Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
3+kk za desítku? To by kazdej rad dal
za to máte někde za Prahou velkej dům.
@Semtex píše:
3+kk za desítku? To by kazdej rad dalza to máte někde za Prahou velkej dům.
A kde, a jak velký? Za pozemek za Prahou dáš klidně sedm milionů.
Hele, a co ten 3kk cihlak v Orechove ulici? Metro 2 zastavky busem nebo tramvaji, stara zastavba.
Nebo ty Katerinky.
10m se zda na prvni pohled hodne, ale s temi pozadavky to je asi dneska uz malo. Samotnou me to prekvapilo.
Zvolila bych něco blízko práce, kde je dost obchodů, možnost parkování, školka, škola, dětská hřiště, sport, možnost kroužků pro děti a a není velký provoz, aby ses nemusla bát dítě pouštět později samotné do školy přes 10 přechodů. Osobně bych nevolila Vinohrady, Žižkov, Nusle, ale na ty stejně nemáte peníze. Hezký je Karlín, Holešovice, Libeň, Dejvice, ale nevím, jestli se tam dá sehnat byt pod 10mil. Někdy je lepší hezké sídliště s plnou vybaveností než činžák, kde koukáš přes ulici někomu do oken, nemáš tam hřiště, nemáš balkon, nemáš kde zaparkovat a provoz, že se bojíš dítě pustit i s kbelíkem do popelnice.
Jinak ono do 15 minut za Prahou, aby jsi nemusela dalších XY minuit na spoj a spoj končil v centru a ne na okraji Prah, taky nebude zase tak moc na výběr a nebyl to panelák/ sídliště. Do 15 minut to bude tak 1.pásmo. A tedy jezdilo to často, spoj co 30 minut nepovažuji v této situaci za často, tím ti dost měst v okolí odpadne.
Fajn je Beroun třeba, ale to je asi úplně mimo. Úvaly též, ČB už je daleko. Čelákovice nic moc. Kralupy též, Roztoky taky.
@kocourGarfield Trója je hezká, ale draha jak…
@Semtex Tak jsem se schválně koukla a v tom našem zapadakove kousek od Prahy jsou domy 15mil a výše. Pokud nechceš radovku s neexistující zahradou, ale i ty jsou od 12mil. Ale zase na metro je to 12 minut autem ![]()
No, 10 mega za 3+1 v Praze a ne v paneláku… good luck. My když vybírali bydlení, koukali jsme, kde pracujeme a kterým směrem máme rodinu. K čemu bydlet na P4 když jeden jezdí za rodinou do Děčína třeba. A dojíždět každý den hodinu do práce a z ní taky žádná sláva. Zohledňovala jsem, aby to bylo i to správné metro, ono jet z konečné na konečnou s přestupem v půlce taky nic moc. A pak jsem koukala, aby tam bylo s dětma dost zeleně a možností vycházek. Pracovně se dostávám do spousty lokalit a někde bych s dětma a docházkovou vzdáleností do jednoho parčíku trochu trpěla. A jinak si bohužel musím povzdychnout, že kolikrát zlatej panelák oproti spoustě současných novostaveb nebo nově zrekonstruovaných starých domů.
Jo a ješt, nebála bch se koukat po bytech levnějších ve stavu vybydleném. Sice je s tím víc práce a dost do toho člověk ještě naleje, ale pak má jistotu, že je to nové (nemalá část starých bytů má např. ještě elektriku v hliníku) a hlavně, přesně podle mých představ.
Zakladatelko, já se jen tak zkusmo podívala na sreality na cihlové byty v Praze a do 10 m jsem jich tam našla spoustu klidně okolo 70-80 m2 včetně některých čtvrtí, které jsou tu zmíněny jako ok. Nezkoumala jsem tedy, jestli nejsou u hlučné silnice nebo u kolejí.
Máš problém, že nemůžeš nic sehnat nebo spíš se rozhodnout kde?
A co třeba okolí Zličína, Řeporyje, Ořech? Teď tu jede nová zástavba, myslím že by se daly najít i bytovky, ale 3+kk za 10m to určitě nebude. Max 2kk. Ale jinak je tu všude i stará zástavba kde by se levnější bydlení snad najít dalo. Vyrůstala jsem tu, je to fajn místo, kousek Dalejské údolí, metro po ruce, vybavenost dobrá.
@Sany80s píše:
Zakladatelko, já se jen tak zkusmo podívala na sreality na cihlové byty v Praze a do 10 m jsem jich tam našla spoustu klidně okolo 70-80 m2 včetně některých čtvrtí, které jsou tu zmíněny jako ok. Nezkoumala jsem tedy, jestli nejsou u hlučné silnice nebo u kolejí.
Máš problém, že nemůžeš nic sehnat nebo spíš se rozhodnout kde?
Myslím, že dnešní mladí 3+kk pod 90m úplně nechtějí, spíš ten standard je u nich 100+..
A tam už těch 10 mega bývá málo…