Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, prosim vas mam takovy problem. Nemuzu najit desky, ve kterych mame veskere smlouvy - sipo, elektrarny, najemni smlouva, evidencni list,..) Pristehovali jsme se pred rokem a mam 2+1. Vim presne, kde jsme ty smlouvy meli, ale ted tam proste nejsou a vim, ze pritel si je urcite nebral, protoze vse obiham ja. Mam podezreni, ze si je vzala tchyne a nestihla je vratit. Podezrivam ji hlavne proto, ze uz nam driv otevirala a brala postu,,,projizdela,, i jine dokumenty. Bylo to vzdy, kdyz byla s detma chvili o samote u nas, ja sla treba se psem, nebo povesit pradlo, nikdy jsem ji nechytila za ruku, ale poznala jsem to, nektery papiry byly jinak, jednou jsem slysela i vrznout dvirka od skrinky, kde ty papiry jsou, ale neez jsem dosla z chodby, uz byla na druhy strane. Nevim co si o tom myslet, kazdopadne ted potrebuju veskery ty papiry na socialku a nemam je
Nevite nekdo, jak dlouho muze trvat obehani novych smluv? Nebo mi poslou tu co mam okopirovanou? Cely byt jsem prohledala asi 100×, cele dva dny to hledam a nic..diky za pripadne zkusenosti, jak to dlouho muze trvat.diky
Zakladatelko, obávám se, že budeš muset všechno oběhat osobně. Jen tak přes telefon, nebo přes e-mail tohle asi nevyřídíš ![]()
Přítel ví o tom, že podezíráš tchýni? Pokud ano, možná by se jí měl zkusit zeptat. Nemusí jí říkat, že si myslíš, že vám to tajně odnesla. Spíše by to mohl uhrát na to vaše stěhování, jestli jste si to k ní třeba neuložili, aby se vám to při stěhování neztratilo ![]()
Jinak tedy, pokud se vám tchýně hrabe ve věcech, tak bych asi brzy udělala čóro móro. Já nesnáším, když se mi v papírech hrabe manžel, natož tak tchýně
![]()
Já bych se před tchýní zmínila že ty dokumenty nemůžeš najít, třeba „zničehonic“ vyplavou…
…A nebo bych se jí zeptala rovnou
…
Asi bych přes manžela udeřila na tchýni, nějak to zaobalit, jako že je to šíleně nutné a bez nich jste v háji a nestihnete to vyřídit a oběhat atd. Třeba se ty papíry najednou objeví.
Jinak já nedávno nenašla poslední vyúčtování za plyn a poslali mi ho hned ten den emailem, akorát chtěli znát číslo smlouvy a to asi neznáš, co? Nájemní smlouvu bys mohla mít od majitele. SIPO číslo ti řeknou na poště. Ale i tak bych napřed zkusila tu tchýni, i za cenu toho ji to tam nenápadně prohrabat během víkendu. Nějak to sehrát, že by šel ven chlap, děti a ona ![]()
Když tušíš, že jsou u tchýně tak není zbytečný si vyřizovat nový? Normálně se jí na to zeptej. Řešila bych to až potom, kdyby u ní opravdu nebyly.
My nemame nejlepsi vztahy mezi sebou. Muz s ni nema skoro zadny vztah, da se rict, ze se nenavidi, jen se toleruji, kdyz ona prijde k nam za detma, porad do nej jen reje, porad na nem vidi nejaky chyby, schazuje ho pred detma,..kdyz ji to vytkneme, zacne brecet, ze ji u nas nechceme, tak za chodit nemusi..muz ji na to rekne suse - tak nechod no..se neposeru..Vcera mi volala, tak jsem to nadhodila, ze ty papiry hledam a ona se zajimala jaky papiry a tak, ale o to se vyptava vzdycky a na vsechno..Kdyz se ji zeptam narovinu jestli je nema, zacne jecet, ze tohle si teda nezaslouzi, abych o ni rekla, ze nam neco vzala..no je to naprd.. ![]()
@Mauzik2 Já bych jí pozvala na hlídání, třeba se ty papíry zázračně objeví.
Vše bych ještě jednou důkladně prošla (stěhovala jsem se už 4×, tak vím, že se občas něco zázračně po roce objeví) a pokud bych to nenašla, promluvila bych s mužem, ať se zeptá tchýně a ta to vrátí. Bylo by to nejrychlejší než to vše obíhat. Navíc nájemní smlouva je fakt důležitá, to se musí najít.
@pannda ono je to takovy slozity. U nich v rodine vzdycky babicka velela vsemu a vsem a ke vsemu a k vecem vsech mela pristup, az ja a muj pritel jsme se postavili proti a zacali si vice hlidat soukromi. Tak se snazi ziskat informace takto..
Najemni smlouva mi dela nejmensi starosti, mame byt od mesta a zensky jsou tu fajn, jde mi hlavne o elektrarny..sipo taky neni dulezity az tolik..to muzu dolozit tema slozenkama..
Nevím, jednoduše bych si pro tu složku šla, pokud opravdu víš, že doma není…Kdyby se vzpírala, řekla bych, že to ohlásím na policii, že máš podezření. Prostě neexistuje, abych si vyřizovala vše znovu, když věci mají být na svém místě.
@Mauzik2 pokud budeš muset volat na elektrárnu, měj u sebe číslo SIPA, to jim pomůže tě dohledat. Jinak bych taky zkusila nějak fikaně udeřit na tchýni, jestli to není u ní. Jestli jste si to k ní při stěhování neuložili a tak. Jinak mě tohle prohlížet tchýně tak ji ženu, já jsem ráda, že se v tom vyznám aspoň já.
@Aspera píše:
@Mauzik2 pokud budeš muset volat na elektrárnu, měj u sebe číslo SIPA, to jim pomůže tě dohledat. Jinak bych taky zkusila nějak fikaně udeřit na tchýni, jestli to není u ní. Jestli jste si to k ní při stěhování neuložili a tak. Jinak mě tohle prohlížet tchýně tak ji ženu, já jsem ráda, že se v tom vyznám aspoň já.
Pro mě je naprosto nepředstavitelné, aby se nám někdo hrabal v našich věcech! Ale třeba manželově sestře leze tchýně kdykoli do bytu, má klíče, i třikrát denně, ať tam jsou nebo ne. A hrabe jim ve věcech. Ale jim to evidentně nevadí, jejich chyba. Udeřila bych na ni přes manžela, přece jen je to její syn, tak ať se stará on.