Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pooperační stav po odstranění nosní mandle
Dobrý den, byly jsme se synem (3 roky) ve čtvrtek 19.12 na odstranění mosní mandle plasmou. po operaci strašně plakal pak doma po podání nurofenu o. k v pátek ráno jsme šli na kontrolu a vše prý v pořádku celý den docela dobrý ale noc šílená, po usnutí šílené chrápání a několikrát pláč že ho to bolí, tak jsem mu dala nurofen aby ho to nebolelo, do rána ale tedy opravdu šíleně chrápal. dnes ráno vše ok ale odpoledne kolem třetí začal červenat a být divný, tak jsem ho dala do postýlky a má teplotu kolem 37,6 po 5ti minutách se probudil zase s pláčem že ho to bolí, tak jsem zas dala nufonen a spinká, ale zas to šílené chrápání(před tím nikdy takhle nechrápal) Máte prosím někdo podobnou zkušenost? jsem z toho strašně vystresovaná a je mi ho moc líto ![]()
@pavlinkaapatrik ahoj, já mám podobnou zkušenost, prcek před odstraněním mandle chrápával (3leťák), ale tak jak bezprostředně po vyndání teda nikdy
Stěžovala jsem si na to dr a ten říkal, že se to upraví a opravdu během 14 dní upravilo. Prý je to po odstranění normální. Teď nechrápe vůbec. Ostatní problémy neměl, teplota asi být může, já ji po zákrocích sama mívám, ale jestli se ti něco nezdá, tak radši k dr…
@pavlinkaapatrik no já nevím, ale já jsem byla s dcerkou před necelými 2 měsící a nurofen jsme měli zakázaný!!!Může způsobit krvácení!!!.Na teplotu jen paralen, nic jiného. Dcerka byla v ten den jen taková ospalá, ale na druhý den už zase řádila jak černá ruka. Já bych nurofen nedávala. Držím palce, ať je malý brzo v pořádku. ![]()
Byli jsme letos v březnu. Taky potom chrápal víc, ale jak bylo psáno nade mnou, časem se to upravilo. Teplotu měl také, lehce přes 37, druhý den už nic. Nurofen bych teda taky nedávala, raději bych zkusila panadol čípek. Neboj, uleví se mu, až to celé oplaskne.
A.
Ahoj, my podstoupily operaci nosní mandle (pod narkózou) zač. prosince. Teploty jí začaly od 3. dne po zákroku. Také si hodně stěžovala na bolest hlavy. Operoval nás primář a ten radil průběžně dávat Nurofen sirup, i když nemá teplotu a jen si stěžuje na bolest hlavy, že je to holt živá rána. Kdyby teplota vystoupala nad 39, okamžitě jet na pohotovost. Uplně v pořádku je až teď, dva týdny po zákroku. Nurofen jsme dávaly skoro 10 dní a doktor řekl, že se nic neděje.
@pavlinkaapatrik a co jsem si ještě vzpomněla, tak prý bolest hlavy nebo uší je po zákroku normální a můj syn si na bolest v uších stěžoval.
Byly jsme na pohotovosti…diagn: akutní zánět nosohrtanu
je to děs..
V neděli začal spatne otáčet hlavu
dnes jsem volala primarovi te kliniky a prý je to proto že ho v tom krku boli. Už fakz nevím co si myslet.
@pavlinkaapatrik píše:
V neděli začal spatne otáčet hlavudnes jsem volala primarovi te kliniky a prý je to proto že ho v tom krku boli. Už fakz nevím co si myslet.
já bych jela znovu, ať ho prohlídnou. Držte se ![]()