Jak spočítat čtvereční metry?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
5.4.13 15:51

Jsem si zavzpominala jak se kamarad ucil na maturitu nastavboveho oboru prodavac. Drtil se vzorecky na obvod a obsah ctverce a obdelniku a desne mu to nelezlo do hlavy :-)

dej sem nakres, udelame soutez, jak ti to kdo spocita :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.4.13 15:51

@micelinka ale tak to mě párkrát taky. Pak si to rozmysleli a k matuře mi nadělili jedničku :mrgreen:

@Seizdra píše:
No já měla někde tu výšku vzadu v hlavě schovanou, ale nebyla jsem si jistá, tak jsem radši taktně mlčela :D Joo, až se jednou budu učit s děckama, tak to bude peklo. Už teď se nemůžu dočkat rovnic „Auto A vyjelo z místa X rychlostí 80km/h, auto B vyjelo z místa Y rychlostí 65km/h, vzdálenost místa X a Y je 155 km. Kde se střetnou, které auto dorazí do cíle dřív a o kolik minut/hodin“… Áááááá :cert: :cert: :zed:

EDIT: 155 kg → km samozřejmě :D

Příspěvek upraven 05.04.13 v 15:46

tohle jsem myslím nikdy neuměla :oops: ale to už je spíš fyzika, ne? tam jsem prolezla nevím jak, nicméně výuka na mě žádné stopy nezanechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Ywett
5.4.13 15:52
@nepřihl. Ywett píše:
Rozděl si místnost na obdélníky a čtverce, spočítej si jejich obsahy a to sečti :nevim:
Ještě mě napadlo, jestli by se to NÁHODOU nedalo spočítat z obvodu místnosti :think:

Z obvodu to nejde, protože místnost o obvodu 20m může mít plochu 25m2 (5×5m) i 9m2 (9×1) :oops:

• Citovat
  • Upravit
21848
5.4.13 15:53
@Gladys píše:
@micelinka ale tak to mě párkrát taky. Pak si to rozmysleli a k matuře mi nadělili jedničku :mrgreen:tohle jsem myslím nikdy neuměla :oops: ale to už je spíš fyzika, ne? tam jsem prolezla nevím jak, nicméně výuka na mě žádné stopy nezanechala

No já s tím taky měla problém, na to byl/a je odborník můj drahý tatínek :D Takže mladá bude chodit na doučko k dědovi.. No a my to brali na základce v matice. Pak na střední v mechanice a strojích, ale to už na vyšším levelu (mám strojárnu) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
5.4.13 15:57

Tak snad to pujde precist, kreslila jsem jen od oka…kdyztak pridam fotku mistnosti…diky vsem za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.4.13 15:57
@nepřihl. Ywett píše:
Z obvodu to nejde, protože místnost o obvodu 20m může mít plochu 25m2 (5×5m) i 9m2 (9×1) :oops:

nebo i skoro nula, ale to by uz asi neproslo kolaudacnim rizenim :-) Stavebni zakon nam do toho ovsem vnasi ruzna omezení :-)
a nebo 32m2, pokud by ta místnost byla kruhová :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
5.4.13 15:59

@Pudloslava jeee kdyby to bylo jen o obsahu ctverce a obdelniku tak by to byla pohodicka :mrgreen:
Jinak potrebuji 7zvlast ten cerveny (koberec) a modry prostor…jinak je to jedna mistnost ale debilne rozdelena :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.4.13 15:59
@SussiK píše:
Tak snad to pujde precist, kreslila jsem jen od oka…kdyztak pridam fotku mistnosti…diky vsem za pomoc

jo tak to je husty :-)
tohle navrhuji naskenovat do archicadu, vyklikat po obvodu a nechat spocitat pocitac :-) ovsem ja to neumim, chlap jo, ale asi ho neukecam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.4.13 16:00

A nac to potrebujes, ze zvedavosti? chcete dat litou podlahu a nevis, kolik objednat?

jo uz jsem to nasla - tak pokud to chces na metraz podlahy, tak si stejne musis dat rezervu. muzes to nejak zjednodusit. navic musis kouknout jaky jsou rozmery tech dilu, aby se ti nestalo, ze budes z kazdyho urezavat 20cm a z tech dosdkladavat posledni metry podlahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
5.4.13 16:04

Trojuhelník je a x výška na a / 2 ne?

@SussiK I když u plovoučky to asi tak jednoduché nebude, že jen spočteš plochu, pač jak píšeš, že je to hodně členité, budete muset asi hodně prken zařezávat. Takže spotřebuješ víc, záleží na prořezu. Ale zkus se domluvit tam, odkud budeš brát podlahu, my měli o 3 balíky navíc, 1 sme nechali jako rezervu na opravy a dva nám vzali zpátky do krámu a vrátili peníze. Domluvili jsme se už při koupi a neviděli v tom problém, když budou v původním obalu a fakturou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
5.4.13 16:08

@SussiK Teda, to to máte hezky odskákané. To chudák ten, kdo tam bude pokládat tu plovoučku. A jen se zeptám, to máte takhle zeď? A před krbem máte co? Jestli nejsem moc zvědavá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
5.4.13 16:09

@Pudloslava chceme kupovat laminat, koberec pujde pryc a na celou plochu prijde laminat…me vyslo +-33m2..tak snad to ostatnim tady vyjde taky tak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
5.4.13 16:10

@Heineken ahoooj na tebe jsem si hned vzpomnela, ze ty mas s matikou neco spolecnyho :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.4.13 16:14

@SussiK kolem krbu bych dala něco jiného než laminát. Zaprvý i z krbový vložky může vyskočit uhlík, lehko se to poškodí, navíc hrozí požár. Dala bych kolem toho nějakou dlažbu (rodiče mají kachláky s krbovou vložkou a taky mají kolem asi metr dlažby)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
5.4.13 16:14

@SussiK stejne budete potrebovat rezervu, jak pisou holky, takze nejjednodussi bude spojit dva krajni leve horni body a odecist plochu toho pomyslneho trojuhelnika od celku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný