Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Everyone no to mi povídej, u nás neštovice.. Třetí den, teprve se dostáváme do fajn fáze, v noci jsem jí mazala snad co hodinu. Ale je statečná a já jsem fakt ráda, že si je odbyde v zimě.
@Run Já nevím, co je malé. Váženjší nemoc ještě neměla, od září, co je ve školce, má střídavě rýmu/kašel, navíc nechce a neumí smrkat, takže bezvadný.
Právě proto si říkám, že je divný, že neměla ještě žádnou „nemoc“.
Neštovice je určit lepší odbýt v zimě. Čím ji mažeš?
@Everyone píše:
@Run Já nevím, co je malé. Váženjší nemoc ještě neměla, od září, co je ve školce, má střídavě rýmu/kašel, navíc nechce a neumí smrkat, takže bezvadný.Právě proto si říkám, že je divný, že neměla ještě žádnou „nemoc“.
Neštovice je určit lepší odbýt v zimě. Čím ji mažeš?
A teď měla kašel a rýmu? Zvracet může i z nahromaděných hlenů. Dala bych dietu, žádný mlíko a uvidíš, jak se to vyvine. Možná laktobacily nebo enterol, jestli máš doma.
@MarketaJ
Rýmu měla malinko..
Rýmu má od nástupu do školky téměř pořád a vzhledem k nesmrkání je to utrpení pro obě strany..
Když jdeme do školky, tak ráno před 6 vypije 2 hrnky mléka a jíst nechce nic..bohužel..vím, že to není dobře: ( Nejraději bych jí to ranní mléko odbourala, když nechce pak jíst, jenže to by znamenalo, že půjde do školky úplně hladová a to není dobrý..
Léky nemám doma žádné, prostě dieta a uvidíme
@Everyone u nás je to taky první opravdová nemoc co má jméno a jasný průběh. Jinak taky co je ve školce, tak jenom rýmy a kašle.. Ono je to dobře
Jinak příšernou střevní věc měla v létě, ale trvalo to jen 12 hod, tak jsem byla v klidu. Ale blila fakt co hodinu a pak co hodinu kakala, vůbec to nemohla ovládnout. Dávala jsem jí cucat led. Pak jsem zjistila, že to tam měla spousta lidí, stejný průběh. Takže kdoví co to bylo. Jinak na neštovice jsem koupila Virosoothe gel, ale malá tvrdí, že jí nepomáhá, tak mažeme Tanno hermal lotio, takový o dost lepší tekutý pudr. Ten jí pomáhá. Ještě tu mám hypermangan, že udělám koupel, ale zatím nechce. Jsou jí čtyři, tak už se s ní dá rozumně domluvit. Pořád jí říkám, jak je statečná a že to bude chtít velkou odměnu, tak je pyšná
Jenže zatím má většinu pupínků, horší pak je ten puchýř a udržet jí, aby je nechala být a oloupaly se pak samy.
@Everyone píše:
@MarketaJ
Rýmu měla malinko..Rýmu má od nástupu do školky téměř pořád a vzhledem k nesmrkání je to utrpení pro obě strany..
Když jdeme do školky, tak ráno před 6 vypije 2 hrnky mléka a jíst nechce nic..bohužel..vím, že to není dobře: ( Nejraději bych jí to ranní mléko odbourala, když nechce pak jíst, jenže to by znamenalo, že půjde do školky úplně hladová a to není dobrý..
Léky nemám doma žádné, prostě dieta a uvidíme
To je právě to, dlouhodobý zahlenění. Mně takhle Ela jednou taky schytala střevní virozu a zvracela i neuvěřitelný množství hlenů, protože měla předtím taky dlouhodobou rýmu. Mlíko navíc někoho hodně zahleňuje. Ela má hraniční alergii na laktozu a mlíko nepije od roka, prostě se odmlíkovala sama. Je fakt, že trpěla na brutální koliky a pak už pohoda. Jogurty, sýry má ráda, ale když je nemocná, tak nedostane nic mléčnýho, protože jí to neskutečně zahleňuje. Já to mám podobně. Já když nesnesu kafe s mlíkem, tak je mi opravdu blbě a jsem na umření.
@Run Já jsem neštovice mazala fenistilem a pudrem. Ten fenistil fungoval dobře. Elča je měla všude, takže na těch špatně přístupných místech jsem mazala fenistilem a i jsem jí dávala kapky, aby se vůbec vyspala. První tři dny byly nejhorší, pak už to šlo.
@MarketaJ Jenže to bych jí nesměla vzhledem k mesmrkání dávat mlíko vůbec.
@Run Je to šikulka, moje malá je dost vzteklá, domluva s ní není..teď je unuděná jak šváb, ale ven s ní dnes prostě nepůjdu nezdá se mi ok a máme na to posledních pár dní se dát do kupy, než začne zas pracovní a školkový kolotoč
@Everyone píše:
@MarketaJ Jenže to bych jí nesměla vzhledem k mesmrkání dávat mlíko vůbec.@Run Je to šikulka, moje malá je dost vzteklá, domluva s ní není..teď je unuděná jak šváb, ale ven s ní dnes prostě nepůjdu nezdá se mi ok a máme na to posledních pár dní se dát do kupy, než začne zas pracovní a školkový kolotoč
Tak ve třech letech není nutný dávat normální mlíko, jogurty a kysaný výrobky jsou vhodnější, sýry. Dávat mlíko primárně kvůli vápníku, je už přežitek. Zjistilo se, že ho neobsahuje zase tolik, kolik se původně myslelo. A pokud to dítěti viditelně nedělá dobře, tak ho prostě dávat nebudu a vápník budu dodávat uměle nebo v jiných potravinách. Mně třeba až po testech na alergu docvaklo, proč se Ela odmlíkovala tak brzo. Jogurty jí nedávám jenom když má fakt brutální rýmu, když už jenom občas zasmrká, tak to neřeším. Ale kupuju jenom zrající v kelímku typu Hollandie.
@Everyone Ahoj, zvracel den hodně, klidně po půl hodině, pak dva dny míň, ale to se přidal průjem, začal polehávat a stěžoval si, že ho bolí hlava. Vzali jsme ho k naší dětské doktorce, zvážila ho a zavolala do nemocnice, ať nám nachystají pokoj. Byl dehydratovaný, i když jedl a pil, sice menší množství, ale jedl. Pití jak byl zvyklý.
Hlavně ať je malá fit.