Nemůžu z toho spát - panelák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.1.24 12:10

Nemůžu z toho spát....panelák

Ahoj, jsou tu zajímavé nazor vždy. Mám hrozný strach z bydlení v paneláku. Je postaven v 80. letech. Normální partaje. Prej to má výdrž 65 let, možná 100. Co když to v roce 2060 začne všechno padat, ritit se, rozpadat. Kam všichni ty lidi půjdou. Má cenukupovat být v paneláku? Kdovi jestli v tom budou moct žít naše děti, jako my asi jo, my tam dozijeme, když budeme věřit těm 100 letům. Nějak to na mě padlo a spousta z vás určitě bydlí v paneláku. Věříte, že to dá 150 let?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.1.24 12:11

Prosím anonym, řešila jsem všude možně a nechci aby po vygoogleni hodilo moji přezdívku na emimi, děkuji za respektování. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5944
2.1.24 12:15

Jo jo, paneláky padají jak hrušky ze stromu, zato ostatní domy tu budou na věky. Prosím tě, ty potřebuješ vymyslet nějaký problém a pak si s ním drásat nervy, aby se něco dělo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
2.1.24 12:18

Jo, každý panelák ví, kolik mu je, a přesně v den svých stých narozenin spáchá demonstrativní implozivni sebevraždu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
2.1.24 12:23

Zbytečné drama. My uvažujeme, že si pořídíme na investici a pro své pohodlí apartmán u moře, ať máme své zázemí někde u moře. Často to vychází i výhodněji, než koupit na investici byt tady někde. Tam je zas pravděpodobnost, že nám to smete nějaká vlna, požár a podobné pohromy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
2.1.24 12:24
@Anonymní píše:
Ahoj, jsou tu zajímavé nazor vždy. Mám hrozný strach z bydlení v paneláku. Je postaven v 80. letech. Normální partaje. Prej to má výdrž 65 let, možná 100. Co když to v roce 2060 začne všechno padat, ritit se, rozpadat. Kam všichni ty lidi půjdou. Má cenukupovat být v paneláku? Kdovi jestli v tom budou moct žít naše děti, jako my asi jo, my tam dozijeme, když budeme věřit těm 100 letům. Nějak to na mě padlo a spousta z vás určitě bydlí v paneláku. Věříte, že to dá 150 let?
Životnost paneláku byla projektována tuším na zmiňovaných 60 let, takže to časem může opravdu být problém, kterým se ovšem nikdo nezabývá. Na druhé straně jeden z prvních paneláků z počátku 60. let, ve kterém jsem bydlel, pořád stojí a myslím, že pár desítek let ještě ustojí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
2.1.24 12:44

Mně se loni skoro rozpadla chalupa :mrgreen: násyp byl několik stovek tisíc Kč…
každá stavba prostě má své limity…
pokud se chceš hroutit, můžeš jít bydlet do jeskyně mimo tektonickou oblast ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
2.1.24 12:58
@Lucy75 píše:
Mně se loni skoro rozpadla chalupa :mrgreen: násyp byl několik stovek tisíc Kč…
každá stavba prostě má své limity…
pokud se chceš hroutit, můžeš jít bydlet do jeskyně mimo tektonickou oblast ;)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42259
2.1.24 13:01

@Lucy75 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2321
2.1.24 13:04

No tak nad tim jsem teda nikdy nepremyslela 😂 a to jsem bydlela ve starem panelaku, asi 12 pater mel. musim vylozene nekde videt ruinu na spadnuti, aby me napadlo, zda se v tom da bydlet ☺️.
Myslim, ze mate zbytecne obavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
2.1.24 13:06

Ty domy se ale průběžně udržuji a renovují, tím se životnost prodlužuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
2.1.24 13:09

Můžeš být vůbec ráda, že ty paneláky stojí. Někdy je o ně postaráno líp, než o krásnou renezanční, secesní vilu. Vyhořet, vytopit, rozpadnout, sesunout se podloží může úplně všude. Hlavně tam kde se šetří na materiálech. Budova postavená před 4 lety za xy milionů se začala rozpadat rok po uvedení do provozu :nevim:. Nás panelák má bůh ví kolik a stojí. Pořád kolem toho někdo skáče :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
2.1.24 13:09

Ty jo, fakt nemůžeš spát kvůli hypotetické obavě, že za sto let spadne panelák a tvoje pravnoučata nebudou mít kde bydlet? :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
2.1.24 13:10
@Anonymní píše:

Klíd. Padat to nezačne ze dne na den, budeš mít aspoň tři dny na odstěhování. Teda nebudeš. Protože to padat nezačne. Dobrá údržba a vydrží to. A kdyby nemělo, už budou další technologie na to, jak je revitalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.24 13:12

Jako uklidnění dobrý, ale zas jestli odpovídají lidé, co si myslí, že 17 patrový panelák tu bude 300 let :think: :mrgreen: a ano, řeším, co bude za 30-40 let, až budu důchodkyně, protože pak mi rada, na cos myslela před 30 lety bude k prdu :lol: barák si už nepostavim, ale ještě je tu možnost cihlové bytovky, ovšem ta je z poválečných let, tam je to podobné :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max