Nemoc dítěte a návštěva otce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
175
28.12.13 13:22

Nemoc dítěte a návštěva otce

Zdravím maminky,
chtěla bych se zeptat jak řešíte návštěvu dítěte u otce v případě, že dítě onemocní. Syn měl být dnes s otcem, ale dostal horečku, tak jsem to zrušila. Dáváte náhradní termín setkání, otec požaduje, nebo se prostě uvidí v příštím termínu tak jak je dítě zvyklé a jak jste domluveni jako rodiče.

Děkuji za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.12.13 13:24

@lendiiisek můj si kluka bere i nemocného. Není v tom problém :think: jen kluka prostě dovezu já autem a nepřijede si pro něj on. Slovo náhradní termín u nás neznáme, protože pokud má ex volno přes víkend, má kluka vždy on (vychází mu to někdy 1× někdy třeba 3× do měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
28.12.13 13:27

My se domlouváme třeba podle situace, ale sleduju, že my jsme pomalu světlá vyjímka, neděláme si naschvály, prostě se dohodneme, jednou potřebuje on, za další zase já, když nemůže, vynahradí mu to jindy, třeba tím, že si ho vezme na dýl. Vyjdeme si prostě vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
28.12.13 13:27

@martina.se
Malý ještě nemá ani rok a je docela nevrlý, tak by z toho asi ani jeden nic neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.13 13:28

@dlouha přesně.. a u nás fakt není nemoc dítěte problém :nevim: prostě otci zavolám, hele, má chřipku, mám kluka dovézt. Jasně, přizpůsobím program, hotovo. Když funguje domluva, jde vše.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.13 13:28
@lendiiisek píše:
@martina.se
Malý ještě nemá ani rok a je docela nevrlý, tak by z toho asi ani jeden nic neměli.

ok, to tam nebylo napsáno. V tomto chápu. Tak se na další návštěvě prostě domluvte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
28.12.13 13:32

@martina.se nemocnýho kluka mu teda nedávám, raději si ohlídám sama, ale jak říkám, vynahradí mu to, nebo přijede za ním aspoň mrknout. I když mám už jiného manžela, nikdy nebyl problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895

Tak pokud prckovi neni jeste ani rok, asi bych se bala ho s horeckou nekam pustit. Zalezi hodne na otci, jak je schopny nemoc zvladnout a postarat se.Ne kazdy chlap zvladne nemocneho kojence.
U vetsich deti bych to jako problem nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@dlouha píše:
@martina.se nemocnýho kluka mu teda nedávám, raději si ohlídám sama, ale jak říkám, vynahradí mu to, nebo přijede za ním aspoň mrknout. I když mám už jiného manžela, nikdy nebyl problém

u nás dáno tím, že dítě už je větší :mrgreen: ale jinak správný přístup :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5737
28.12.13 13:33

Svagrovy ex byl dokonce vcera s nima na pohotovosti, zda nekeca, ze je malej nemocnej. Dr rekl ze ma virozu, tedy nskazlive… Ex ma tehu pritelkyni a ji rekl ze je to oka, ze ro od malyho nedostane… Jen aby ho mel! Ale to jsou od nej jen neschvali… Ale kdyz prcek neni svhopny tam jit domlouva se nahradni termin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
28.12.13 13:34

Běžně se domluvíme, snažím se nedělat naschvály, ale. také je fakt, že manžel se klidně den předem ozve že nemůže a že to posuneme na příští víkend a cítí se dotčen, když máme už nějaký program. Já zrušila návštěvu poprvé, kvůli horečce. Příští víkend chystám narozeninovou oslavu, tak bych malého měla ráda doma, když je pro něj. Ale manžel nechce slavit vánoce v půlce ledna, to sice chápu, ale o narozeninách malého ale nepřemýšlel.

K nám nechce, neboť se nechtějí setkávat s mými rodiči.

Příspěvek upraven 28.12.13 v 13:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.12.13 13:34

Já nevím, je skvělé, že se domluvíte, ale roční nemocné dítě s horečkou, tak to bych si nechala doma. Možná jsou děti různé, ale naše malá horečkovala týden před vánoci a ačkoliv tatínka miluje a může se z něj zvencnout, jak je jí zle chce jen mámu, týden mi visela na krku, takže bych nedala. Ale zase bych mu vyšla vstříc, až se uzdraví, aby se viděli, ovšem termín požaduje mě jaksi žene do tvrdé opozice, tak snad je to tak jen napsáno a ve skutečnosti nevyžaduje, jen se chce slušně domluvit, kdyby vyžadoval, tak bych mu vysvětlila, že vyžadováním ničeho nedocílí, to vysvětluju už svým malým dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
28.12.13 13:39

@terinka4444
Není to tak napsáno, opravdu trvá na příštím týdnu, tak jako vždy když návštěvu zruší.

Přesná formulace otce:
Pokud to nedopadne teď ten příští vikend, nebudem dělat Vánoce v půlce ledna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.12.13 13:42
@lendiiisek píše:
@terinka4444
Není to tak napsáno, opravdu trvá na příštím týdnu, tak jako vždy když návštěvu zruší.

tak mu slušně vysvětli, že trvá a vyžaduje není slušné, že buď se slušně domluví nebo si může jít trvat na horní nádraží. Dávat mu malýho příští týden nemusíš, záleží na tobě. Já když od někoho něco chci, tak slušně požádám, zkus mu to říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
28.12.13 15:00

Taky podobné věci řešíme. Od sociálky vím, že když je dítě nemocné tak, aby zůstalo doma s matkou, otec nemá právo na náhradní termín. Pokud bys chtěla ty sama termín přehodit z nějakého důvodu a otec to povolil, má právo na náhradní termín. A pokud jsem četla správně, že syn nemá ani rok, tak mu bude snad jedno, jestli si dárky rozbalí teď nebo v půlce ledna. Nebo bych navrhla otci jednodenní návštěvu, jen co bude synovi líp, pokud má otec možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí