Nemocné dítě o prázdninách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Billi
30.7.22 16:52

Nemocné dítě o prázdninách

Jak zabavujete nemocné děti o prázdninách? Jak jim zpříjemňujete léto, když musí ležet?
Syn byl od začátku července zdravý tak 10 dní. Aktuálně ho bolí uši. Takže jsme doma a on je už naprosto otrávený. Podobnou nemocnost měl celý školní rok. Má staršího bratra a ten cestuje po babičkách, po táborech, po výletech a mladší je doma.
Hrajeme hry, pečeme, vaříme, díváme se na filmy, má dovolený mobil, dostal nové Lego, Skypovali jsme s kamarádem, půjčili jsme si data projektor a udělali jsme mu domácí kino. Zkoušela jsem ho utáhnout i na tvoření, ale to ho nebaví a nikdy nebavilo. Pokud nemá horečku, tak jsme venku ve stínu.
Napadá vás ještě něco, co by se dalo dělat?

Prosím, neřešte vysokou nemocnost. To není předmětem diskuse. Samozřejmě to řešíme a nenecháváme ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
30.7.22 16:55

Audioknihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.7.22 16:57
@Billi píše:
Jak zabavujete nemocné děti o prázdninách? Jak jim zpříjemňujete léto, když musí ležet?
Syn byl od začátku července zdravý tak 10 dní. Aktuálně ho bolí uši. Takže jsme doma a on je už naprosto otrávený. Podobnou nemocnost měl celý školní rok. Má staršího bratra a ten cestuje po babičkách, po táborech, po výletech a mladší je doma.
Hrajeme hry, pečeme, vaříme, díváme se na filmy, má dovolený mobil, dostal nové Lego, Skypovali jsme s kamarádem, půjčili jsme si data projektor a udělali jsme mu domácí kino. Zkoušela jsem ho utáhnout i na tvoření, ale to ho nebaví a nikdy nebavilo. Pokud nemá horečku, tak jsme venku ve stínu.
Napadá vás ještě něco, co by se dalo dělat?Prosím, neřešte vysokou nemocnost. To není předmětem diskuse. Samozřejmě to řešíme a nenecháváme ;)

Dělám to samý se zdravým dítětem :mrgreen: :nevim: prostě procházky, dovézt autem někam, žádné tůry. Ale třeba dnes v dešti jsme ve slunečné pauze byli na procházce a pak prostě klasika 30 minut činnost, 15 minut telka nějaký to jídlo, hygiena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.7.22 16:58

Zkusila bych změnu prostředí. Moje děti jezdí nemocné (bez horečky) jezdí i k babičce. Známá jezdí s dětmi na chalupu. Prostě nebýt furt doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
30.7.22 17:04

@Billi záleží, jak moc je malej. Já jim napouštěla na zahradě vaničku či dětské bazénky s množstvím stříkátek.

nejlepší bylo, když měli v červenci 2013 (to byly čtyřicítky) postupně neštovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.7.22 17:04

@Lama Lama ty si pouští u skládání lega, ale už ho to taky nebaví. Střídá audioknihy, já mu čtu na přání…

@Bubla Bůčková on na chození není. To nechodíme, ani když je zdravý.

Hlavně to trvá už hrozně dlouho a on je naštvaný na celý svět.

@Netopirek babičky nemocné dítě nechtějí. Chalupu nemáme. Takže tohle u nás padá.

• Citovat
  • Upravit
Billi
30.7.22 17:07

@Pudloslava velkej (8 let).

• Citovat
  • Upravit
74219
30.7.22 17:12

Ty bydlíš v baráku. Koupila bych mu pohodlné houpací křeslo na ležení, jestli je možnost ho šupnout pod pergolu někde. My máme normální sedačku venku pod pergolou. Tam by si mohl vzít jakékoli hračky. Klidně i ten noťas a pohádky si pustit, herní konzoli. Nějakou sadu fixu a plátno na malování v sedě/ leže. Knížky.
Ale být venku na čerstvém vzduchu a ležet tam. Je to pocitově jiné, než muset být doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.7.22 17:12

@Netopirek v srpnu jedeme do Krkonoš, máme pronajatou chalupu, tak tam jedeme v každém případě, i kdyby nebyl na 100% zdravý. To se těšíme všichni.

• Citovat
  • Upravit
Billi
30.7.22 17:15

@Kelsey venku jsme hodně. On ho ještě baví písek, takže aktuálně sedí v pískovišti a dělá tunel.
Jinak jsme hodně na terase, kde máme houpačku.

• Citovat
  • Upravit
29532
30.7.22 17:18
@Billi píše:
@Lama Lama ty si pouští u skládání lega, ale už ho to taky nebaví. Střídá audioknihy, já mu čtu na přání…

@Bubla Bůčková on na chození není. To nechodíme, ani když je zdravý.

Hlavně to trvá už hrozně dlouho a on je naštvaný na celý svět.

@Netopirek babičky nemocné dítě nechtějí. Chalupu nemáme. Takže tohle u nás padá.

A není to spíše tím, že se mu nechce chodit ven, tak ho babičky nechtějí? Nebo jaké má nemoci? Když ho bolí uši, tak ven může ne. Určitě by mu změna prostředí na jeho nemoci pomohla. Dcera má rýmu celý rok, teď neměla rýmu týden, když jsme byli u moře. Jakmile dorazíme zpět, je zpět i rýma. Ale to už neřešíme. Já také měla rýmu celé dětství si pamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76159
30.7.22 17:51
@Billi píše:
Napadá vás ještě něco, co by se dalo dělat?Prosím, neřešte vysokou nemocnost. To není předmětem diskuse. Samozřejmě to řešíme a nenecháváme ;)

proč musí ležet? protože ho bolí uši?
to je bl.bost, ne? to by byl otrávený každý, moje dcera leží pouze když má horečku, proč by musela ležet? akorát hlídám, aby neběhala třeba po schodech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.7.22 17:51

@marin babičky chtějí jen na 100% zdravé dítě.
Teď má uši. Předtím měl virózu, kdy týden jen kašlal, pak týden dokaslaval. Ale u všeho má vždy týden horečku.
Předtím měl blici virus, předtím zase něco jiného. Má různé nemoci.
Ven se mu chce, ale není prochazkovy typ. Se starším chodíme od jeho 5 let trasy 10 km a mladší se vzteká i při cestě do obchodu (300 m). Takže jsme na zahradě.

• Citovat
  • Upravit
Billi
30.7.22 17:55
@stinga píše:
proč musí ležet? protože ho bolí uši?
to je bl.bost, ne? to by byl otrávený každý, moje dcera leží pouze když má horečku, proč by musela ležet? akorát hlídám, aby neběhala třeba po schodech

Samozřejmě neleží pořád, ale teď měl od pondělí do pátku horečku přes 38°. Dneska měl už jenom 37,5°. Takže jsme byli chvíli i venku.
Jelikož má na jednom uchu zánět zvukovodu a na druhém zánět středního ucha, tak má klidový režim. Teď čekáme, jestli budou stačit kapky.

• Citovat
  • Upravit
10680
30.7.22 18:02

S ušima a bez teploty by mohl třeba na výlet do jeskyně :D taky nám to letos dává nějak zabrat ty nemoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí