Nemocná želva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26
4.2.25 19:23

nemocná želva

Dobrý den, chci se zeptat, zdali tu někdo není také majitel suchozemské želvy. Mám problém, naše želvička už cca měsíc vůbec nevylézá z úkrytu, nejí, nepije a není nijak aktivní. Když si ji vytáhnu a pokusím se ji nakrmit, tak dá pár soust a zase zaleze. Veterinářce jsme volali, bohužel bez jasné odpovědi :zed: jsou ji 4 roky a NIKDY jsme ji nezimovali. Nemůže to být třeba tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
130
4.2.25 19:41

Rozhodně musíte k veterináři - ne jen volat, ale i s želvou, a nejlépe někam, kde plazům rozumí - většina veterinářů s nimi do kontaktu přijde málokdy a moc pak neví.
Možná si nastavila nějaký klidový režim místo spánku, což ale v terarijních podmínkách určitě není dobře, ale taky může být nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9637
4.2.25 19:44

Jako první pomoc bych zkusila dát želvu do vlažné vody, pomůže jí to vyprázdnit se. Ale určitě s ní vyrazit k odborníkovi na plazy. Máte samce nebo samici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
4.2.25 19:46

Odkud jste a o jaky druh zelvy se jedna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.2.25 19:47

@Plavuše je to želva zelenavá a jsem z Vysočiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.2.25 19:48

@Jahru zkoušela jsem už i vlažnou vodu, bohužel nic.. a netuším jestli je to samec, nebo samice. Od veterinářky nám bylo sděleno, že na rozeznání pohlaví má málo let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
4.2.25 19:56

@anonym935 Tam me bohuzel zadny veterinar nenapada, ale urcite nekdo bude. Je potreba zajit k nekomu, kdo dela plazy. Kazdopadne zaklad je, aby zelva mela dostatecne velky prostor - jednu cast vyhratou a jednu chladnejsi, a k tomu vhodna svetla - denni sviceni plus simulace slunicka. I kdyz uplne nejlepsi by bylo, kdybyste ji meli venku a pres zimu zimovali. Doporucuji vam se pridat na facebooku do skupiny Suchozemska zelva (hobby), tam vam urcite poradi. Ja mam zelv 12, ale bez podrobnejsich informaci asi vice neporadim. Hodte to do te skupiny vcetne fotek zelvy a ubikace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.2.25 19:57

@Plavuše dekuji moc urcite se připojím. Každopádně vše co jste zmínil v teráriu má :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6897
4.2.25 20:29

Naše želva nezimuje. Nicméně tohle období, kdy i přes svícení nevylezla z úkrytu měla několikrát taky. Prospívá dobře, je zdravá. Od jara do podzimu venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
5.2.25 20:42

Máme taky želvy. A svitili jste pravidelně? Nezapomněli jste nějaké dny, že by byla možnost že se chystala zazimovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
5.2.25 20:47

@Ola589 svítíme všechny dny v týdnu, až na neděli. Skrz doporučení chovatele. Jestli je možné, že se sama zazimovala. Jak mám postupovat dál? nebo nic nedělat? do teď opravdu bez problému a zas nějaký odborník nejsem. Měla jsem několik plazů, ale želva je má první :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
5.2.25 20:50

Já bych zavolala chovateli odkud zelvu máte o radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný