Dlouhodobé zvracení u dítěte – je to jen viróza?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76845
7.11.25 17:38
@Anonymní píše: Více

tak se na to ucho zaměř, normálně dítě neříká, že má špinavé ucho - asi se v tom uchu něco děje,
a když je apatický bez horečky, je to divné, já bych ho vzala na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
7.11.25 17:40

Už to je hodně let, kdy děti měly nějakou takovou virozu, která se po několika dnech vracela
Nakonec jsem to chytla já a nedivila jsem se jim, že skoro nejedly a nebylo jim 2 týdny dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
7.11.25 18:02

Dámy. Z jednoho zvraceni denně opravdu dítě dehydratovane nebude. Dítě prodělava zřejmě nějakou virozu, to může klidně trvat týden, holt je unavený. Jídlem ho necpi, davej mu pít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
7.11.25 18:14

@Tajemnadama Taky čučím. Neřekla bych, kdyby zvracelo několikrát denně a neudržel ani tekutiny. Pak bych měla obavy a víc sledovala. Po jednom, dvou zvracení a přijímání tekutin by neměla hrozit dehydratace a navíc podle zakladatelky má světlou moč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
7.11.25 18:19

Já pořád nepochopila, jestli zvracel 1× děnně na večer nebo opakovaně

Dětem po zvracení černý čaj osladím, po zvracení potřebují jak sůl, tak cukr.

Pokud se jim to táhlo, dávala jsem třeba i oslazený mátový, protože černý čaj delší dobu zase podporuje zácpu.

Babička místo toho, aby tě uklidňovala, tak šílí.
A co by chtěla? Abys vyrazila na pohotovost? To pak smrdí tím, že si vás dva, tři dny nechají v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
7.11.25 18:22

Prostě je mu blbě, nech ho ležet, dávej opatrně pít, sleduj teplotu.. podle popisu mi to na pohotovost ani radikální jiné řešení nepřipadá. Třeba mu už bude zítra líp.. Jak píšou dámy, oslazený čaj, cokoliv v sobě udrží. Kdyby zvracel opakovaně a neudržel nic, radila bych jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
7.11.25 18:52

Jak už psaly ostatní. Hodně pít, nám se osvědčil vlažný fenyklový čaj, který jsem hodně osladila. Někdo doporučuje i studenou colu po lžičkách. Do jidla nenuť, já když už může jíst, dávám vařené brabory rozmačkané s vařenou mrkví a rozmačkané banány. Teď měl vnuk taky takovou záhadnou virózu či co. Jeden den skoro 40° horečku, zvracel, stěžoval si na žaludek, druhý den ještě blbě a třetí den jako by mu nikdy nic nebylo. Úplně v pohodě. Řádí to teď hodně i mezi dospělými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
7.11.25 19:38

Vlastně zvracel 3× obden ráno, to je dohromady 6 dní a pak byl ještě tak 2-3 dny hodně spavý a utlumený, pak už začal sám chtít jídlo. Pokud nemá teploty a dostatečně pije a čůrá, nechala bych ho v klidu odpočívat. Kdyby nečůral, tak k doktoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.25 20:04

DĚKUJI VŠEM ZA RADY.
ještě male info. ted uz mi rikal ze ma hlad takže jsi myslim ze je to na dobre ceste.
Taky me případně že zatim to není na pohotovost
Děkuji i za rady jet na pohotovost apod. Šlo mi hlavně o to že ta babička hysterčila a tim pádem to cloveka rozhodí.
Kdyby jsme nebyli vcera u dr tak bych to resila urcite pohot. Kdyby se jeho stav horsil 🙂
Na horecky jsem uz zvykla u nej ale to zvraceni ne za celou dobu za tech 3,5 let blinkal max 2×.

• Citovat
  • Upravit
31017
7.11.25 20:14
:hug:

Sleduj pro jistotu tu moc, jestli treba nejak nezapacha. Dcera mela takovou vleklou divnou strevni virozu a byl to nakonec zanet ledvin. Horecka se pridala jestli po tydnu a to uz byla apaticka az nevzbuditelna. Byla teda mala a moc nerekla.

Ale ruzne dlouhodobejsi strevni virozy za sebou mame taky, hlavne nejstarsi dcera se v tom dokazala vzdy placat 14 dnu, navic jak na potvoru byla droboucka a kila fakt skoro na hranici podvyzivy, jednou malem skoncila hospitalizovana kvuli dehydrataci, ale zase - jeste v batolecim veku a nakonec nas pustili s tim, ze bydlime blizko nemocnice a at kdyztak dojedeme.

At je brzy dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.25 20:34

@Hobitka děkuji,hlidat určitě budu ;)

• Citovat
  • Upravit
81
8.11.25 15:27

U dcery se takhle projevoval slepák. Měli byste jít na nějaké odběry a hlavně dítě zavodnit, oni se snadno tím zvracením dostanou do dehydratace a ta je dost nebezpečná. Asi bych jela na pohotovost, aby mu dali nějaké kapačky. Pokud je dítě apatické, tak to dobré není 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
9.11.25 13:49

A léčila jste ho vůbec něčím? Na piti černý čaj, na jídlo suché rohlíky a během dne jej cpát živočišným uhlím. Dělá se to takto už víc než 100 let a funguje to. Těch tablet uhlí za den postupně i 10! U dospělého 20 tablet za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76845
9.11.25 21:02
@King4 píše: Více

ten kluk neměl průjem, „pouze“ vždy obden 1× zvracel, mě by se být matkou, nelíbila jeho apatie, ale není důvod do něho rvát metráky živ. uhlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí