Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Luisiana tak ted presne nevim, kterou horni myslis, oni tam jsou dve ktere maji kolem 450…kolik meri ty vedlejsi steny?
@SussiK Ano, ale pokud to máš na dlažbu tak ještě musíš něco připočítat. Budeš mít odřezky a něco se ti štípne atd…
@SussiK v archicadu ti to klidne spocitam jestli uz nemas vysledek (necetla jsem vsechny prispevky)
@SussiK Zkus se tam domluvit na prodejně, máte tam hodně výřezů. A taky jestli ti pak ještě prodají kdyby ti chybělo.
@Jazz27 ahoj,az ted jsem poradne docitala diskuzi, predtim jen narychlo…pred krbem je kamen, je to dost zvlastne reseny…a ten je prave takhle blbe vyriznutej…jinak si to budu pokladat sama ![]()
@SussiK jo, tak pevný nervy, děvče. Já pokládala s ex klasický odbélník, akorát rohy nebyly pravoúhlé a i tak jsem chvílema měla pocit, že ho přizabiju tou gumovou paličkou ![]()
@Jazz27 no,tak ty budu potrebovat, ja to totiz budu delat sama, muj muz je vyborny ucetni, ale rukama by se neuzivil
a kdyz se naseru, tak jsem si koupila takovou sikovnou pilku na laminat tak z budeme mit ohynek
![]()
SussiK píše:
@Jazz27 no,tak ty budu potrebovat, ja to totiz budu delat sama, muj muz je vyborny ucetni, ale rukama by se neuzivila kdyz se naseru, tak jsem si koupila takovou sikovnou pilku na laminat tak z budeme mit ohynek
![]()
Ahoj. ![]()
Položit lamino není problém, přijde mi složitější tu místnost pak olištovat, než položit podlahu.
Prodává se na to montážná sada, jsou v ní plastové klínky a ocelový hák, tu si kup pokud ji nemáš, hlavně ten ocelový hák budeš potřebovat.
Jinak lamino nehoří, takže ohýnek nebude i když se ti nebude dařit.
![]()
@Heineken TAk listovani se nebojim, jelikoz jsou tam dlazdicovy listy, do kterych nesmim vrtat, tak budeme lepit
a ten hak, ten je potreba i k tomu laminatu s klick systemem? tech prodavac v Baumaxu mi tvrdil ze ten je potreba jen ke klasickemu bez klick anebo parketam
??ty klinky mam, nejdriv jsem chtela vzit dreveny ale nakonec mi doporucil ty plastovy…
@SussiK
Plastový klínky by měly určitě stačit, jsou tam stejně jen dočasně, jak podlahu položíš, klínky vytáhneš.
Já jsem ten hák používal i k laminu s klick systémem, protože to co jsem měl já, tak ten zámek je jen na té delší straně, na té kratší je jen pero a drážka, takže jsem naklikl desku tou delší stranou, tesně vedle ní dalši a pak jsem ji doklepl k té první a ten hák jsem právě používal na doklepnutí té poslední v řadě u stěny.
A to lepení lišt bude asi taky mazec, asi to bude chtít něčím zapřít.
![]()
@Heineken No tak doufam, ze tu budes az budu pokladat, kdyztak budu psat SOS
jo to jsem si rikala taky, ale pry tolepidlo hooodne rychle schne, bylo drahy jak prase tak doufam, ze nekecal…malej jsem to kvuli listam vzdala, jako mit laminat a dlazdicovy listy by byl hnus, vrtat do nich nesmim…tak zkusim to lepeni, je to jediny zpusob…jsem v takovych vecech samouk, ale z jsem udelala dost a dost oprav v tomhle byte tak snad to zvladnu ![]()