Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nurofen čípky nebo sirup a ten můžeš střídat s panadolem/paralenem.
Možná ji zlobí dásna, že už rostou zuby kup si calgel nebo mundisal gel na dásna, kdyby ji bolely.
Když má syn 8 měs. teplotu, tak dávám 3× denně jen nurofen sirup a trošku mu pomůže vlažná vana na snížení, měl zvýšenou teplotu naposled taky od zubů asi 3-4 dny.
MOje holcicka take ted mela teploty, je ji temer sedm mesicu… davam stridave Paralen a Nurofen po 4 hodinach, pokud to ma vysoke nad 38. Mela to pred 14 dny, 3 dny vysokych teplot (nad 39, po cipku to klesalo tak o stupen a pul), tak jsme pak uz sli na pohotovost a dostala ATB, mela vysoke CRP, k tomu kaslala a mela rymu, do dvou dnu se ji ulevilo, antibiotika dobrala v pondeli… Dneska v noci opet teploty, tak zatim srazim teplotu…
Jsem z toho spatna, je mi ji moc lito…
Na horecku jsou dobre zabaly-aspon nozicky a rucicky vlaznou vodou, dost tekutin. Kdyby k tomu dostala i prujem, tak bych radeji sla rychle k doktorovi, mohla by se rychle dehydratovat. Nechci strasit, ale mam s tim zkusenost. ![]()
Zdravím,
mojí 5ti m. holčičce nebylo včera odpoledne nejlíp (nechtěla moct jíst, pořád pobrekávala atd.). Ve 2 ráno se mi vzbudila na krmení - to se nestalo už 2 měsíce, vždy spinká minimálně do šesti. Všimla jsem si, že má horečku, tak jsem jí měřila teplotu a ten ukázal 39,3!!! Dali jsme jí čípek Paralen, ale ty jsou až od 7 kg, malá má necelých 6 kg.
Teplotu má pořád, ale ne tak vysokou (37,9). Co je podle vás nejlepší na snížení teploty???
Vůbec netušíme proč ji má? Nemocná není, zoubky ještě nemáme..?