Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@SussiK
Když tady budu, tak klidně napiš, ale není to nic těžkýho, položit lamino.
![]()
@Heineken No tak pres internet se da myslim naucit vsechno…a navic jsme objednali jeden z tech novejsich klick-systemu, ktery do sebe jen zasunujes, zkousela jsem si to v obchode a pohodicka…jen to rezani a listy…a podkladovej material u nas bude taky maso…
uz pres tyden nedelam nic jineho nez ze ctu navody a tipy, jak pokladat laminat…uz se mi o tom zda…a ty sisi ho teda taky pokladal komplet sam? jak dlouho jsi potreboval?
@SussiK
Pokládal jsem si ho sám, v jedné místnosti a jde to opravdu rychle, nic na tom není. Lamino jsem řezal kotoučovou pilou a lišty myslím dokonce jen ostrým nožem, byly z lisovaného papíru.
Pokud sis zkoušela v obchodě jak to do sebe zapadá, tak je to v pohodě, opravdu to do sebe jen zacvakneš.
Jediný co mě napadá a co poradit je to, že vlastně položíš řadu, na konec řady musíš kousek uříznout a ten kus co ti po řezání zůstane, tak dáš na začáte další řady, ale to ses určitě někde dočetla.
@Heineken tak to ja koupila Stichsäge, nevim jak se ji rika cesky, ale s tou by to melo jit lip vyrezat, hlavne ty obloucky u krbu…jj to uz jsem se docetla ale i tak dik, jsem rada za kazdou radu…no jsem zvedava ![]()
@SussiK
Řekl bych že takové pile se u nás říká kmitka, tak s tou to půjde, jen bude trošku pomalejší a měla bys řezat podle něčeho abys měla rovnej řez.
S takovou pilou jsem dořezával kolem trubek od topení, to je taky zajímavej detail, pokud budeš potřebovat, tak ti ho zítra vyfotím a dám to sem.
@Heineken to ti budu vdecna…ja koupila docela siroky rosetky abych to kdyztak kolem topeni zakryla ale budu radsi kdyz se mi to povede hezky ![]()
@Heineken píše:
@SussiK Řekl bych že takové pile se u nás říká kmitka,
Takove pile se rika „šukalka“.
Primocara elektricka pila.
Treba http://www.narex-makita.cz/…makita-4326/ .
Pouzit pilovy list s jemnejsimi zuby.
@SussiK
Takže zítra ti sem hodím fotku ze které to jde lehce pochopit, není to nic složitého.
@Ivan PPZ jojo to je ona, jen je trochu vymakanejsi mi prijde…taky nam prodavac vnutil od Bosh, tak snad poslouzi…mam k ni 10 ruznych pilovych listu, nastesti jsou oznaceny, se kterym se co reze ![]()
@Ivan PPZ ale neni nejak extra slozity s ni rezat laminat ze ne? rucicky obe levy nemam tam snad ![]()
SussiK píše:
@Ivan PPZ ale neni nejak extra slozity s ni rezat laminat ze ne? rucicky obe levy nemam tam snad
Neboj, já jsem to s tím řezal a jde to, jen je to trochu pomalejší než tou kotoučovou, jinak v tom rozdíl není.
@Heineken hec hec my mame Bosh…
no jo jenze predpokladam ze sis ji nekoupil na jedno pouziti…to ja nevim kde ji jinak uplatnim…asi ji budu muset schovat do sklepa jinak to bude nebezpecny az me muz nasere ![]()
@Heineken ok uklidnil jsi me…i tak na to planuju 3dny…vyklidit obejvak, strhat koberec, vycistit podlahu, podklad a laminat…uklidit dat zpet nabytek a zabit muze protoze ma levy rucicky a akorat prekazel…dobrej plan ne ![]()