Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem chtěla bych se zeptat jestli se to už někomu taky stalo…Dcera 5 let má už šest dní vysokou teplotu ale vždycky jen jednou denně skoro ve stejnou dobu mezi 14-15hod podám jí nurofen zabere do hodinky a zase dobrý ale trvá to takhle tak dlouho že mi to přišlo divné a ještě teda 3 týdny kašel bez bolesti v krku po návštěvě doktora mi dal jen jiné kapky na kašel a nic dalšího se nedělo tak mám jen strach abychom něco nezanedbali 🙆♀️
Jak vysokou ma tu teplotu? A bez Nurofenu to nechces zkusit? Lekar zjistoval CRP?
Už jsme doma druhý týden první byl jen kašel a po týdnu se přidala tahle záhadná teplota jednou za den
Ja bych to fakt zkusila bez Nurofenu. Ta teplota neni az tak strasna a pokud z ni nejak nekolabuje, tak bych zkusila, jak se bude vyvijet bez antipyretik.
Zánět dutin? Vzala bych ji k doktorovi, at ji poradne vysetri. Nemusi to nic byt a muze.
No zkusit to můžu jestli se stím tělo samo popere ale jsem si říkala kdy to už přejde že tolik dní za sebou a pořád je to stejný jestli se neděje něco horšího nerada bych to zanedbala🤷🏼♀️
@Zelvička24 Takto „vysokou“ teplotu bych hlavně nesrážela. Naopak si tím můžete tu nemoc prodlužovat. Horečka je mechanismus těla, kterým bojuje s viry a bakteriemi.
Pokud jste byli u lékaře, CRP je v pořádku, tak bych se osobně vykašlala i na ty kapky proti kašli, pokud teda dítě dobře spí a usíná, jinak samozřejmě na noc ano.
@Zmatka u doktora jsem byla ale crp testy ji nedělal jen se podíval do krku a řekl že to je normální že to může ještě chvíli trvat
Pokud nemá horečky a vyloženě ji nic nebolí, nechala bych ji bez sirupu.
Holt teď něco ve vzduchu pěkně škaredého lítá.
Jak už zaznělo - pokud se kašlem nenadavuje, nedusi.. nechala bych kapky kapkama a ať se zkusí tělíčko poprat i samo 🙏
@Zelvička24 Tak pokud je to něco, co přetrvává a uvažovalo by se o ATB, tak CRP a stěry udělat bude muset…
Uvidím dám tomu do středy a budu mu zase volat co dál moc děkuji všem