CRP 35, dostal ATB

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4476
27.12.13 13:45

CRP 35, dostal ATB...

Maly mel vcera a v noci horecku 38,5-39,2. Protoze je pred vikendem a Silvestrem… tak jsme navstivli Dr. uz dnes. Jinak chodime az po tech trech dnech. Dr. zhodnotil, ze se jedna o bakterialni infekci. Maly ma povlak na jazyku a pry zarudle podnebi. V krku ho ale neboli, nekasle, nesopli. Hned zacal predepisovat ATB, ale ja po nem chtela jeste crp. Nema ho u sebe, musi posilat do labaku. Vysetreni crp ukazalo hodnotu 35 a pry ta ATB mame dat. Vyter z krku nedelal. Doma ted koukam na ty hodnoty crp a nijak z toho nejsem moudra… protoze vsude nachazim, ze bakterialni infekce je az od hodnoty 50. Nasadit ta ATB nebo pockat, jak se to vyvrbi? :think:
Zalezi ty hodnoty crp i na veku? Maly ma 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12947
27.12.13 13:51

My dobraly atb, po 4 dnech jsme šly znova k dr..crp 42, teplota nízká a rengen ukázal že má zápal plic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
27.12.13 13:52

CRP není jediný směrodatný ukazatel :). Dítě ho mělo nízké a přesto bakterie ve stěrech :).

• Citovat
  • Upravit
170
27.12.13 13:53

V podobné situaci jsem byla přesně minulý týden, ale po třech dnech teplot. Doktor nám ATB nepředepsal, s tím, že počkáme jak se to vyvine, pokud by teploty přetrvávaly, měly jsme jít na pohotovost a nechat si znovu udělat crp. Pokud by byl i jen malý progres, pak by to bylo na ATB. Po jednom dni teplot bych s ATB počkala, pokud by teploty byly i dál, tak bych v neděli zašla na pohotovost a nechala si udělat znovu crp, a vidělo by se, zda se hodnoty zvyšují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
27.12.13 13:56

Ahoj!

Pokud budu mluvit za sebe, tak bych to udělala asi takto…

Horečku bych nesrážela a nechala proběhnout. Beru to jako nejlepší lék. Současně dodržovat pitný režim, klid a nenutit do jídla.

Pokud nemá žádné jiné příznaky, ATB bych nenasazovala a vyčkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85261
27.12.13 13:57

CRP 35 je dost, u dospeleho je norma do 7. ATB bych nasadila, navic pokud to doktor poznal i bez crp jen z nalezu… Ale nechapu, ze si clovek musi neustale overovat nazor doktora na internetu. Pokud mu neveris, tak ho zmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.12.13 14:01

@74paja já ti nevím, tak snad doktor ví co dělá, ne? :think: Věříš mu nebo pochybuješ, že si to ověřuješ tady?
Já mám zatím jedinou zkušenost, miminko vysoké horečky, crp 64 a okamžitě antibiotika nasazena, dr. na pohotovosti mi říkala, že ta hranice nasazení atb je kolem té šedesátky. I když byla atb večer nasazena, ráno bylo crp 120 a zápal plic jako vyšitý.
Pokud atb nenasadíš, tak si jdi crp zase brzy zkontrolovat! co vím, tak existují i domácí testy, ale jak je to s přesností, to nevím :think:

• Citovat
  • Upravit
2480
27.12.13 14:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
27.12.13 14:07

@blumen No tak me hlavne matou ty rozdilne informace o tech hodnach. U dospeleho je norma do 7, jinde se pise ze do 35 je to virove, 35-50 neurcite a nad 50 bakterialni.
To to ma kazda laborator jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
27.12.13 14:08

Můj dr (a můj šéf) od 30 dává atb (i sobě, takže blbě to asik nebude, sebe by určitě zbytečně netrávil)a teplota se nemá srážet pokud možno do 38,5°C
@blumen :potlesk: souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
27.12.13 14:14

My jsme minule měly crp 27 atb. nenasazena. Za 3 dny kontrola crp stejné jen nález na plicích začínající zápal plic. Už máme vybrané dvoje atb. ty nej silnější co mohly být a už se v tom plácáme 3 týdny. CRp je jeden s ukazatelů, ale zálež i na klinickém obraze dítěte. Příště bych raději nasadila atb. i při crp 27 než to co prožíváme teď:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
27.12.13 14:17

No a pochybnosti o nasem pediatrovi tak trochu mam… Minule mu taky predepsal ATB a sam zkonstatoval herpetickou anginu. Tak jsem chtela vyter z krku a nakonec to bylo negativni. No tak proste nevim, no…
Resi se tu kazdy prd, milion diskusi o prvnim prikrmu, protoze za posledni mesic se urcite spoustu veci zmenilo! Tak proc si nepokecat o angine, ze? ;) Ja si rada prectu zkusenosti ostatnich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
27.12.13 14:26

Zrovna jsme se vratili od dr, mála 3,5 roku od 25.12 taky 38,5 -39,2 teploty neklesaji moc ani po podani nurofenu a panadolu na střidačku, crp 42 - naše mudr řekla počkat do pondělka, pokud teploty neklesnou, pujdeme na krev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
27.12.13 14:28

@74paja

Já tě chápu. Co doktor, to jiný názor na všechno možné. Proč se nezeptat, jak to probíhá u jiných… 8)

Já taky hned s horečkou nechodím k lékaři ani u sebe a ani u dětí.
Ten by nejspíš přišel na řadu v případě, že horečka nebude do tří dnů ustupovat, příp. se přidají jiné příznaky, s kterými si nebudu vědět rady. Takže hodnoty CRP bych nejspíš ani netušila.

V případě těchto hodnot je možné, že jde o virovou infekci. Ale hodnoty můžou samozřejmě stoupnout a může jít o inf. bakteriální.
Sama jsem přemýšlela nad těmi domácími testy CRP. Mmch. neví někdo, jak je to s přesností?

Jak je na tom teď, má ještě horečku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
27.12.13 14:31

@Zizalka Horecku mel rano v pet 39,2. To dostal i panadol. Ted ma 37,7 - takze zatim jenom tekutiny a spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí