Příušnice a miminko

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1511
24.12.13 21:01

Příušnice a miminko

Dobry vecer, prosim vas, ted jsem volala mamce tak jsem vystrašena. Mamka mi hlídala minuly Pátek na par hodin mého čtyrmesičniho syna.
V neděli nebo v pondeli se ji pak udělala u ucha boulicka a doktor ji priusnice samozrejme potvrdil. Pry jsou několik dni pred infekční! Syn neni kojeny, je na umělým mlicku. Mam strach aby to nedostal taky. Za jak dlouho se projevují a jak? Vzdycky tou boulickou nebo treba jen teploty? Mamka rikala, ze ho mam porad měřit a kdyžtak mu dat čípek. Samozrejme kdyz se teplota zvýší tak pujdu k dr. Ale jaka by asi tak mela byt vyšší? Nad 38 po odečtení? :( mělo to miminko některé z vas? Jinak krasny Štedry večer :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7198
24.12.13 21:06

Kojení by mu v tomhle případě moc nepomohlo - to většinou ochrání od nemoci kterou má v tu dobu matka co kojí ;)

hele měř ho a teplota se má srážet jakmile je 38,5 a víc PO ODEČTENÍ ;) možná bych zašla hned po svátcích k dr. aby to potvrdila nebo vyvrátila, do té doby prostě hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1511
24.12.13 21:22

@Aletheia dr. Nam rikala, ze je tam i přes svátky tak nevim. Teplotu budu měřit:( byla tady mamka s bráchou. Jemu bylo dobre kdyz prijeli a pak ho začalo bolet bricho, zacal zvracet a dostal střevní chřipku. A mamka ted tohle. Vim ze za to nemůže. Nepřijela by kdyby nebylo brachovi nebo ji dobre, ale jsem naštvaná, ze by mohl mit ty priusnice. Naštěstí tu chřipku nedostal. :( snad to bude dobry, ale bojim se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
24.12.13 21:37

Pokud si dobře pamatuju, tak inkubační doba je asi 3 týdny. I před vypuknutím je člověk nakažlivý. Před cca 3 roky jsme byli v práci na tembuildingu, kde jsme spali v tee-pee a týden poté jeden kolega onemocněl příušnicemi. Do třech týdnů nemoc propukla u všech, co s ním spali v tee-pee a nemoc v minulosti neměli.
Myslím, že pravděpodobnost, že malý onemocnění, určitě je.
Klidně bych už teď kontaktovala doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
24.12.13 21:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1511
24.12.13 21:42

@jessikka Hmmm :( no a poznala by to vůbec? Pry se stím stejne nic neda delat nez jen utlumovat horečku. U malyho je ale jasny, ze snim dojdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
24.12.13 21:46

@Misi-nnka Spíš jsme myslela doktorku o tom předem informovat a zeptat se, na co se připravit, jak to u takhle malých děti probíhá, co prostě čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1511
24.12.13 22:02

@jessikka jo, zítra si bud uděláme procházku nebo zavolam. Tak hezky vecer a dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44174
25.12.13 06:07

Taky bych hned kontaktovala doktorku, řekla bych, co se stalo a informovala se, co a jak, jaké je riziko nákazy a co hlídat. Já jsem je taky prodělala a žádná sranda to nebyla..Dnešní děti jsou očkované, ale až v 15.měsících. Prodělala jsem je ve 3. třídě, během epidemi v lázních..Jak nemívám horečky, tak tato nemoc mě dost položila..

Někde jsem četla, že u těchto klasických dětských nemocí - neštovice, příušnice, zarděnky, spalničky(u posledních počítám ještě v době, kdy se neočkovalo, není to tak dávno),je dítě do jednoho roku chráněno mateřskými protilátkami..Ale moje ségra prodělala neštovice ve 4 měsících, moje dcera v roce..Obě kojené, takže zase taková „pravda“ to nebude.

Pokud dětská nemoc probíhá netypicky nebo u rizikových osob, dají se podat léky, které se běžně nepoužívají. Pokud člověk(v tomto případě matka dítěte) ví, že se mohlo nakazit, dá se vše ohlídat hned od začátku a zakročit.

Držím pěsti, aby malý neonemocněl :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
27.12.13 22:01

Obnovuji diskuzi, dneska nám u tříměsíční dcery dětská Mudr. potvrdila příušnice 8o :(
Ráno měla oteklou tvář, tak jsme ihned jeli. Jinak je bez teplot, jen zvýšená a je teď druhý den taková protivnější, plačtivější a častěji chce kojit.
Doktorka byla překvapená, jak a kde to mohla chytit. Já jsem z toho rovněž v šoku, dost se o ni bojím :(
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Dcerka je plně kojená a mezi lidi jsme za poslední 2-3 týdny téměř nechodily (měli jsme celá rodina virozu a starší dcerka navíc ruku v sádře).
Děkuji za případné odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1511
27.12.13 23:52
@Nerine píše:
Obnovuji diskuzi, dneska nám u tříměsíční dcery dětská Mudr. potvrdila příušnice 8o :(
Ráno měla oteklou tvář, tak jsme ihned jeli. Jinak je bez teplot, jen zvýšená a je teď druhý den taková protivnější, plačtivější a častěji chce kojit.
Doktorka byla překvapená, jak a kde to mohla chytit. Já jsem z toho rovněž v šoku, dost se o ni bojím :(
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Dcerka je plně kojená a mezi lidi jsme za poslední 2-3 týdny téměř nechodily (měli jsme celá rodina virozu a starší dcerka navíc ruku v sádře).
Děkuji za případné odpovědi :kytka:

chudinka. Pry na to léky nejsou. Ma se jen srazet teplota. U nas zatím nestoupla tak doufam, ze je mit taky nebudem. Je to strasny jak jsou ted ty střevní chřipky a priusnice :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.12.13 00:19
@Misi-nnka píše:
chudinka. Pry na to léky nejsou. Ma se jen srazet teplota. U nas zatím nestoupla tak doufam, ze je mit taky nebudem. Je to strasny jak jsou ted ty střevní chřipky a priusnice :(

Jojo, doktorka nám atb. nedala, ale za to jsem i ráda. Teplotu srážet zatím není zapotřebí, tak doufám, že bude mít malá lehčí průběh nemoci. Ale i tak je to hrozné, takové malé miminko a už má tohle :(
Držím palce ať je u vás vše v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.1.14 15:03

Není tu prosím ještě někdo s příušnicemi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.7.16 18:29

Dobrý den, moc prosím, vim že u je to staré tema, ale řěším stejný problem, přítel chytil priusnice, hned zanet mozkovych blan, 14 dni v nemonici a jak ho pustili, sup a bylla jsem tam ja, nesli mi srazet 40C teploty a taky priusnice, ted mame doma 9 mesicni jeste neockovane miminko a detska me tak vystrasila, žwe to chytne a že je t strasnej pruser, že už važne nemam nervy na nic… proím jak jste nakonec ty priusnice zvladli? strasne moc prosim za odpoved, krasny den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
7.7.16 19:05

Berte to tak, že se jedna o dětskou nemoc, průšvih je pravé u dospělých! Četla jsem teď o roční holcicce, co je měla, průběh jako angina. Také mám ne očko díte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí