Nemohu najít brigádu/budoucí práci

Anonymní
18.2.25 16:24

Nemohu najít brigádu/budoucí práci

Dobry den vsem,

Mam takovy problem. Uz 2 roky hledam privydelek, v oboru, ktery studuji (1× se mi to povedlo, ale sef me vyrazil za to ze pracuji a vedeni se k tomu oficialne nevyjadrilo, ale z5 uz me nikdo nevzal - to me hoodne zlomilo a sebralo sebevedomi), na zaklade techto neuspechu zacinam pochybovat i o svem studiu. Studium je zamereno na technicke predmety a castecne na ekonomicko/provozni stranku letectvi, jenze at se koukam jak koukam, tak vsude v oboru chteji techniky (strojare, stavare, IT, vykresare atd) nebo ekonomy, a ja nejsem poradne ani jedno z toho.

Do toho vseho se cejtim dost podprumerne, protoze spoluzakum se neco v oboru najit povedlo - kdyz jsem jich ptala, zda by nepomohli, odpoved byla spise negativni (pritom ja jako dobrak od kosti, vzdy kazdemu pomaham :( ). Uz jsem i emailem obeslala vsechny firmy v oboru, ktere me napadly + se zeptala i AI, zda by mi neporadila, dalsi firmy, ale neprineslo to ovoce. Problem je, ze kdyz se nejaka trainne pozice ukaze, nebo jsem i drza, a rovnou odpovim na plny uvazek, tak se tyden nic nedeje (kdyz mam stesti tak zavolaji, ze maji zajem, a ozvou se za tyden), a nasledujici tyden, napisou (coz je lepsi varianta - ze pozice byla zrusena/nevybrali me) nebo se neozvou vubec. Uz jsem zoufala a nevim co delat, minimalne 1 za mesic se z toho vzdy slozim a brecim do polstare + mam dost negativni myslenky.
Aby to nevypadalo blbe, tak spoluzakum radsi lzu, ze neco mam. Pripadam si jako takovy krecek, ktery porad beha v tom kolecku, ale nikam se neposouva - kazdy mesic odpovim, tak na 2-5 inzeratu nebo pisu rovnou maily, pravidelne se koukam na ruzne portaly, zalozila si LinkedIn, ale nedari se (ani na Prg jako bezpecnostni kontrolu, uklid a jine pozice me nevzali).

Mam strach se ze se mi nepovede po ukonceni magisterskeho studia (ted v cervnu mam statnice) nic najit, a pripadam si s prominutim jako kus h…, odpadek, s pocitem ze ty leta studia na VS byla k nicemu. :,(

Dalsi pocit ktery z toho prameni je ten ze mam pocit ze bez nepotismu, si tady clovek proste obecne neskrtne, jenze ja zadne znamosti opravdu nemam :nevim:
Omlovam se za pravopisne chyby a preji pekny den.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.2.25 16:35

A musíš nutné a na sílu hledat v konkrétním oboru? Znám slečnu co dělala brigádu ve mlýně a dnes vede 4 mlýny. Původně je památkář. Další co je původně ekonomka a dělá vedouci v papírnách. Můj muž má vedoucí původně kadeřnici :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
9019
18.2.25 16:42

Asi máš něco špatně v CV. O mě se na brigádách vždycky prali. Sehnat práci na plný už je horší, víc zájemců kteří mají zkušenosti, takže větší konkurence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
18.2.25 16:46

A musíš nutně dělat v letectví? Technických pozic je pořád dost, zvlášť jestli umíš i něco z IT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.25 16:47
@Serpentini píše: Více

TO jsem si myslela take. Nechala jsem si CV prekontrolovat 4 lidma (1 z nich je HR manager) neco malo jsme pozmenili, a od te doby pouzivam jen ten, ale i tak nic…

• Citovat
  • Upravit
16934
18.2.25 16:49
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

prosí dovysvětli ten úvod, vyrazili tě z brigády, protože jsi pracovala? Nerozumím tomu :think:

Nicméně my máme v práci hodně lidí mimo obor a i spoustu mých kolegyn nakonec pracuje mimo obor a koneckénců i já pracuji mimo obor a v průběhu práce si dodělávám kvalifikaci. Škola není dogma :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.25 16:49
@KarlKarlson píše: Více

Problem je ze nevim co by slo delat jineho. Zkousela jsem a stale zkousim i pojistovnictvi - tam o me jednou meli opravdu zajem, ale tesne pred podepsanim smlouvy z toho seslo.

• Citovat
  • Upravit
879
18.2.25 16:52

Co přesně umíš? Oni zaměstnavatelé totiž obvykle nehledají podle vzdělání, ale podle skills. Potřebuješ přesně vědět, co umíš. Nemám tušení. Účtování? Programování? Kreslení v CAD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16934
18.2.25 16:52

Btw. doplním třeba, že moje teta má vystudovanou vysokou školu lodní logistiky a přepravy (nemáš tu samou školu logistiky v Přerově? Tam je letecká přeprava) a dělá vedoucí kartotéky na okrskové policie, střední měla učnák a dodělávala si maturitu „podnikání“ = uplně mimo obor, čekala bych tam nějakou ekonomku a přesto :nevim:

Kamarádka má třeba VŠE a učí ekonomiku na střední škole, dostala se k tomu až v 35 - dodělala si pedagogické minimum.

Ono opravdu letecká doprava pro ženskoh věřím, že je fakt konkurence obrovská. Zkus se porozhlédnout co všechno můžeš dělat, co by tě bavilo a stálo by to za praxi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.25 16:58

Jak jsi na tom s jazykama?
A co LinkedIn, máš?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.25 17:01
@chs.jasmin píše: Více

Sef byl takovy ten typ - ted jsem ti rekl a budes delat, to ze to nedava smysl nebo ze mas nadlimit hodin na dpč me nezajima. Ekonom mi jasne rekl, ze nemam za mesic pretahovat hodiny, ktere mam stanovene ve smlouve, kvuli kontrolam - uz jednou byl problem a velkej.

Ve zkratce, ten mesic jsem mela odpracovany strop uz o 10 h, a ten tyden mi zacinal semestr. Dodela jsem svoji praci s tim ze jdu domu, a domluvime se co dal behem letniho semestru. Najednou vybehl sef, ze nikam nejdu, a za takovehle chovani mi dava padaka, a at zitra uz nechodim - ja odvetila ze uz dle smlouvy pretahuji, a stejne uz nemam dnes co na praci. Dle smlouvy musi byt vyhazov pisemny, ale to neudelal. Tak jsem dalsi tyden prisla, s tim ze mu asi ujely nervy. Nebyla to pravda, kdyz me po tydnu uvidel, zacal kricet, ze od minuleho pondelka me neplati, a pokud budu nadele pracovat tak on to financovat nebude, a jasne mi rekl ze mam padaka, a at mu nelezu na oci - zalezl do kancelare a zvanil s jinym kolegou. Ja jsem z toho byla tak v soku, ze jsem se nezmohla na vubec nic. Kolega me uklidnil, ze to nejak vyresime. Moje podvedomi mi rikalo, sem uz se nevratis. Na stul jsem teda v tom momentu, polozila klice a pc. Intuice byla spravna, uz jsem se tam neukazala. Pak jsem celou cestu domu probrecela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.25 17:02

Umim Anglictinu a Nemcinu - mam na ne i certifikaty. LinkedIn mam, ale moc mi to nepomohlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.25 17:06
@KarlKarlson píše: Více

Kdyz to zobecnim. Nas obor je letecvi. Tj znam zakladni fyzikalni zakony aerodynamiky, vim z jakych komponentu je sestrojeno dopravni letadlo, jak to vsechno funguje. Dale se vyznam v predpisech. Umim spocitat hmotnostni teziste a limit letadla treba.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.25 17:08

Já teda nevím, při magisterským jsem si přivydělávala jako asistentka, v rámci VŠ se zapojovala do projektů, na které měla škola granty. Všechny dovednosti, zkušenosti jsem napsala do LinkedIn včetně certifikátů, mám tam super fotku a nabídek jsem ve zprávách měla docela dost. Koukala jsem i na zahraniční pozice na LinkedIn - práci mám teda nakonec náhodně přes inzerát. Ale kdybych chtěla, na LinkedIn si práci najdu taky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.25 17:10

Co zkusit jít k vojákům? Tam tyto letecké, technické pozice by mohly být žádané. Akorát podmínkou bude zřejmě měsíc na Výškově někde :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat