Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jaky je rozdil mezi horeckou a zvysenou teplotou? Od kolika se pocita horecka? ![]()
@Eemii píše:
Zvysena je do 38 stupnu, horecka od 38 vys.
dekuji ![]()
@paoline 38 je mezník - pod to zvýšená teplota, nad je horečka. I se to bere, že se nemá srážet, dokud nepřesáhne 38 st, pokud se u mimin měří v zadečku, nezapomenou půl stupně odečíst.
@paoline píše:
dekuji
a 37 je taky jeste zvysena nebo normalni?
37,0 se bere ještě a normu, protože někdo ma takovou normalni tělesnou teplotu.
@Anemary píše:
37,0 se bere ještě a normu, protože někdo ma takovou normalni tělesnou teplotu.
ok, dekuji za info ![]()
@paoline píše:
a 37 je taky jeste zvysena nebo normalni?
Normálně je to normální.
Ale třeba já jsem nějakej atyp, a má normální 36,3+-, jak mám 37 tak už mi bývá fakt blbě
Takže je dobrý dítě občas změřit zdravý, at víš kolik je jeho normální teplota. Známá má chlapečka, ten je zdravej jak řípa a furt má 37,2, vím že to i nějak řešili s dr ale prý je to prostě jeho normální teplota.
@kate02 píše:
http://www.cpzp.cz/…-u-deti.htmlTady je to hezky popsaný…
Dekuji to mi hodne pomohlo ![]()
@marmelada78 píše:
Normálně je to normální.
Ale třeba já jsem nějakej atyp, a má normální 36,3+-, jak mám 37 tak už mi bývá fakt blběTakže je dobrý dítě občas změřit zdravý, at víš kolik je jeho normální teplota. Známá má chlapečka, ten je zdravej jak řípa a furt má 37,2, vím že to i nějak řešili s dr ale prý je to prostě jeho normální teplota.
aha tak to vyzkousime pozdeji az bude tedy zdravy ![]()
A já vám to zamotám
Meření - to je pro mě jedna velká záhada… teploměr v zadečku naměří stejnou teplotu jako infra na čele. Po zapípání vytáhnu ze zadečku. Pokud nechám v zadečku dýl, vzroste třeba i o toho půl stupně - tzn. rychloběžka v zadečku - neodečítám - měří stejnou teplotu jako na hlavičce. Vyzkoušeno na 3 různých teploměrech do zadečku, k tomu jeden bezdotykový na čelo a jeden obyčejný rtuťový pod paži
![]()