Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@alli_li odpovim, co vim - dá se koupit brusinkový nebo urologický čaj už pro tak malé dítko. Teď je důležité hlídat, aby neprostydla - nesedět na studeném atd. Až dobere ATB, tak laktobacily, některé se dají brát už při braní ATB, já kupuju medvěda od dr maxe
ten je přímo určen při braní ATB, ale stačí se zeptat v lékárně, těch druhů je hodně.
@alli_li Naše malá to měla ještě jako miminko. A vím, že určitě musela hodně pít. Ovocný čaj, vody… Myslím, že dnes už většina antbiotik omezení v jídle nemá. Určitě by bylo dobré jí nasadit nějaká probiotika/lactobacílky na obnovu střevní mikroflóry. A určitě bych je začala brát hned. A co se týče hygieny tak hooodně dlouho jsme malou vůbec koupat nesměli, jen sprchovat. A hlavně hodně dbát na intimní hygienu, prottože v naprosté většině za to může e-coli, co normálně žije ve střevech.
Já dávám 3 leté holce čaje skoro všechny, má ráda dětské- jak bylinkové, tak ovocné. Na krabičkách jsou pohádkové postavy, dávám jí vybrat. Nemusí být jen urologický. A nepít alkohol
a pokud možno nesladit, nebo míň. Pak je myslím brusinkový sirup.
To koupání bych na pár dní odložila, jen sprchuj. Probiotika mi v nemocnici doporučovali už při užívání ATB.
Ano doktor mám řikal název té breberky co to způsobila (název šílený, proto si nepamatuji), že to jsou bakterie, který velice rádi si tak šplhají sami
A o alkoholu se pak doktor zmínil taky ![]()
Brusinky má dcerka ráda i sušený, tak ty může taky?
A probiotika teda hned koupím taky.
@alli_li
Ahoj, z nasi osmiletou necim podobnym prochazime od narozenim, naposledy mela ataku pred 6 tydny, kdy mela rozsahly zanet moc. cest az ledvin. Opatreni vysledovane roky:
1. Pro a pre biotika nasadit uz pri atb lecbe. Nutne je dodrzovat co nejvetsi rozestup, tj. pokud se treba uzivaji atb v osm rano a v osm vecer, davat probiotika presne MEZI, tj ve 2 HODINY ODPOLEDNE.
2.V teple nohy, opatreni na dlouhou dobu. Bez spodni kosilky nevychazet, zrusit docasne plavaci aktivity
3.Naucit a kontrolovat spravnemu utirani po curani i po stolicce
4.Mit doma kapky od Firmy NAdeje a to lichorerisnici. Zabraly dceri neuveritelne-likviduji bakterie s takovou silou, ze kam se hrabe mnohdy ATB, ktere zabira pozdeji.
Snad jsem na nic nezapomnela. At je mala brzy fit ![]()
@alli_li píše:
Ano doktor mám řikal název té breberky co to způsobila (název šílený, proto si nepamatuji), že to jsou bakterie, který velice rádi si tak šplhají samiA o alkoholu se pak doktor zmínil taky
Escheria Coli?? To jsou strevni bakterie, infekce moc.cest pak vznikne kdyz se stolice zanese spatnym utiranim do mocoveho traktu
Ahoj, sice mi nejsou 3 roky, ale o zánětech močáku a ledvin bych za 6 let co je mám skoro neustále mohla psát romány…dávej jí pít cokoliv, akorát by to nemělo být kyselý, takže nějakej čaj, co má ráda, vodu, šťávu, heřmánkovej čaj atd…POZOR NA UROLOGICKÝ ČAJ-ten se pije jen preventivně, pokud je zánět, kort s krví zbytečně močový cesty dráždí, doporučili mi to přímo na urologii i kamarádce, která chodí úplně na jinou urologii než já-takže to blbost nebude..navíc mně samotný, dokud jsem to nevěděla a pila ho mi krev v moči ještě zhoršil a tím pádem i příznaky…kup jí nějaký lactobacílky nebo jakákoliv probiotika pro malý děti a můžeš začí dávát už teď, po antibiotikách by je dávala už určitě…nekoupat, jen sprchovat…jíst by se neměli kořeněný jídla, slaný nebo pálivý, ale to u 3letý asi nehrozí
A pak je samozřejmostí držet malou v teple, teple jí oblíkat, dávat pozor aby neseděla na studený zemi, nelítala bosa, správný utírání na wc, hodně pít, nezpotila se a pak jí neofouklo ![]()
Brusinkový kapsle/sirup/čaj na doléčení, nejíst ovoce, sladký, dráždivý.. nasadit probiotika
@alli_li píše:
Ano doktor mám řikal název té breberky co to způsobila (název šílený, proto si nepamatuji), že to jsou bakterie, který velice rádi si tak šplhají samiA o alkoholu se pak doktor zmínil taky
brusinky bývají doslazovaný a teď jsou furt nějaký aféry s tím sušeným ovocem, jak je napadený mykotoxinama atp., spíš bych pořídila v lékárně ty kapsle, dobrý jsou od Swissu.. nevím teda jak pro děti, to měla holka nějakej sirup, ale byly jí necelý dva, když měla chycený ledviny, od tří let toho bude dostupnýho asi víc
U nás si tím prošla dcera, když měla 5 měsíců. Bohužel své bolesti neuměla popsat, nemoc se teda ohlásila vysokými horečkami. Dostala ATB Sumetrolim, což teda až tak úplně ATB nejsou. A na to nesměla nic kyselého a nesměla na sluníčko. Laborka zjistila, že za to může E.Coli, jak popisuje @farska. A i když jsme vždy pečlivě hygienu dodržovali, tak se bakterie přenesla do močových cest skrz plenku a bylo vystaráno. Nicméně od té doby máme už rok klid (ťuk, ťuk). Jako prevenci bych doporučovala především hodně a pravidelně pít. Mě osobně tyhle záněty trápí už 7 let. Měla jsem rovnou i zánět ledvin - nikomu nepřeju. A bohužel příčinu u mě nikdo nezjistil. Přichází to na mě opravdu s pravidelností jednou ročně, vždy v srpnu. Omezila jsem veřejná koupaliště, některé léto jsem do vody z principu nevlezla vůbec, dokonce se nemoc ohlásila i v době těhotenství, kdy jsem se snad nehla na krok z domu. Dodržuji pravidelný pitný režim, brusinky jsem také užívala, urologický čaj preventivně také a houby mi pomohlo. Byla jsem i na sonu a to hned několikrát a nic nezjistili. Takže já osobně si fakt s touhle nemocí nevím rady. Držím palce ať je dcerka brzy fit ![]()
Příspěvek upraven 20.12.13 v 10:23
Děkuji všem moc za rady.
E.coli to určitě neni - tu bych si zapamatovala - tohle byl takový blbý název
No nevim
Ale i tak udělala neplechu ![]()
Jak tu bylo zmíněno - máme taky ten sirup Sumetrolim, moc jí nechutná, tak ho dostává do pití. Dáváme ho teda v 8 ráno a v 20 večer.
Pořídím tedy ty probiotika.
A budu doufat, že se nám to nebude vracet ![]()
Ahojky všem,
včera zničeho nic začalo dcerku bolet při čůrání. Bylo to před spaním, takže jsme si s manželem řekli, že pokud to ráno bude stejný půjdu s ní k obvodní doktorce. Ale kolem 22 hod se probudila, že jí bolí bříško a plakala při čůrání a měla tam i takové ty nitky krve. Takže jsem okamžitě jeli na pohotovost - infekce močových cest -a dostali antibiotika.
Ty asi v noci hned zabrali - ráno řikala, že už jí bříško nebolí a čůrání taky ne.
Jenže já tyhle problémy nikdy neměla a nevim co všechno se smí a nesmí - proto bych se ráda zeptala těch co s tím už mají nějakou zkušenost.
1. Pití - vím, že se hodně má pít. Mám zaúkolovaného manžela ať se v lékárně pozeptá po nějakým bylinkovým čaji pro děti - existuje vůbec nějaký? A co všechno nesmí pít? Může ovocný čaj?
2. Jídlo - je mimo kyselého a hodně cukru něco co by se v době léčení nesmělo jíst?
3. Antibiotika - vím, že na jednu stranu pomůžou, ale na druhou stranu můžou s imunitou pak zamávat - co dát po tom až léčba antibiotik skončí?
4. Koupel - vím, že existují nějaký sedací koupele, ale víc nic nevím.
Ale může se dcerka jít vykoupat do čisté vody, nebo teď bude lepší abych jí jen v rychlosti osprchovala.
Předem moc děkuji