Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud máte za sebou neurologicke vyšetření a je v pořádku, tak bych to neresila a nechala ho ať se sám vyvíjí ![]()
@KattyKMcom pokud je neuro v pořádku, tak to chce jen čas. Můj kluk byl taky lenoch - na kolínka až v roce, chůze až 16 m
některé děti to tak mají ![]()
Přidávám se do klubu, seděl v 10 měsících, stál ve 12, chodit začal ve 14. Vše rychle dohnal.
@Lipina Bereš rehabilitaci na ochablá záda u dospívajících taky za nemoc, když jinak mentálně a fyzicky jsou zdraví, nic je nebolí, jen se málo hýbou?
@KattyKMcom Pokud u malého nenašli žádný neurologický ani jiný problém, tak s ním poctivě cvič a zlepší se to. Pokud se v dalších věcech vyvíjí normálně, tak bych se neznepokojovala.
Můj malý je taky lenoch, bříško je pro něj tabu. teď začal 8měsíc a teprve se začal otačet na bříško, snažila jsem se ho taktéž motivovat vším, ale nemá celkově o hračky zájem. mudra mi říkala, že to vojtovkou řešit nebude, že je malý evidentně shnitý jako hruška
všechno chce čas, naučí se. moje kamoška etapu otáčení na bříško úplně přeskočila a malá si začala zrovna sedat. podle mudry se to stává. takže buď v klidu a hlavně si nečti nic od maminek, kterým dítě v 7 měsících říká mama, baba, tata a děda:-D nebo snad dokonce už pomalu chodí. každé dítě je jiné. to mé se ani neplazí, ani nezvedá o postýlku ani nesedí a ani nemluví a ani nemá zuby:-D ![]()
@KattyKMcom
malý se do osmého měsíce sám na bříško nepřetáčel, žádné vyšetření jsme ale neabsolvovali. Všechno dohnal sám ![]()
@KattyKMcom Naše malá se začala přetáčet ze zas na bříško v 8,5m až díky vojtovce.pak se začala hend plazit, od 13m chodí podél nábytku, nyní jí je 14m a ještě samostatně nechodí. myslím, že vše chce čas, hlavní je, že chodíte na cvíčo.
děkuji za info a radu na zklidnění, už jsem začínala mít pocit, že s malým není něco v pořádku a je zaostalý.
Každý prcek má holt svůj čas. V dnešní době jak dítě nedělá věci podle tabulek, tak je hned adept na vojtovku ![]()
cvičím Vojtovku proto že je pozadu
![]()
když byl malinký špatně pásl koníčky, nechtěl být vůbec na bříšku a dlouho měl vpáčená ramínka, tak proto. Narodil se i dřív s nižší váhou
@KattyKMcom nás na Vojtovku naštěstí neposlali, jen mi paní doktorka dala papír s nějakýma cvikama a cvičili jsme doma. Taky měl nízkou porodní váhu..
Slava tak dnes se nam maly zacal tocit na brisko, skoro v deviti mesicich.
Tak snad jak na novy rok, tak po cely rok ![]()
Ahoj maminky, zdravím vás

je tu některá, které se prcek vůbec neotáčel ze zad na bříško?
Našemu malému je 8,5měsíce a otáčí se jen z bříška zpět na záda. Na bříšku ho to moc nebaví. Motivujeme ho hračkami, vším možným, ale bohužel.
Zatím nožičky pod sebe nedává, jen se umí otočit na bok a zvedat na ručičkách na bříšku, to je vše.
Cvičíme vojtovku a máme za sebou neurologické vyšetření, podle kterého je zdravý.