Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Já jsem v panelákově na jižňáku a jsem spokojenaAle každý to má jinak… a jezdit 15 minut busem na metro je otrava. Dneska se staví nové bytovky, ale hned u krajnice, kde je hlavní silnice, vidim to u nás na Hájích, v Měcholupech, Petrovicích.
Nedám dopustit na Jižní Město, a to jsem z Prahy a bydlela jsem v Nuslích, na Smíchově, ve Strašnicích a na Vinohradech. Jižní Město má krásné zelené okolí, ne nějaký umrněný park ala Jezerka nebo Grebovka, ale Krčský a Milíčovský les a Hostivařský lesopark. Nedaleko je Průhonický park a Dendrologická zahrada. Přitom metro tady má čtyři stanice, takže se dá sehnat byt i v dochozí vzdálenosti k metru a jsi za čtvrt hodiny na Václaváku. Staví se tady i nové byty, takže nemusíš bydlet nutně v paneláku. Já v něm sice bydlím, a oproti cihle nevidím rozdíl, ale pro někoho je to holt fuj. Je zde dost lékařů, velká obchodní centra, školky i školy.
S vaším rozpočtem bych se orientovala na šestku…za mě nejkrásnější lokalita, blízko do přírody, blízko do centra…
@jkra píše:
Co tohle.
https://www.sreality.cz/…m/4189942860#…
Ateliér? To mi přijde, že bývá dost často bydlení, které není zkolaudovane jako byt, takže se tam nedá dát trvalé bydliště, takže následně je problém i se službami, který jsou na to vázaný… školy, školky… pro lidi bez pražských příbuzných to může být docela problém.
Tak vyžití s malým dítětem je spíš mimo centrum. Klidně nějaký okraj sídliště, nebo cihlové bytovky. Jsou tam parky a hriste, spousty školek, škol a kroužků. Vybrala bych to na metru. Takže nějaký střední prstenec Prahy. Blízko do centra metrem, blízko autem z Prahy ven.
Rozhodněte se i podle toho, jakým směrem máte příbuzné, jestli někdo z nich bude hlídat.
@jkra píše:
Co tohle.
https://www.sreality.cz/…m/4189942860#…
Vymalovaný sklep za 9M. Ups…
10 miliónů je dobrej rozpočet. A teď by mělo být dost možností. Lidi si spíš berou pronájmy, než hypotéky.
Za mě určitě Vinohrady, nebo Letňany. Nabídky určitě budou, jen musíte stále koukat.
Z celého srdce doporučuju Petřiny. Je tam metro, občanská vybavenost slušná, v docházkové vzdálenosti prakticky všechny obchodní řetězce, procházkou kousek na Bílou horu, na Ladronku a na Břevnov, nemocnice Motol za kopcem, spousta zeleně. Co by kamenem dohodil od centra, přitom taková izolovaná kapsa, kterou neprojíždí žádný tranzit.
Tady je celý barák za necelých 10 M
https://reality.idnes.cz/…55b170a38ca/
Musíš chvíli hledat a chodit aspoň na prohlídky. Tam si ujasníš, co chceš a hlavně, co nechceš.
Já viděla pracovně i nepracovně přes 100 bytů a pak jsem přesně věděla. Na ten svůj byt jsem čekala asi rok a věděla jsem hned podle fotek, protože pak už to na člověk nakoukané ![]()
Jenom fakt dejte pozor na lokalitu, pokud chcete víc kamarádů pro dítě, tak nemůžete jít do vilové čtvrti, kde je těch dětí málo a hřiště v daleko. Dobrý taky je, když pak větší dítě může ze školy chodit samo a dojde si i na kroužky.
@Semtex píše:
3+kk za desítku? To by kazdej rad dalza to máte někde za Prahou velkej dům.
Obávám se, že v dnešní době už ne.
@Zumpa píše:
Vymalovaný sklep za 9M. Ups…
Souhlas, to je hrozná kůča za ty prachy…
@Hanka1 píše:
Souhlas, to je hrozná kůča za ty prachy…
Hlavně to ani není prostor k bydlení. 9M za sklep je fakt vrchol zoufalosti, jestli to někdo koupí, tak by ho měli doživotně zbavit volebního práva.