Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímalo by mě, jestli se pořád ještě praktikuje takovéto „chytání neštovic“. Napsala mi známá, že mají neštovice, jestli se nechceme stavit. Syn má 25m. Tak nevím.. Co vy na to? Navíc teda zrovna vypadá že se mu rozjíždí nějaká viroza, tak jestli to kombinovat nebo radši to nechat být?
Jo, ještě se to praktikuje. Já bych nešla, možná kdyby bylo dítě starší (třeba už 1.třída). Nechala bych to být.
Rozhodně nekombinovat s virozou, to není dobrý. Já doufám, že mi je druhý syn přinese ze školky a chytí je i třetí. První je už měl.
…pokud se mu rozjíždí viroza, tak určitě ne. jinak bych asi šla
Ja bych sla, jde o to, ze si to odbyde ted v zime a hlavne jsi na matersky. Pokud je teda nemocnej, tak bych nesla.
My jsme chytali, ale bez virozy. S virozou bych to nedělala.
Ok díky za názory. Zatím mu teče vodová rýma a kýchá takže uvidíme co se z toho začne vrbit.. s nemocným tam nepojedu určitě.
Spíš mi jde o tu variantu kdyby byl zdravý..
@marmelada78 nešla bych ani se zdravým. však je chytí později ve školce ![]()
Se zdravým bych šla… radši aby to měl, když s ním můžu být v klidu doma na RD než si pak brát paragraf v práci.
Pokud bych měla dítě zcela zdravé tak bych šla, raději ať je chytí když jsem a MD, pak ve školce už to je problém s prací (babičky tu žádné nemáme)
Úmyslné chytání neštovic nechápu, vždyť kdyby ti to do dospělosti nechytl může se nechat očkovat. Když jsem viděla jaký mohou mít neštovice průběh nikdy bych do toho úmyslně nešla.
Je to zvěrstvo, já se divím matkám, které mají žaludek nechat svoje dítě úmyslně nakazit nakažlivou infekční chorobou!!! Jste blázni.
Šla bych, kdyby byl naprosto zdravý, jinak ne, neštovice jsou dost velká zátěž pro organismus (nekombinovat ani s očkováním a podobně). Škoda, mohly jste to mít za sebou ![]()
Já jsem o úmyslném nakažení vážně uvažovala, syn jde od září do školy. Ale nakonec je chytil ze školky před 10 dny. Na tu zimu je to lepší. Teď čekám, kdy je chytí dcera. Akorát je taky nachcípaná, tak se trochu bojím, jaký bude mít průběh.