Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj, řešíme teď doma takovou nepříjemnou situaci. Holka je přes zimu víc nemocná jak zdravá. Do školky jde na týden a pak je zas na jeden až dva nemocná. A otec začal vyhrožovat, že to bude řešit přes sociálku, nebo i soudně, že mu ji nechcem dávat. Vše ale máme doložené zprávami od lékaře, může nám něco hrozit? Třeba jako, že má právo si ji převážet i když je nemocná? Jako není to „na smrt“ ale antibiotika dostala. Žena je z toho zas na prášky, protože cokoliv co se týká Ex těžce nese, obzvláště když začne vyhrožovat, urážet, nebo dělat naschvály.
Co ho pozvat k vam a dat je do pokoje at si tam hrajou? Rozumna domluva uz neexistuje?
@gabrriela proč mu ji nedáš nemocnou? Já dávám dítě po domluvě i nemocné
prostě ho převezu a hotovo
myslíš, že dítě s Atb převoz nezvládne nebo co?
@gabrriel nevidim duvod, proc otec se nedokaze postarat o nemocne dite
Sám píšeš, že to není na smrt.. Proč mu jí tedy normálně nedáte? Pokud nemá vysoké horečky např. a převoz autem jí neublíží nevidím důvod proč ne.. je to táta,..
@gabrriel záleží jak dlouho jí už neměl?? Řekla bych že je nemocná jestli si jí vezme i tak? Bud jí chce a postará se i o nemocnou nebo řekne že chce jen zdravou
.Pokud nehorečkuje tak v tom problém nevidim pokud zvládne péči což zase tak složité neni. Pokud je často nemocná což chápu tak jí nevidí skoro vůbec a to je jasné že se mu nelíbí ![]()
My nepřevážíme akorát děti s horečkou. Jinak nafasují ATB, případně jiné léky a jedou.
Ať si tatínek užije nemocné dítě. Aspoň nebude mít pocit, že si vymýšlíte. Třeba vyzkouší nemoc jednou a pak už nebude prudit
.
Já teda taky odevzdávám dítě i s ATB, jen ať si tatínek užije i starosti ![]()
edit: moje děti i s horečkou lítají a houpou se na lustru
kdybych viděla, že je malému vážně špatně, pospával by, tak radši pozvu ex k nám ![]()
Ano, otec má právo, i když je nemocná a ty nemáš právo mu ji nedat. A ano, může to použít proti tobě.
Moje děcka jsou na tom podobně, týden ve školce, 3 týdny doma. K tátovi chodí normálně, rýmu a kašel zvládne. Nedávám jen s horečkou, blitím, průjmem apod. To mám radši pod kontrolou doma a děcko má mít klid. Ale běžné dětské nemoci není důvod aby se nepostaral otec. Pokud nemocné dítě nechce, jo tak to je problém. Ale jeho. Na sociálce a u soudu se akorát ztrapní. Nikdo nedonutí dítě aby bylo přes zimu zdravé.
@gabrriel píše:
Ahoj, řešíme teď doma takovou nepříjemnou situaci. Holka je přes zimu víc nemocná jak zdravá. Do školky jde na týden a pak je zas na jeden až dva nemocná. A otec začal vyhrožovat, že to bude řešit přes sociálku, nebo i soudně, že mu ji nechcem dávat. Vše ale máme doložené zprávami od lékaře, může nám něco hrozit? Třeba jako, že má právo si ji převážet i když je nemocná? Jako není to „na smrt“ ale antibiotika dostala. Žena je z toho zas na prášky, protože cokoliv co se týká Ex těžce nese, obzvláště když začne vyhrožovat, urážet, nebo dělat naschvály.
A otec jí chce převážet nemocnou těch 300 km, nebo kolik?
@Anna766 u nás to není 300, ale asi 80 a ne po dálnici, takže cesta vždy nejméně hodina…
@gabrriel a oni přejíždí hromadnou dopravou? to by se mi asi nelíbilo, i když taky záleží na tom, o jakou by šlo vzdálenost a jak by vypadalo dítě. jestli je ale možnost převozu autem, tak bych k dítěti přibalila antibiotika, ať si jedou. ex si takhle odvážel i dítě s teplotou, když dítě přežije cestu k doktorovi, tak určitě přežije i cestu k tátovi.
@gabrriel píše:
@Anna766 u nás to není 300, ale asi 80 a ne po dálnici, takže cesta vždy nejméně hodina…
Aha, pardon, to jsem s něčím pomotala. A dítě je na otce zvyklè?Nebo se bojíte že by se nepostaral?