Jak spočítat čtvereční metry?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1262
5.4.13 15:23

Jak spocitat m^2

Ahoj,
nasel by se nekdo kdo se vyzna a pomoghl mi spocitat m2 a obvod mistnosti? nejedna se o klasickej obdelnik/ctverec, je hodne clenita, s velkym krbem atd tudiz je to dost naprd spocitat…zitra jdeme kupovat plovouci podlahy a ja mam zatim jen hruby vypocet, u ktereho si ani jete nejsem jista zda je spravne.
 diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
5.4.13 15:27

Rozparcelovat na jednotlivé obdelníky, spočítat jejich obsah a pak sečíst dohromady. Stejně tak obvod, změřit jednotlivé délky úseků a sečíst. Nehledej za tím žádnou vědu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Ywett
5.4.13 15:27

Rozděl si místnost na obdélníky a čtverce, spočítej si jejich obsahy a to sečti :nevim:
Ještě mě napadlo, jestli by se to NÁHODOU nedalo spočítat z obvodu místnosti :think:

• Citovat
  • Upravit
13837
5.4.13 15:28

Tak obvod je jednoduchý, sečteš všechny strany (a+b+c+d+e+…) a m2 by měl být a krát b krát c krát d krát e… snad se nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.4.13 15:34
@micelinka píše:
Tak obvod je jednoduchý, sečteš všechny strany (a+b+c+d+e+…) a m2 by měl být a krát b krát c krát d krát e… snad se nepletu.
:mrgreen: pleteš :lol: To by byl objem nějakého multidimenzionálního objektu. To by měli té krytiny ještě pro sousedy v celý ulici :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.4.13 15:35
@micelinka píše:

Myslím, že v m2 se pleteš, nebo jsem nepochopila, jak je to myšleno :mrgreen: Musí si rozdělit jednotlivý části místnosti, což může být čtverec, obdélník, trojúhelník, (čtverec a2, obdélník axb a trojúh. z hlavy nedám :D ) a pak to posčítat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.4.13 15:38

Jestli s tím obsahem fakt nevíš, pošli obrázek, klidně přes SZ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
5.4.13 15:39
@Seizdra píše:
Myslím, že v m2 se pleteš, nebo jsem nepochopila, jak je to myšleno :mrgreen: Musí si rozdělit jednotlivý části místnosti, což může být čtverec, obdélník, trojúhelník, (čtverec a2, obdélník axb a trojúh. z hlavy nedám :D ) a pak to posčítat… :nevim:

Trojúhelník pokud bude pravoúhlej, tak je to vlastně polovina obdélníka,
takže a x b / 2.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.4.13 15:41
@Heineken píše:
Trojúhelník pokud bude pravoúhlej, tak je to vlastně polovina obdélníka,
takže a x b / 2. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:pankac: :oops: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
5.4.13 15:42

No kdyby to bylo tak jednoduchy rozdelit na ctverce a obdelniky tak to zvladnu… :mrgreen: hodim sem nakres…i kdyz zadny profi, ale aspon pro predstavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.4.13 15:43
@Seizdra píše:
Myslím, že v m2 se pleteš, nebo jsem nepochopila, jak je to myšleno :mrgreen: Musí si rozdělit jednotlivý části místnosti, což může být čtverec, obdélník, trojúhelník, (čtverec a2, obdélník axb a trojúh. z hlavy nedám :D ) a pak to posčítat… :nevim:

trojúhelník už je vyšší dívčí, tam už potřebuješ i výšku trojúhelníku (va, vb nebo vc) :mrgreen: Chudáci děti, až přijde na učení se s nima, tak se to budem učit znovu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.4.13 15:45
@Gladys píše:
trojúhelník už je vyšší dívčí, tam už potřebuješ i výšku trojúhelníku (va, vb nebo vc) :mrgreen: Chudáci děti, až přijde na učení se s nima, tak se to budem učit znovu :lol:

No já měla někde tu výšku vzadu v hlavě schovanou, ale nebyla jsem si jistá, tak jsem radši taktně mlčela :D Joo, až se jednou budu učit s děckama, tak to bude peklo. Už teď se nemůžu dočkat rovnic „Auto A vyjelo z místa X rychlostí 80km/h, auto B vyjelo z místa Y rychlostí 65km/h, vzdálenost místa X a Y je 155 km. Kde se střetnou, které auto dorazí do cíle dřív a o kolik minut/hodin“… Áááááá :cert: :cert: :zed:

EDIT: 155 kg → km samozřejmě :D

Příspěvek upraven 05.04.13 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
5.4.13 15:45

@Gladys asi na gymplu věděli, proč mi chtěli dát z matiky pětku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
5.4.13 15:47

Co treba:
http://jetensky.net/stavime/?p=9

Nebo uplne jednoduse plan mistnosti prenest na ctvereckovany papir.
Stejne to bude velmi priblizne, protoze prorez toho hodne sezere.

Jinak podlahu kupovat tam, kde neni problem vratit zbyly material.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
5.4.13 15:50

Já už si právě matematiku s dětma oživuju. :think: :nevim:
Ale až budou jezdit auta z bodu A do bodu B, tak mi teda dobře nebude.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný