Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat, mate někdo zkušenost, ze
Chytly Vase děti neštovice, ze j měly pyzamko po někom, kdo mel
Neštovice? Kamarádky maléj mel neštovice tak nám poslala pyzamo
Ze se říká, ze se dají chytit pres pyzamko aniž by jsme byli s malým v kontaktu.
Je to mozne, chytit neštovice jen z pyžama které mel malej na sobě?
Možné to je. Nicméně moje dcera je nechytla, ani když si s nemocným podávali lízátko z pusy do pusy ![]()
My už právě taky byli dvakrát taky si střídali Lízatko a nic
Chtěla bych právě aby to chytil než půjde do skoly,
Kamarádka mi právě radila, ze stačí jen pyzamko, tak právě
Se ptam jestli s tím nemáte někdo zkzsenost, ze to
chytly děti aniž by byly v kontaktu;)
Zrovna nedávno psala jedna doktorka o tom, jaká je pitomost nechat dítě úmyslně nakazit. Proč to děláte?
Holky, naprosto chápu, ze každý ma na věc jiny názor, ale
Já bych chtěla spis nazory, jestli je to je možné, nebo jestli
S tím ma naka maminka zkušenost;)
Ano možné to je.Jen tak mimochodem, četla jsem knihu o tom jak hodní bílí kolonizátoři pomáhali indiánům tak, že jim poslali nakažené deky neštovicema. Tak se jich elegantně zbavovali, protože ti pak umírali na tuto chorobu po stech, ba tisících. No nic.Moje dcera si je prodělala tak, že odjela do lázní, tam to přineslo jedno dítě, a onemocněly tím děti s celého láz. domu.
Zkusenost stejna jako vyse, muze to chxtit, ale taky nemusi i pri velmi blizkem kontaktu. moje 16ti mesicni stravila vikend s pritelovou sestiletou a nic
Já doufám, je to asi 10 dní co jsme si jedno takové pyžamko půjčili ![]()
Přijde mne osobně taky blbost nechat se nakazit… Ale každý, at si dělá, co chce… Ony ty problémy, když maji lehký průběh, taky nic moc…
Proč odsuzujete očkování? Takhle to musí prodělat stejně a v plný síle ![]()
Přijde mi to hnusný, nechat dítě vědomě nakazit.
Jestli to jde přes pyžamko, to nevím, asi jo, ale přispěju k tomu, co se tady řeší..vím že to úmyslný nakažení dost lidí odsuzuje, jo, může to mít blbý průběh, ale to i když se nakazí neúmyslně..a v tom dětským věku je fakt největší pravděpodobnost že ty komplikace nebudou. Moji kluci je ještě neměli, a já kdyby se někde objevily, tak to budu možná i zvažovat. to že je někdy prodělají, je hodně pravděpodobný, a v tom případě tomu možná radši pomůžu v době, kdy se mi to hodí. Jdou na mě mrákoty z představy, že máme zaplacenou dovolenou u moře za 40 nebo 50000, a 2 dny před odletem se objeví pupínky..storno poplatek 100procent
![]()