Autosedačka na předním sedadle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
595
30.10.04 20:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
31.3.10 10:26

no ono takorý otáčení se dozadu odvádí pozornost ještě víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
31.3.10 13:30

Já když sem byla těhu, tak sem v průkazce měla obrázek a návod jak se správně poutat.........ptala sem se policajtů, zda těhotná žena nemusí být připoutána, aniž by dostala pokutu, bylo mi řečeno, že těhotná žena musí být připoutána, ale pokud tím ohrožuje stav dítěte, pak musí mít potvrzení od lékaře, že se poutat nemusí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
14.4.14 10:52

Zeny, nemam moc casu to vsechno procitat, malej zacal najednou vzadu za jizdy zvracet, takže chci zkusit dát sedačku dodpřeu, je to romer king 9-18kg, malýmu je 29 měs. Jak s tím airbagem? Slyšela jsem že nevypínat, ale sedadlo posunout co nejvíc dozadu. takže je to tak správně? A vozíte někdo dítě vepředu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.4.14 10:54
@marmelada78 píše:
Zeny, nemam moc casu to vsechno procitat, malej zacal najednou vzadu za jizdy zvracet, takže chci zkusit dát sedačku dodpřeu, je to romer king 9-18kg, malýmu je 29 měs. Jak s tím airbagem? Slyšela jsem že nevypínat, ale sedadlo posunout co nejvíc dozadu. takže je to tak správně? A vozíte někdo dítě vepředu?

Nevozila bych ve předu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.4.14 10:55

@marmelada78 dát dítě normálně - po směru jízdy, v takovém případě airbag nevypínat - chrání dítě stejně jako Tebe. Sedadlo co nejvíc dozadu. Ale není to záruka, že zvracet nebude :think: Já dítě vozím vepředu sporadicky - né nadarmo se sedadlu vedle spolujezdce říká sedadlo smrti :think: Ale taky ho tak občas vezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
14.4.14 10:59
@Lejaa píše:
Nevozila bych ve předu.. :nevim:

no, já taky ne, ale ujištuju tě, že když jsem za poslední jízdy musea několikrát zastavovat z plné rychlosti na velmi nevhodných místech a rvát dítě dusící se zvratky zezadu ze sedačky.. tak už si nejsem tak jistá co je bezpečnější :nevim: a rvát do nej na každou jízdu kinedril asi taky nebude to pravé ořechové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.4.14 11:00

@marmelada78 zkus ho vzít dopředu - je to pro Tebe lepší, než se třepat strachy, že se Ti udusí. :think: a pak kdyžtak řešit ty nevolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.4.14 11:01
@marmelada78 píše:
no, já taky ne, ale ujištuju tě, že když jsem za poslední jízdy musea několikrát zastavovat z plné rychlosti na velmi nevhodných místech a rvát dítě dusící se zvratky zezadu ze sedačky.. tak už si nejsem tak jistá co je bezpečnější :nevim: a rvát do nej na každou jízdu kinedril asi taky nebude to pravé ořechové

:( to je blbý no.. Bohužel neporadím..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.4.14 11:08

@marmelada78 je to tak spravne :palec:
deti vozim vpredu vetsinou jen ve vajicku a to sporadicky prave kdyz maji blici obdobi, nastesti z toho do roka vyrustaji.
Jinak na zvraceni jsou dobra homeo, kup v lekarne a rozmichej do piti treba mu to pomuze. Je to za trest. Blilo mi takhle vetsi dite jednou a byla to pocinajici strevni chripka uplne to stacilo a pak jeste cestou z nemocnice. A dostavat to z romerky byl tedy taky zazitek. Radsi nevzpominam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
14.4.14 11:14

@marmelada78 Pokud se na předním sedadle vozí vajíčko, tak se airbag musí vypnout. Pokud už je klasická sedačka, airbag zůstává zapnutý.
Jen tedy v mém autě mám v návodu napsáno, že musím mít hrudník 25 cm od airbagu - tedy 25 cm mezi volantem a mnou. Být blíže, asi by ten airbag mohl ublížit. Předpokládám, že tak podobně to bude i u ostatních aut. Pro jistotu mrkni do návodu ;).
Jinak tedy nezaručuji, že ti prcek nebude blinkat i ve předu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.4.14 11:24
@marmelada78 píše:

přesně tak.
jasně, sedadlo smrti, bla bla. ale kdo nemá blijící dítě, nepochopí. mohlo by to pomoct, znám pár dětí, co tak jezdí a neblijí (včetně ehm mé maličkosti - sednout si dozadu, jsem ložená za 20 minut.. vpředu vydržím 3 hodiny..:).
na krátké trasy bych to tak řešila, na dlouhé normálně dozadu pod kinedrilem. ne že se na krátké nemůže nic stát, ale dávat klukovi kinedril na 30min cestu 3× denně - vím, že je to lahůdka!!!
homeo, autíčka, všemožné „přírodní“ preparáty.. to všechno bylo totálně na NIC. pokud dítě skutečně má kinetozu, nic než kinedril stejně nepomůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
14.4.14 11:43

V lekarne se prodavaji i lizatka proti nevolnosti, pro deti super, ovsem zalezi, jak casto jezdis.
Muj syn obcas taky zvraci, ale pokud hlidam, co pred jizdou ji a pije, tak probrem neni. Zvraci mi v aute po kakau, dzusu a pokud malo ji a hodne pije. Takze pokud nechce snidat chleba/rohlik, nacpu do nej aspon bebe susenky, brumika,…
Me byva obcas taky zle a pomaha mi Avioplant (nebo tak nejak), je to prorodni, zazvorove, ale nevim, zda to muzou i deti a homeopatika jsou taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
14.4.14 11:48

@marmelada78 Nemám podobnou zkušenost, ale airbag bych nevypínala, chrání stejně jak tebe. Vypínání se týká vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
14.4.14 11:56

Já na vození dítěte v sedačce na předním sedadle nevidím nic špatného :nevim: Sedadlo smrti to bývalo tak před 15,20 lety, ale dneska? V době airbagů? Dneska jsou auta mnohem bezpečnější, včetně sedadla spolujezdce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix