Nemocenská a kdy chodí kontrola?

2
12.9.22 15:28

Nemocenská a kdy chodí kontrola?

Maminky, mám dotaz.
Aktuálně jsem na nemocenské. Trvá mi od dnešního dne na týden. A teď si nevím rady. Jsem práci na zkušební době. Chodí v tomhle případě kontroly od zaměstnavatele, když mám smlouvu na HPP, ale mám tři měsíce na odstoupení? Mám špatnou nohu, ale nemůžu doma sedět na zadku, jinak ztloustnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
465
12.9.22 15:33

Tak máš nějaké vycházky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
12.9.22 15:34

Prvních 14 dnech pracovní neschopnosti může být kontrola v pracovní neschopnosti provedena zaměstnavatelem, respektive někým, koho zaměstnavatel pověří. Je to dáno tím, že během prvních dvou týdnů pracovní neschopnosti vyplácí zaměstnanci náhradu mzdy právě zaměstnavatel. Od 15. dne dostává zaměstnavatel nemocenské dávky od státu. Od této doby je kontrola nemocenské prováděna právě pracovníky některé z OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
12.9.22 15:37
@Karolise píše:
Maminky, mám dotaz.
Aktuálně jsem na nemocenské. Trvá mi od dnešního dne na týden. A teď si nevím rady. Jsem práci na zkušební době. Chodí v tomhle případě kontroly od zaměstnavatele, když mám smlouvu na HPP, ale mám tři měsíce na odstoupení? Mám špatnou nohu, ale nemůžu doma sedět na zadku, jinak ztloustnu :lol:

Tak běž do prace když nemůžeš sedět doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
12.9.22 15:39
@Karolise píše:
Maminky, mám dotaz.
Aktuálně jsem na nemocenské. Trvá mi od dnešního dne na týden. A teď si nevím rady. Jsem práci na zkušební době. Chodí v tomhle případě kontroly od zaměstnavatele, když mám smlouvu na HPP, ale mám tři měsíce na odstoupení? Mám špatnou nohu, ale nemůžu doma sedět na zadku, jinak ztloustnu :lol:

samozřejmě, že může přijít v podstatě kdykoliv, bude to omezené jen nočním klidem. POkud nemůžeš sedět doma na zadku, jdi do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
12.9.22 15:40
@Karolise píše:
Maminky, mám dotaz.
Aktuálně jsem na nemocenské. Trvá mi od dnešního dne na týden. A teď si nevím rady. Jsem práci na zkušební době. Chodí v tomhle případě kontroly od zaměstnavatele, když mám smlouvu na HPP, ale mám tři měsíce na odstoupení? Mám špatnou nohu,ale nemůžu doma sedět na zadku, jinak ztloustnu :lol:

Jo, tohle pak řekni, až přijde kontrola a nebudeš doma, zaručeně uspěješ. Jestli nemáš napsaný vycházky, tak smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
12.9.22 16:13

Máš špatnou nohu, že nemůžeš do práce, ale není tak špatná aby jsi seděla doma a za týden přibrala? Aha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
12.9.22 16:18

U nas se se spatnou nohou, kde na leceni staci tyden, chodi normalne do prace. Cekala bych kontrolu kdykoli, zamestnavatel neni hlupak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10788
12.9.22 16:30
@Karolise píše:
Maminky, mám dotaz.

Mě se líbí ten dodatek že máš špatnou nohu.Do práce s tím nemůžeš, ale na tûry jo? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
12.9.22 16:35
@Karolise píše:
Maminky, mám dotaz.

Tak val do práce. Když se můžeš někde courat, tak můžeš i do práce.
A kontrola ti může přijít kdykoli. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
12.9.22 16:45

To nemyslíš vážně, že ne :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
12.9.22 17:03

Kontrola může přijít od 6-22h (kromě vycházek). Pokud nemůžeš sedět na zadku, tak choď do práce. Nevidím rozdíl mezi trajdáním si po venku a chozením do práce.

• Citovat
  • Upravit
2
12.9.22 18:23

@Alilali Právě že nemám, doktor mi žádné nedal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
12.9.22 18:26

@Karolise Tak to máš sedět na zadku a nikam nechodit ;)

• Citovat
  • Upravit
24867
12.9.22 18:45
@Karolise píše:
@Alilali Právě že nemám, doktor mi žádné nedal

Nedal, protože máte mít klidový režim. Na vycházky není žádný nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat