za všech okolností sedává vzadu (nemluvili jsme o šoférování).
Jeden z těch policajtů byl dost drsný. Řekl, že se mám vázat, že v případě havárky „jen“ potratím :evil: .

Lucie + Vilda (39+1)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
18.9.04 18:49

Uvazování v autě v těhotenství

Ahojky,

v televizi byl Besipácký pořad apelující na těhulky, aby se v autě uvazovali. Podle statistik prý umírá nejvíc dětí v pokročilém stadiu těhotenství právě v důsledku dopravních nehod.
Důležité je být správně uvázaná. Horní pás mezi prsama a spodní pod bříškem. Uvažovali, že by každá těhulka v rámci propagace dostávala do těhuprůkazky nálepku s tímto návodem.
Jinak tam mluvila paní, která měla nehodu a miminko jí museli kvůli jejímu zdrav. stavu vzít. Byl na ni moc smutný pohled, protože je dodnes bezdětná a má následky po nehodě.

Jinak mě se uvazování dětí v předu moc nelíbí, protože to odvádí pozornost od řízení.

Ajka, Lenička 2roky a Lukášek 23dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
18.9.04 19:50

Ahoj, také jsme se pídily, zda může být sedačka přidělaná po směru jízdy na předním sedadle, potřebovaly jsme jet do zahraničí Transitem a zadní sedačky jsme potřebovali mít vyndané. Volali jsme všude možně na UAMK na policii, potvrdili nám, že může, a to i v Německu, přes které jsme jeli a i ve Švýcarsku. Nakonec jsme ještě zavolali dealorovi Fordu, který nám ochotně nafaxoval „návod“ k Transitu, kde byla nakreslaná i autosedačka 9-18kg ve předu po směru jízdy.
ahoj katy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.9.04 21:49

Ahojky,
já sama za sebe mohu říci, že svého 22m starého syna vozím na přední sedačce. Airbag si mohu vypnout na palubce klíčkem. Jsem toho názoru, že dítě mohu zkontrolovat a kdykoli zastavit dle situace. Co se týká bezpečnosti, myslím, že záleží na tom k jaké nehodě dojde, pokud k ní dojde. Na žádném místě si nemůžete být jisté, že přežijete. Jinak co se návodu mého auta týká, je v něm psáno, že pokud dítě sedí na před. sedadle po směru jízdy, má být sedačka posunuta co nejvíce dozadu od palubky a zapnutý airbag. :?:
Tak si vyberte? Vypnout či zapnout airbag? U kolébky to chápu, že vypnout, ale u staršího dítěte?
Je to na zvážení.
Každopádně přeji všem cestování bez nehod a zdravé děti.
Pa Štěpík

• Citovat
  • Upravit
78
7.10.04 12:48

Ahojda,
já jen k tomu těhotenství a pásům:mám kamarádku,která řídila,přivázaná a stala se jí nehoda,pás se ale zasekl a miminko bylo několik minut přiškrcené.Má chlapečka,ale úplně v pořádku není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
7.10.04 14:23

Desty,
k tomu poutani v tehotenstvi … je to drsny, ale v podstate souhlasim s tim policajtem. My jsme to taky s manzelem probirali a samozrejme jako prvni nas napadlo, ze se nebudu poutat abych pripadne neublizila holkam, ale kdyz jsme se nad tim zamysleli, tak mnzel rekl, ze ma holcicky moc rad uz ted [tehdy tedy jeste v brisku], ale ze porad prednejsi pro nej budu ja. Takze je to tezke rozhodnuti a neni moc prijemne na to myslet, ale kdyz by nekdo jel nepripoutany a neco se stalo tak spis to bude blbe pro maminu i dite, kdezto kdyz by byla pripoutana tak je vetsi sance ze ji se nic moc nestane a mimcu snad taky ne. Zalezi samozrejmne na velikosti havarky.
Moje rada tedy zni: poutat ano, ale opatrne tak aby to nebylo primo pres brisko a vedlo to pod. A jezdit samozrejme opatrne a modlit se, zby clovek nepotkal na silnici nejakeho blba :? A to plati pro vsechny pripady.

Monca a princezny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
8.10.04 09:01

Ahoj holky!
Autosedačka - na předním sedadle být může. Stejně je horší když něco v zádu zaslechneš a instinktivně se otočíš dozadu nebo jen v první chvíli uděláš ten pohyb. Čekáme třetího prcka, takže debata typu ano či ne je pro mě zbytečná. Když pojedu s dětma, jedno musím dát v sedačce dopředu vždycky. Tak jsem ráda, že to je povolené, nevím jinak jak to řešit a bez autosedačky jezdit nechci. Kolíbka proti směru, ostatní sedačky po směru jízdy. Airbag má být vypnutý. Jestli dáváte své dítko dozadu vpravo, tak to je skoro stejně nebezpečné sedadlo jako vpravo vpředu. Auto co z vedlejší nedá přednost jak na potvoru vrazí do pravého boku. Stalo se to mojí známé a chlapečka před zraněním mozku nezachránila ani autosedačka, protože není bohatá, aby měla v autě boční airbag.
Poutání - no myslela jsem, že těhulky nemusí, nedávno byl pořad, že musí. Tak se radši budu poutat. Jen to prý nesmí přes bříško. Jelikož řídím, bude to ještě zajímavé.
Hezký den přeje Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
8.10.04 09:19

Chtěla bych se přidat k Monis. Myslím, že je lepší se připoutat i v těhu. Mě ty pásy šíleně táhnuly a tak jsem si dávala pod pás polštářek aby to tolik netlačilo. Možná by to při případné havárce bylo pro mimčo šetrnější. Kdoví, naštěstí jsme nebourali, doufám že ani nikdy nebudeme a vy taky ne.

• Citovat
  • Upravit
297
8.10.04 12:13

Ahojky,
ja souhlasim s nazorem v tehu se poutet. Dokonce jsem t nekde i cetla ale jak jiz jste tady psaly pasy hezky na prsa a pod brisko:-)). Ale doufam ze me ani zadnou z Vas nepotka bouracka tekze oci poradne otevrene a pasy hezky priple neb blbu na nasich silnicich je strasna spousta. Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
8.10.04 12:50

Ahojky děvčata, mám nové informace - ale týkají se pouze nově koupených aut. U některých typů - třeba Hyundai - jsou airbagy funkční na jiném principu než ty co známe. Takže tady u těch nových je prý nemusíte vypínat.
Tak mi to říkal přímo prodejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
21.10.04 21:18

Když jsem si přečetla debatu o tom zda se v těhotenství poutat nebo ne, divím se tomu, že to někoho vůbec napadne. Zrovna minulý týden se stala velmi ošklivá nehoda, při které zemřela těhotná žena a dítě. Žena nebyla připoutaná a dítě nebylo v autosedačce. Kdyby byli připoutáni, měli šanci žít. Nemyslím si, že by pásy ublížili těhotné víc než to, že se rozplácne o palubku a čelní sklo.
Jak píše Lucie, že v případě havárky „jen“ potratí, je to opravdu ošklivá fráze, ale když nepřipoutaná těhotná zemře při nehodě, dítě to nepřežije tak jako tak. Takže ze zlého volím to menší zlo.
Bohužel nikdy nevíte, jaký opilý idiot do vás nabourá a při některých nehodách jsou všechny pásy i airbagy nanic, ale proč riskovat za každou cenu?!
Nerada bych, abyste si to vysvětlovaly, tak, že někoho napadám, to vůbec ne, ani neagituji pro bezpečnost silničního provozu, ale jsem na toto téma dost háklivá. Moje kamarádka se zabila v autě právě proto, že se zá:,–(ně nepoutala. Bylo jí jen málo přes 30.
Myslete na své děti a také na sebe.
 Ariana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
22.10.04 00:11

Ahoj Maminky aj tehulky,

neda mi nepripojit sa do diskuzie.
Ked som bola tehulka do poslednej doby som riadila auto, lebo inak som sa prepravovat nemohla. Kedze som zvyknuta sa putat, tak ako tehotnej mi to neprislo zvlastne, ale asi od 6 mesiaca som si davala vzdy medzi pas a brusko vankus (polstar). :D Vypadalo to zvlastne a ludia sa obcas divili, ale bezpecnost mojho miminka a moja mi bola prednejsia. Niekedy staci male tuknutie alebo silnejsie zabrzdenie a ked riadite auto mozete bruskom narazit do volantu.
A este co sa tyka sedacky vzadu proti smeru jazdy. Americania ty maju zlepsovaky na vsetko :idea: vymysleli dve zrkadielka, ktore mate namontovane (nalepene) v aute tak aby ste dobre videli na miminko v zadu. Od prveho dna za volantom som na to myslela a pred nedavnom som ich od manzilka aj dostala. Ale aj ked si to niekto nemozete kupit, myslim, ze sa to da nejak sikovne vyrobit a uchytit.

Zdravi Slniecko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí