Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcerka dnes večer, má 6 let, poté co snědla tvarohovou matyldu, tak asi za hodinu celou vyzvracela. Podotýkám, že jsem ji jí trochu vnutila, ona nejí moc ani jogurty, sýry, mléko, ani jiné mléčné výrobky, že jí nechutnají. Takže se snažím aspoň nějaké mléčné výrobky do ní dostat. Teď už zvracela asi po čtvrté, jen trochu a takové ty šťávy. Teplotu nemá, ani ji nic nebolí tak nevím. Jestli jen reakce na ten tvaroh. Nikdy před tím se nám to nestalo. Uvidím co bude do rána.
Ahoj nevím jestli z tvarohu, ale mě syn zvrací už od rána. Kamarádky děti taky v týdnu zalehli.Asi něco spíš řádí
Hlavně do ní nic takhle necpat. Babička říkala, že každý si vezme to co potřebuje, má pravdu
Možná prošlý nebo jinak špatný tvaroh..nebo střevní chřipka. ![]()
Hm, asi to bohužel bude asi něco takového, jen nevím jestli s ní pádit hned zítra k doktorovi, když bude volno. Anebo věřit, že to je jen nějaká malá viróza.
Ahoj,
syn minulý týden zvracel, teplotu neměl, mysleli jsme si, že je to nějaká střevní viroza, je jich kolem plno. Nakonec jsme skončili v nemocnici na kapačkách a našli mu rotaviry ![]()
Ještě mě napadlo, jak moc si jí to vnutila? Jestli to není jakoby psychické, že byla tak přesvědčená, že je to „hnusný“ a že to nechce, že to vyhodila ![]()
Viděla bych to na střevní virozu. Doporučuju jí v noci víc hlídat.
Dcera ji měla taky - „jednodenní“. Jeden den jen házela kačenky, napřed s normální teplotou, pak s lehce zvýšenou a až večer druhej den měla zvýšenou teplotu (postupně ji vylezla na 37,7), a jednu ridčí stolici. Další den už byla bez teplot…
Nemyslím si, že bych jí to nutila tak, že by to bylo psychického rázu. Asi to bude spíše nějaká ta viróza, tak doufám, že nás brzy přejde, samozřejmě, že s ní budu v noci spát, bez dozoru, bych ji nenechala. Teď je sice hodinku klid, tak uvidím jaký bude zbytek noci. Díky moc za odpovědi.
Tipuju na střevní virozu která vůbec emusí mít souvislost s tím tvarohem. Kluci při ní nikdy teploty neměli. Dávám po zklidnění zvracení ledovou colu a pár dní dietu. Oni jsou ale na rozdíl od nás rodičů většinou na druhý den úplně v pohodě.
To bude malá viroza tech je hrozně moc, to v zimě řádí víc než v lete se mi zdá… mě spíš trochu zarazilo to nucení tech mléčných výrobků.. když je decko nemá rádo tak bych mu je nedávala, nebo jen tak malinko jak by si přálo třeba jen 5 lžiček a dobre, třeba nejakého kavlitního jogurtu. jsem přesvědčená že humbuk kolem mléčných výrobků jak jsou zdravé, jako pribináček s posázaví právě vzikl uměle aby jely mlékárny a lidi měli práci a vzniklo to za socializmu a lide tomu tak uverili že jsou o tom fakt přesvedčení že se toho má jist hodne.. jediné mléko kterému věřím je materské to by fakt díte melo pít.. nevím no co človek to názor..
já bych mela dotaz: fyzikarka prosím moha bych vedet jak zjistitli ze je to rotavir? mi Mudr žekla že z krve nebo z výtěru lze zjistit jen je-li to bakteriální infekce, je to napsáno v lekařske zpráve přímo že z výteru bylo zjištěno to že to jsou rotaviry? moc díky za reakci.
@kona Malému brali krev i vzorek stolice a posílali na rozbor. Výsledek měli druhý den, řekla mi ho Mudr na dětském a ještě ten den mi volala paní z hygienické stanice a dělala si průzkum, kde jsem byli, kam chodí do školky a podobně.
@fyzikarka Ahoj, nevzpomínáš si ještě, jestli syn zvracel jednou, dvakrát a šli jste do nemocnice?
Tříleťačka takhle 1× zvracela z ničeho nic po ránu po mléku v půlce prosince, teď má 2 dny průjem, ale chuť k jídlu má a dnes ráno se po mléku z ničeho nic 3× pozvracela, voda se sraženým mlékem, tak nevím, jestli stačí nasadit jí přes víkend dietu, suché potraviny atd., nebo jet do nemocnice.
POlehává, ale nějaké příznaky na ní nepozoruju, tak abych nebyla na pohotovosti za blázna
@Everyone do nemocnice po jednom zvracení je blbost.. To tam spíš něco čapne. Čekala bych, dietní opatření určitě, pokud jíst nechce, tím lépe, hlídat hlavně pití. Super je ledově vychlazený čaj - klidně až tříšť. Mléko vynechat.
@Everyone určitě nikam nejezdit. Mléko ani mléčné výrobky nedávej. Dala bych černý čaj a suchý rohlík nebo pár piškotů. A uvidíš co bude dál, buď jí to jen nesedlo, nebo přijde nějaká nemoc
Díky, holky.
Ona právě jíst chce, ale pít chce jenom vodu. Jí piškoty.
Připadá mi, že se v ní něco mlátí..to je radost, takhle pár dní před koncem dovolené..