Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Muj syn 6 let ma bolesti bricha a prujem. vcera dokonce i zvracel. Davam mu suchou stravu. prestal zvracet, ale prujem ma porad. bolesti briska taky. masirovala jsem mu brisko a natirala mastickou aby ho prestalo bolet. ale strasne mu tam zblunka. jakoby mel v brisku jen vodu. me kdyz boli bricho, tak take vymackavam a vzdy uspesne prestane bolet. jeho ovsem porad ne. tak uz nevim co mam delat. ze by brecel bolesti, to ne, ale je klidnz, smutny a az moc hodny. ![]()
Dávat laktobacily, Enterol a čekat. Za pár dní by to mělo být ok.
Nejsi z Prahy? Syn si přinesl ze školky „střevní chřipu“, je to virové, prvních 12hodin děs a od čtvrtka tvrdá dieta, jestě není ok. My to za dva dny přesně chytli doma všichni, strašlivě nakažlivé ať jsme se bránili jak chtěli… ![]()
Hele, to řádí skoro všude. Obě děti kadili jak Alíci, já měla spíš křeče a plyny, které nešly ven.
doktorka nám doporučila nutrilin B, jsou to nejaka probiotika, hlídat hydrataci, hodně pít, případně Kulíška.
A má teplotu? Zvrací ještě? Dávala bych enterol, endiaron nebo smectu a dietu. Může to být střevní viróza, ty teď řádí. Hlavně do něj dostaň tekutiny, aby se nedehydratoval.
No taky jsme založila diskuzi kvuli synovi. bohužel tohle je všude jsme z Českých Budějovic. Kluk od rána zvracel a průjem ted jsou k tomu horečky. A nejsme sami.
Z Prahy nejsme a horecky nema. Pije hodne. Snazila jsem se do nej nacpat piskoty s bananem, protoze kaka jen vodu a rikala sem si jestli ho neboli brisko z toho ze je moc zavodnenej a nic nechce jist. jenze ted smedl 2 piskoty 2× si kousl do bananu, napil se caje a vse to slo ven. a ze toho nebylo malo.
chudacek malinkej, uplne vidim jak se trapi.
Piškoty ne, banán staví, ale žaludek to asi nepobere. Jídlo bych nenutila, spíš to pití a doporučuje se studená kola po lžičkách. To zklidní žaludek a zkus do něj dostat nějaké ty léky.
@Petulinka89 colu bych dávala větším dětem. Ona není tak zázračná jak se myslí, někdy zabere, ale nedávala bych. Dávej studenej černej čaj. Den dva bez jídla zvládne v klidu. Ale jen polžičkách, jinak to vyhodí. Čerstvá zkušenost. Když buda hlad tak rohlík, piškot ne, ty jsou na trávení horší.
@skoroprazacka píše:
Nejsi z Prahy? Syn si přinesl ze školky „střevní chřipu“, je to virové, prvních 12hodin děs a od čtvrtka tvrdá dieta, jestě není ok. My to za dva dny přesně chytli doma všichni, strašlivě nakažlivé ať jsme se bránili jak chtěli…
Ahoj, prosím tě, má syn horečky nebo je bez? Jsme taky z Prahy, ale dcera zvracela jen dvakrát, průjem vyloženě nemá a na pohotovosti ji diagnostikovali střevní chřipku, ale horečky trvají dnes 3. den a jinak nezvrací a neprůjmuje, tak nevím, jestli to není něco jiného ![]()
@Halamka u každého se to projevuje jinak. Syn prozvracel den, druhý den průjem a teď už relativně ok, ale dávám mu jen rohlíky a rýži a pod. Ostatní strašně pomaličku.
Já s manželem zvracela jak alíci a já k tomu měla i 37.5. takže je to u každého jinak. Ale četla jsem, že horečky jsou časté. Je to prostě na ten organismus pořádný záhul.