Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím anonym, řešila jsem všude možně a nechci aby po vygoogleni hodilo moji přezdívku na emimi, děkuji za respektování. ![]()
Jo jo, paneláky padají jak hrušky ze stromu, zato ostatní domy tu budou na věky. Prosím tě, ty potřebuješ vymyslet nějaký problém a pak si s ním drásat nervy, aby se něco dělo?
Jo, každý panelák ví, kolik mu je, a přesně v den svých stých narozenin spáchá demonstrativní implozivni sebevraždu.
Zbytečné drama. My uvažujeme, že si pořídíme na investici a pro své pohodlí apartmán u moře, ať máme své zázemí někde u moře. Často to vychází i výhodněji, než koupit na investici byt tady někde. Tam je zas pravděpodobnost, že nám to smete nějaká vlna, požár a podobné pohromy.
@Anonymní píše:Životnost paneláku byla projektována tuším na zmiňovaných 60 let, takže to časem může opravdu být problém, kterým se ovšem nikdo nezabývá. Na druhé straně jeden z prvních paneláků z počátku 60. let, ve kterém jsem bydlel, pořád stojí a myslím, že pár desítek let ještě ustojí.
Ahoj, jsou tu zajímavé nazor vždy. Mám hrozný strach z bydlení v paneláku. Je postaven v 80. letech. Normální partaje. Prej to má výdrž 65 let, možná 100. Co když to v roce 2060 začne všechno padat, ritit se, rozpadat. Kam všichni ty lidi půjdou. Má cenukupovat být v paneláku? Kdovi jestli v tom budou moct žít naše děti, jako my asi jo, my tam dozijeme, když budeme věřit těm 100 letům. Nějak to na mě padlo a spousta z vás určitě bydlí v paneláku. Věříte, že to dá 150 let?
Mně se loni skoro rozpadla chalupa
násyp byl několik stovek tisíc Kč…
každá stavba prostě má své limity…
pokud se chceš hroutit, můžeš jít bydlet do jeskyně mimo tektonickou oblast ![]()
@Lucy75 píše:
Mně se loni skoro rozpadla chalupanásyp byl několik stovek tisíc Kč…
každá stavba prostě má své limity…
pokud se chceš hroutit, můžeš jít bydlet do jeskyně mimo tektonickou oblast
No tak nad tim jsem teda nikdy nepremyslela 😂 a to jsem bydlela ve starem panelaku, asi 12 pater mel. musim vylozene nekde videt ruinu na spadnuti, aby me napadlo, zda se v tom da bydlet ☺️.
Myslim, ze mate zbytecne obavy
Ty domy se ale průběžně udržuji a renovují, tím se životnost prodlužuje.
Můžeš být vůbec ráda, že ty paneláky stojí. Někdy je o ně postaráno líp, než o krásnou renezanční, secesní vilu. Vyhořet, vytopit, rozpadnout, sesunout se podloží může úplně všude. Hlavně tam kde se šetří na materiálech. Budova postavená před 4 lety za xy milionů se začala rozpadat rok po uvedení do provozu
. Nás panelák má bůh ví kolik a stojí. Pořád kolem toho někdo skáče
![]()
Ty jo, fakt nemůžeš spát kvůli hypotetické obavě, že za sto let spadne panelák a tvoje pravnoučata nebudou mít kde bydlet?
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jsou tu zajímavé nazor vždy. Mám hrozný strach z bydlení v paneláku. Je postaven v 80. letech. Normální partaje. Prej to má výdrž 65 let, možná 100. Co když to v roce 2060 začne všechno padat, ritit se, rozpadat. Kam všichni ty lidi půjdou. Má cenukupovat být v paneláku? Kdovi jestli v tom budou moct žít naše děti, jako my asi jo, my tam dozijeme, když budeme věřit těm 100 letům. Nějak to na mě padlo a spousta z vás určitě bydlí v paneláku. Věříte, že to dá 150 let?
Klíd. Padat to nezačne ze dne na den, budeš mít aspoň tři dny na odstěhování. Teda nebudeš. Protože to padat nezačne. Dobrá údržba a vydrží to. A kdyby nemělo, už budou další technologie na to, jak je revitalizovat.
Jako uklidnění dobrý, ale zas jestli odpovídají lidé, co si myslí, že 17 patrový panelák tu bude 300 let
a ano, řeším, co bude za 30-40 let, až budu důchodkyně, protože pak mi rada, na cos myslela před 30 lety bude k prdu
barák si už nepostavim, ale ještě je tu možnost cihlové bytovky, ovšem ta je z poválečných let, tam je to podobné ![]()