CRP 35, dostal ATB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.12.19 16:16

Nízké CRP a antibiotika

Ahoj, poradí mi někdo, jak je to s crp a antibiotiky? Syn (6 let) včera dostal teplotu, v noci z toho byla horečka a dneska ho vzal manžel k doktorce (proto nemám úplně přesné info, ale jen reprodukované). Doktorka ho prý poslechla a na základě toho hned napsala atb - slyšela něco na průduškách. Pak dělala crp test z prstu a ten prý vyšel 6. Přesto antibiotika nechala. Tomu nerozumím. Je možné, že při takto nízké hodnotě prodělává bakteriální zánět, který vyžaduje antibiotika? O čem tedy vlastně vypovídá hodnota CRP?

• Citovat
  • Upravit
1804
17.12.19 16:37

I mě nasadily atb při nízkém crp, nejde totiž o jediný vserikajici činitel, podle kterého se atb nasazují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
17.12.19 16:43
@Anonymní píše:
Ahoj, poradí mi někdo, jak je to s crp a antibiotiky? Syn (6 let) včera dostal teplotu, v noci z toho byla horečka a dneska ho vzal manžel k doktorce (proto nemám úplně přesné info, ale jen reprodukované). Doktorka ho prý poslechla a na základě toho hned napsala atb - slyšela něco na průduškách. Pak dělala crp test z prstu a ten prý vyšel 6. Přesto antibiotika nechala. Tomu nerozumím. Je možné, že při takto nízké hodnotě prodělává bakteriální zánět, který vyžaduje antibiotika? O čem tedy vlastně vypovídá hodnota CRP?

Ono to crp může být zítra dvojnásobné, roste to pak rychle každým dnem, pokud slyšela něco na pruduskach, prostě je nasadila rovnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
17.12.19 16:46
@Anonymní píše:
Ahoj, poradí mi někdo, jak je to s crp a antibiotiky? Syn (6 let) včera dostal teplotu, v noci z toho byla horečka a dneska ho vzal manžel k doktorce (proto nemám úplně přesné info, ale jen reprodukované). Doktorka ho prý poslechla a na základě toho hned napsala atb - slyšela něco na průduškách. Pak dělala crp test z prstu a ten prý vyšel 6. Přesto antibiotika nechala. Tomu nerozumím. Je možné, že při takto nízké hodnotě prodělává bakteriální zánět, který vyžaduje antibiotika? O čem tedy vlastně vypovídá hodnota CRP?

Leci se clovek, ne laboratorni hodnota. Dite melo rano crp 8 a druhy den jasnou anginu. Videla jsem i par lidi s podobne nizkym crp pri akutnim zanetu slepaku. Clovek neni jednoducha zalezitost a kazdy nereaguje stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.19 18:27

Díky, antibiotika už samozřejmě dostal, ale nějak se mi to nezdá, protože už od oběda lítá jak střelený po celém domě, po teplotě ani stopy…První dávku dostal teprve v 10 hodin, tak pochybuju, že by to tak bleskurychle zabralo :mrgreen: No nic, má to na 10 dnů, tak to už musíme dobrat…

• Citovat
  • Upravit
3155
17.12.19 18:30

Co chcete poradit? Byl u Dr, dostal ATB. Mohli jste s návštěvou lékaře počkat do čtvrtku třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
17.12.19 19:23

Proto se má chodit k doktorce po cca 48 hod. trvání horečky, aby to CRP mělo nějakou vypovídající hodnotu a když tak se k tomu i přidaly další symptomy… Zánět průdušek může být i virového původu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
18.12.19 09:53

Od doby co byly dceři nasazeny ATB i při nízkém CRP už s návštěvou lékaře tolik nechvátám. Jsem přesvědčena, že tehdy nebyly potřeba, případ téměř totožný s vašim synem, jen CRP trošku vyšší, ale ne v hodnotách na ATB. I při viroze může teplota vyletět dost a kašel může být taky škaredý a nakonec se to zvládne bez ATB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9743
18.12.19 18:21

CRP je pomocným parametrem, nižší CRP neznamená absolutně, že je to viróza a ATB nejsou indikována.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí