Nepřetáčí se v 8,5m na bříško

KattyKMcom
27.12.13 11:30

Nepřetáčí se v 8,5m.na bříško

Ahoj maminky, zdravím vás :kytka: :mavam:

je tu některá, které se prcek vůbec neotáčel ze zad na bříško?

Našemu malému je 8,5měsíce a otáčí se jen z bříška zpět na záda. Na bříšku ho to moc nebaví. Motivujeme ho hračkami, vším možným, ale bohužel.
Zatím nožičky pod sebe nedává, jen se umí otočit na bok a zvedat na ručičkách na bříšku, to je vše.
Cvičíme vojtovku a máme za sebou neurologické vyšetření, podle kterého je zdravý.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
27.12.13 11:35

Pokud máte za sebou neurologicke vyšetření a je v pořádku, tak bych to neresila a nechala ho ať se sám vyvíjí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.12.13 11:37

@KattyKMcom pokud je neuro v pořádku, tak to chce jen čas. Můj kluk byl taky lenoch - na kolínka až v roce, chůze až 16 m :nevim: některé děti to tak mají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
27.12.13 11:51

Přidávám se do klubu, seděl v 10 měsících, stál ve 12, chodit začal ve 14. Vše rychle dohnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
27.12.13 11:51

Proc cvicis vojtovku kdyz je zdravy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.12.13 11:56

@Lipina Bereš rehabilitaci na ochablá záda u dospívajících taky za nemoc, když jinak mentálně a fyzicky jsou zdraví, nic je nebolí, jen se málo hýbou?

@KattyKMcom Pokud u malého nenašli žádný neurologický ani jiný problém, tak s ním poctivě cvič a zlepší se to. Pokud se v dalších věcech vyvíjí normálně, tak bych se neznepokojovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.12.13 11:57

Můj malý je taky lenoch, bříško je pro něj tabu. teď začal 8měsíc a teprve se začal otačet na bříško, snažila jsem se ho taktéž motivovat vším, ale nemá celkově o hračky zájem. mudra mi říkala, že to vojtovkou řešit nebude, že je malý evidentně shnitý jako hruška ;) všechno chce čas, naučí se. moje kamoška etapu otáčení na bříško úplně přeskočila a malá si začala zrovna sedat. podle mudry se to stává. takže buď v klidu a hlavně si nečti nic od maminek, kterým dítě v 7 měsících říká mama, baba, tata a děda:-D nebo snad dokonce už pomalu chodí. každé dítě je jiné. to mé se ani neplazí, ani nezvedá o postýlku ani nesedí a ani nemluví a ani nemá zuby:-D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
27.12.13 12:25

@KattyKMcom :mavam: malý se do osmého měsíce sám na bříško nepřetáčel, žádné vyšetření jsme ale neabsolvovali. Všechno dohnal sám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
27.12.13 13:30

@KattyKMcom Naše malá se začala přetáčet ze zas na bříško v 8,5m až díky vojtovce.pak se začala hend plazit, od 13m chodí podél nábytku, nyní jí je 14m a ještě samostatně nechodí. myslím, že vše chce čas, hlavní je, že chodíte na cvíčo.

• Citovat
  • Upravit
KattyKMcom
27.12.13 16:11

:pankac: děkuji za info a radu na zklidnění, už jsem začínala mít pocit, že s malým není něco v pořádku a je zaostalý.
Každý prcek má holt svůj čas. V dnešní době jak dítě nedělá věci podle tabulek, tak je hned adept na vojtovku :roll:

• Citovat
  • Upravit
KattyKMcom
27.12.13 19:15

@Lipina

cvičím Vojtovku proto že je pozadu :roll: :mrgreen:
když byl malinký špatně pásl koníčky, nechtěl být vůbec na bříšku a dlouho měl vpáčená ramínka, tak proto. Narodil se i dřív s nižší váhou

• Citovat
  • Upravit
9025
27.12.13 21:39

@KattyKMcom nás na Vojtovku naštěstí neposlali, jen mi paní doktorka dala papír s nějakýma cvikama a cvičili jsme doma. Taky měl nízkou porodní váhu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KattyKMcom
1.1.14 00:41

Slava tak dnes se nam maly zacal tocit na brisko, skoro v deviti mesicich.
Tak snad jak na novy rok, tak po cely rok :))

• Citovat
  • Upravit
1.1.14 09:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex