Rozvod, příspěvek na bydleni?

Anonymní
29.2.16 13:20

Rozvod, příspěvek na bydleni?

Dobry den,
Chci se zeptat.
Pobiram příspěvek na bydleni. Jsem stále vdana a do záři na rodičovském příspěvku.
V pripade rozvodu. Ovlivní mi alimenty na dceru výši příspěvku na bydleni?
Je to bráno, jako klasicky příjem domácnosti? Nebo jsou tam nejake výluky?
Dekuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
29.2.16 13:22

Ovlivni. Ja pri vyrizovani prispevku vypisovala jednu zadost na sebe kde jsem mela rodicak a pak na kazde dite kde jsem uvadela jejich vyzivne. Cele to berou jako prijem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.2.16 13:23
@Anonymní píše:
Dobry den,
Chci se zeptat.
Pobiram příspěvek na bydleni. Jsem stále vdana a do záři na rodičovském příspěvku.
V pripade rozvodu. Ovlivní mi alimenty na dceru výši příspěvku na bydleni?
Je to bráno, jako klasicky příjem domácnosti? Nebo jsou tam nejake výluky?
Dekuji za odpověď.

ano, ovlivní, do vše příspěvků od státu se alimenty promítnou. Budou vyžadovány soudně a v adekvátní výši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.2.16 13:28

Na příspěvek na bydlení nejsou alimenty vyžadovány, tedy jako nutnost mít je soudně. Ani v adekvátní výši. Pokud je ještě nepobíráš, prostě řekneš, že nepobíráš, až je budeš pobírat, tak jsou normálním příjmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.2.16 13:34
@terinka4444 píše:
Na příspěvek na bydlení nejsou alimenty vyžadovány, tedy jako nutnost mít je soudně. Ani v adekvátní výši. Pokud je ještě nepobíráš, prostě řekneš, že nepobíráš, až je budeš pobírat, tak jsou normálním příjmem.

tak asi jak kde, u nás je požadujou mít soudně. s když ne, tak notářsky ověřenou dohodu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.2.16 13:58
@martina.se píše:
tak asi jak kde, u nás je požadujou mít soudně. s když ne, tak notářsky ověřenou dohodu. :zed:

na to nemají nárok. To není doplatek. Stačí jednoznačně říct, jsme manželé, alimenty nemáme stanoveny, bydliště každý jinde a dál nemají nárok na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.2.16 14:00
@terinka4444 píše:
na to nemají nárok. To není doplatek. Stačí jednoznačně říct, jsme manželé, alimenty nemáme stanoveny, bydliště každý jinde a dál nemají nárok na nic.
:zed: je děsný, jak každý úřad pracuje jinak :nevim: kámoška na tomto nedávno pohořela, musela dodat ověřenou dohodu, pak se s ní teprve bavili..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
29.2.16 14:04
@martina.se píše:
tak asi jak kde, u nás je požadujou mít soudně. s když ne, tak notářsky ověřenou dohodu. :zed:

u nás taky stačí jen dohoda mezi rodiči, bez ověřených podpisů :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69235
29.2.16 14:05
@martina.se píše: :zed: je děsný, jak každý úřad pracuje jinak :nevim: kámoška na tomto nedávno pohořela, musela dodat ověřenou dohodu, pak se s ní teprve bavili..

měla podat normálně žádost, říct, že jsou manželé bez alimentů a hotovo. Nemají na tohle nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.2.16 14:11
@terinka4444 píše:
měla podat normálně žádost, říct, že jsou manželé bez alimentů a hotovo. Nemají na tohle nárok.
:palec: jí to řeknu, protože on jí nic nedá asi ani po soudu :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.2.16 14:37

Normálně o rozvodu ať nic neříká, jsme manželé, manžel s námi nebydlí, alimenty nemáme určeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
29.2.16 18:04

No po mě teda soudní dohodu chtěli, ale já si žádala až po soudu takže jsem neměla problém. Ale myslím, že příspěvek o bydlení ho mít nemusíš. Z logiky přece dokládáš příjmy, náklady na bydlení a počet osob. Při čekacích lhůtách některých soudů by to mohlo být i několik měsíců než dostaneš datum projednávání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna