Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj jak uz napovida nazev diskuze, nevime kde hledat s manzelem bydleni v Praze. Mame jedno male dite. Nyni jsme v najmu v Krci a hledame neco pro koupi. Rozpocet do 10 mio. A jsem uz vazne ztracena, lokalitu nevime, jsme docela otevreni, ale mam pocit, ze dneska na hezky byt uz nestaci ani tech 10 mio (panelak nechceme)…kdyz uz se nam neco libi, tak je to lokalita bytovka mezi panelaky nebo autobusen 15 min na metro (to mi prijde dost), to uz rovnou muzeme za Prahu. Mate vy sve tipy, kam jit s malem ditetem? Mam pocit, ze se ted uz ani nic neprodava a try uplne zamrzl, jo a kdyby jste nekdo planoval prodavat, tak piste (3kk)
Vyrostla jsem na Vinohradech, ale to je nad ramec moznosti asi. Nicmene Grebovka, Folimanka byly ok.
Nejsem sidlistni typ, konkretne P4 jako celek je mi nesympaticka. Co zkusit P8, 9? Dablice, Prosek?
Nicmene jsem cca 20 let z Phy pryc a nevratila bych se ani za zlaty prase.
Z Prahy 4 se mi líbí akorát naše okolí(nejbližší okolí Pankráce). Je tu klid oproti jiným částem 4. A nejsou tu jen paneláky. Takže takový okraj Nuslí. Na stěhování z Krče to neni daleko, jsou tu v okolí školy, školky, parky. Kousek Arkády, metro, tramvaj. A člověk nemusí koukat z okna na magistrálu. U Jezerky je úplný klid. Většina domů má společnou zahradu. Ale třeba na Synkáči bych už nebydlela. Prostě jen takový okruh u Pankráce.
A co Branik u reky? Nekdo z meho okruhu tam bydli a prislo mi to docela fajn - do 10mil se vesli ale teda je to 2kk, to je pravda…ale je to par let, nevim, jestli se to nejak hnulo. Novostavba ale ve starsi zastavbe, jsou tam bytovky, ale ne uplne panelaky…neni to daleko od vas, tak mozna lokalitu znas, dostupnost nas na Budejarnu, na Smichov a tramvaji do centra ![]()
A s tou dostupnosti na metro vs mimo Prahu bych si to zas tolik nemalovala, ono mit to 15 minut ale na konecnou jednoho metra s treba frekvenci autobusu jednou za pul hodiny je porad velky rozdil vs dostupnost MHD v ramci Prahy
(vlastni zkusenost)
A musí to být Praha, když se vám vlastně nelíbí? Šla bych úplně jinam. Někam, kde vás to hned nadchne. Intuice.
Já jsem v panelákově na jižňáku a jsem spokojena
Ale každý to má jinak… a jezdit 15 minut busem na metro je otrava. Dneska se staví nové bytovky, ale hned u krajnice, kde je hlavní silnice, vidim to u nás na Hájích, v Měcholupech, Petrovicích.
Zkuste omrknout Libuš, staví tam metro, takže do budoucna mas tohle poresene. Ale ten rozpočet nevím, když nechcete panelák ani bytovky mezi paneláky.
@Anonymní píše:
Ahoj jak uz napovida nazev diskuze, nevime kde hledat s manzelem bydleni v Praze. Mame jedno male dite. Nyni jsme v najmu v Krci a hledame neco pro koupi. Rozpocet do 10 mio. A jsem uz vazne ztracena, lokalitu nevime, jsme docela otevreni, ale mam pocit, ze dneska na hezky byt uz nestaci ani tech 10 mio (panelak nechceme)…kdyz uz se nam neco libi, tak je to lokalita bytovka mezi panelaky nebo autobusen 15 min na metro (to mi prijde dost), to uz rovnou muzeme za Prahu. Mate vy sve tipy, kam jit s malem ditetem? Mam pocit, ze se ted uz ani nic neprodava a try uplne zamrzl, jo a kdyby jste nekdo planoval prodavat, tak piste (3kk)
A jaka mate jina kriteria a kde se pracovne pohybujete? Mate auto? Prace prevazne z domu nebo musite denne jezdit? Sportujete atd?
Divate se i na starsi byty a velke dvoupokojaky?
@Tichošlápek píše:
Zkuste omrknout Libuš, staví tam metro, takže do budoucna mas tohle poresene. Ale ten rozpočet nevím, když nechcete panelák ani bytovky mezi paneláky.
Ja si teda ani nevybavuju, jestli nekde u metra neni sidliste. Sice ne panelaky, ale i kolem centra je to barak na baraku. A co zastaveno u metra neni, tak jednou asi bude.
@zrnko no prave
osobně bych radši kousek popojela třeba tramvaji na metro než bydlela přímo u nej. Zas na te Libuši je kousek modranska rokle a tam je chráněné území. Ta zeleň by tam zůstat měla. Jenže to narazí na to, ze když nechtějí panelák, ale přesto lokalitu přímo na metru, tak jim skřípe rozpočet
@Tichošlápek
Zkoukla jsem akorat inzeraty a byly tam treba pekne Katerinky a jeden kousek za nimi, bytovka a do 10min na Opatov. Jinak fakt asi nic moc.
Nekde holt musi slevit. ![]()
Zkuste se podívat po družstevních bytech, bývají o něco levnější. Třeba novostavby od Finepu, teď jsem viděla zajímavé nabídky.
@Anonymní píše:
A kde pracujete? Jestli v centru, tak mi přijde fajn okolí centra (takže cenově Žižkov, Vršovice), ty ceny jsou podobné jak na periferii… Jestli Praha 4, tak někde mezi Dvorce/Budějovická, jsou tam i domky, pokud byste byli otevření rekonstrukci, tak se do 10 MiO vejdete… Za mě ideál metro v pěší vzdálenosti, ale 15 minut (i kdyby MHD) mi nepřijde taková hrůza…
To nemáte žádnou oblíbenou čtvrť?
@Anonymní píše:
Zdravím,
nedávno jsme podstoupili stěhování nejdříve z paneláku 3+1 do novostavby 2+kk a po narození dítěte jsme koupili pozemek kousek za Prahou a postavili dům. To co jsme zainvestovali do pozemku a domu tak by nám v Praze teď stačilo tak max na to 2+kk.
Hodně jsme přemýšleli než jsme to udělali a asi je rozhodující si říct k čemu tu Prahu potřebujete? Jestli tam oba máte práci ve které musíte denně fyzicky být? Či tam má dítě něco co jinde není nebo je málo dostupné?
U nás jezdí do Prahy denně jen partner a to firemním autem a v práci je za cca 20 minut.
Já tam jezdím 1 x týdně a cesta autem dle dopravy 30-60 minut. Školky, školy i kroužky tu máme jsme u většího městečka. Hned v přírodě atd…
Máme tu nové přátele, kousek rodiče a taky by nás už do Prahy nic nedostalo
.
Mě učarovaly Modřany, Komořany, Kamýk.
Dál Zahradní město. Srdcovka: Vinohrady, za mlada to bylo úžasný, teď s dětma tam pořád jezdíme po hřištích, ale chybí mi tam dostupnost normálních větších obchodů, moc jich tam není,
Sama bydlím ve Vysočanech, ale úplně bych tu lokalitu nedoporučila. Jediné, co je tu hezké je park, kde hrozilo, že ho zastavěj. Bazén v Infinit hotelu, ale bez skluzavek a pro větší děti nuda. A galerie Harfa, nicméně v porovnání s Westfieldem žádná hitparada.