Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
nasel by se nekdo kdo se vyzna a pomoghl mi spocitat m2 a obvod mistnosti? nejedna se o klasickej obdelnik/ctverec, je hodne clenita, s velkym krbem atd tudiz je to dost naprd spocitat…zitra jdeme kupovat plovouci podlahy a ja mam zatim jen hruby vypocet, u ktereho si ani jete nejsem jista zda je spravne.
diky
Rozparcelovat na jednotlivé obdelníky, spočítat jejich obsah a pak sečíst dohromady. Stejně tak obvod, změřit jednotlivé délky úseků a sečíst. Nehledej za tím žádnou vědu
Rozděl si místnost na obdélníky a čtverce, spočítej si jejich obsahy a to sečti ![]()
Ještě mě napadlo, jestli by se to NÁHODOU nedalo spočítat z obvodu místnosti ![]()
Tak obvod je jednoduchý, sečteš všechny strany (a+b+c+d+e+…) a m2 by měl být a krát b krát c krát d krát e… snad se nepletu.
@micelinka píše:
Tak obvod je jednoduchý, sečteš všechny strany (a+b+c+d+e+…) a m2 by měl být a krát b krát c krát d krát e… snad se nepletu.
@micelinka píše:
Myslím, že v m2 se pleteš, nebo jsem nepochopila, jak je to myšleno
Musí si rozdělit jednotlivý části místnosti, což může být čtverec, obdélník, trojúhelník, (čtverec a2, obdélník axb a trojúh. z hlavy nedám
) a pak to posčítat… ![]()
Jestli s tím obsahem fakt nevíš, pošli obrázek, klidně přes SZ ![]()
@Seizdra píše:
Myslím, že v m2 se pleteš, nebo jsem nepochopila, jak je to myšlenoMusí si rozdělit jednotlivý části místnosti, což může být čtverec, obdélník, trojúhelník, (čtverec a2, obdélník axb a trojúh. z hlavy nedám
) a pak to posčítat…
Trojúhelník pokud bude pravoúhlej, tak je to vlastně polovina obdélníka,
takže a x b / 2.
![]()
@Heineken píše:
Trojúhelník pokud bude pravoúhlej, tak je to vlastně polovina obdélníka,
takže a x b / 2.![]()
![]()
No kdyby to bylo tak jednoduchy rozdelit na ctverce a obdelniky tak to zvladnu…
hodim sem nakres…i kdyz zadny profi, ale aspon pro predstavu
@Seizdra píše:
Myslím, že v m2 se pleteš, nebo jsem nepochopila, jak je to myšlenoMusí si rozdělit jednotlivý části místnosti, což může být čtverec, obdélník, trojúhelník, (čtverec a2, obdélník axb a trojúh. z hlavy nedám
) a pak to posčítat…
trojúhelník už je vyšší dívčí, tam už potřebuješ i výšku trojúhelníku (va, vb nebo vc)
Chudáci děti, až přijde na učení se s nima, tak se to budem učit znovu ![]()
@Gladys píše:
trojúhelník už je vyšší dívčí, tam už potřebuješ i výšku trojúhelníku (va, vb nebo vc)Chudáci děti, až přijde na učení se s nima, tak se to budem učit znovu
No já měla někde tu výšku vzadu v hlavě schovanou, ale nebyla jsem si jistá, tak jsem radši taktně mlčela
Joo, až se jednou budu učit s děckama, tak to bude peklo. Už teď se nemůžu dočkat rovnic „Auto A vyjelo z místa X rychlostí 80km/h, auto B vyjelo z místa Y rychlostí 65km/h, vzdálenost místa X a Y je 155 km. Kde se střetnou, které auto dorazí do cíle dřív a o kolik minut/hodin“… Áááááá
![]()
EDIT: 155 kg → km samozřejmě ![]()
Příspěvek upraven 05.04.13 v 15:46
@Gladys asi na gymplu věděli, proč mi chtěli dát z matiky pětku ![]()
Co treba:
http://jetensky.net/stavime/?p=9
Nebo uplne jednoduse plan mistnosti prenest na ctvereckovany papir.
Stejne to bude velmi priblizne, protoze prorez toho hodne sezere.
Jinak podlahu kupovat tam, kde neni problem vratit zbyly material.
Já už si právě matematiku s dětma oživuju.
![]()
Ale až budou jezdit auta z bodu A do bodu B, tak mi teda dobře nebude.
![]()