Nenáročné další studium pro absolventy VŠ

Anonymní
20.8.22 14:45

Nenáročné další studium pro absolventy vš

Zaujal mě životopi Markéty Pekarové Adamové, absolventa jakési andragogiky na FF UK, která na jistém institutu ČVUT získala následným studiem v oblasti ekonomie titul inženýrky. Obojí zvládla při zaměstnání.

Otázka, znáte nějaké studium na ČVUT, kde lze též kombinovaným studiem získat inženýrský titul? Studií je tam více, ale nemíním taková, kde sice není potřebný bc diplom v oboru, ale vyžadují se znalosti v oboru zhruba na té úrovni Bc diplomu. Jistý politik získal Bc na pedagogické fakultě, pak studoval na jedné soukromé vš v oboru financí a správy a za dva roky byl inženýr. Míněno je spíše lehčí studium, ne něco jako staré antické jazyky, kde vezmou jakéhokoli bakaláře a u nich se studuje dále tři roky a člověk je magistr, který třeba vystudoval starou chetitštinu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3459
20.8.22 14:59
@Anonymní píše:
Zaujal mě životopi Markéty Pekarové Adamové, absolventa jakési andragogiky na FF UK, která na jistém institutu ČVUT získala následným studiem v oblasti ekonomie titul inženýrky. Obojí zvládla při zaměstnání.Otázka, znáte nějaké studium na ČVUT, kde lze též kombinovaným studiem získat inženýrský titul? Studií je tam více, ale nemíním taková, kde sice není potřebný bc diplom v oboru, ale vyžadují se znalosti v oboru zhruba na té úrovni Bc diplomu. Jistý politik získal Bc na pedagogické fakultě, pak studoval na jedné soukromé vš v oboru financí a správy a za dva roky byl inženýr. Míněno je spíše lehčí studium, ne něco jako staré antické jazyky, kde vezmou jakéhokoli bakaláře a u nich se studuje dále tři roky a člověk je magistr, který třeba vystudoval starou chetitštinu.

A co je na životopisu paní Markéty choulostivého, že se musíš ptát anonymně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 15:15
@roba18 píše:
A co je na životopisu paní Markéty choulostivého, že se musíš ptát anonymně?

Tak mě nejde ani tak o tu Markétu, ale nechce se mi chlubit, že uvažuji o „švindl titulu“ pro sebe. Podotýkám, že řádné vš magisterského stupně mám. Už jsem ve věku, že studovat 5 let se mi nechce. Ale za 2 roky mít inženýra by nevadilo. To téma se může týkat víc lidí, případně i těch, co mají jen Bc a radši by měli Ing.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.22 15:17

Ekonomika, Ekonomie, Marketing, obchod?

• Citovat
  • Upravit
24992
20.8.22 15:19

Na VUT se klidně na Ing obory může přihlásit kdokoli. Předchozí škola, kde získal Bc je jim fuk. To jestli uděláš přijímačky a zvládneš pak studium se znalostmi které (ne)máš je čistě tvůj problém. Několik takových prebehliku jsem ve skupině měla. Titul Ing získali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
20.8.22 15:28

Předchozí Bc. titul v oboru je „povinný“ jen u některých typů studia.

Např. pokud by člověk chtěl studovat magistra (2 roky) psychologie, je tam povinnost předchozího humanitního (možná i psychologie konkrétně) studia (tudíž nepřijmou nikoho s ČVUT bakalářským diplomem). Ale jinde nemusí být podmínka „příbuzného předchozího oboru“, takže nemusí být nutnost studovat 5 let, ale stačí ty 2 roky inženýra, pokud už člověk nějaký Bc. titul má.

Za 2 roky mít inženýra tedy není nic neobvyklého.

Co se týče „lehkých oborů“, tak to bohužel nemám info.

@Anonymní píše:
Tak mě nejde ani tak o tu Markétu, ale nechce se mi chlubit, že uvažuji o „švindl titulu“ pro sebe. Podotýkám, že řádné vš magisterského stupně mám. Už jsem ve věku, že studovat 5 let se mi nechce. Ale za 2 roky mít inženýra by nevadilo. To téma se může týkat víc lidí, případně i těch, co mají jen Bc a radši by měli Ing.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
20.8.22 15:33

A proc je pro tebe dulezity mit titul Ing.? :think: V lepsich firmach nejsou na HR pitomi a vedi, ktere skoly a jejich obory se studuji pro titul :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 15:46
@debra.morgan píše:
Na VUT se klidně na Ing obory může přihlásit kdokoli. Předchozí škola, kde získal Bc je jim fuk. To jestli uděláš přijímačky a zvládneš pak studium se znalostmi které (ne)máš je čistě tvůj problém. Několik takových prebehliku jsem ve skupině měla. Titul Ing získali.

VUT je v Brně, pokud si pamatuji správně, trošku jiná škola než ČVUT. Brněnské školy obecně se mi docela líbí, ale je to na můj vkus daleko.

Pointa byla jinde, studovat něco, kde se obejdu bez těch bc znalostí v oboru. Asi jako když má člověk MBA, tak studuje něco zcela mimo, je jedno, jestli tam jde jako MUDr nebo JUDr nebo Ing. Možná by využil něco z ekonomie, nějaké ekonomicko manažerské studium, ale není podmínkou. Proti tomu jsou obory, třeba na biomedicínské na čvut, kde není sice Bc vzdělání nutné, ale to Ing studium počítá s těmi znalostmi. Takže člověk se to musí naučit - na přijímačky a pak v rámci vlastního studia. Znalosti jak spíš z medicíny, tak i technické.

• Citovat
  • Upravit
26857
20.8.22 15:49
@Anonymní píše:
Tak mě nejde ani tak o tu Markétu, ale nechce se mi chlubit, že uvažuji o „švindl titulu“ pro sebe. Podotýkám, že řádné vš magisterského stupně mám. Už jsem ve věku, že studovat 5 let se mi nechce. Ale za 2 roky mít inženýra by nevadilo. To téma se může týkat víc lidí, případně i těch, co mají jen Bc a radši by měli Ing.

Takze jsi Mgr. To jde, aby sis dodelala jen 2 roky na Ing.? Jakoze navazes na jedno Bc. dvemi navazujicimi studii?
A vis, ze dalsi vzdelani stejneho stupne si musis zaplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
20.8.22 15:51
@cecetka píše:
Takze jsi Mgr. To jde, aby sis dodelala jen 2 roky na Ing.? Jakoze navazes na jedno Bc. dvemi navazujicimi studii?

To neni pravda, nic platit nemusi, pokud predchozi nMgr. studium uspesne ukoncila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
20.8.22 15:51

Zajímavé téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
20.8.22 15:53
@cecetka píše:

Bohužel nemusí, pokud má obe studia úspěšně dokončená. Pokud je má nedostudovane, pak se platí vše co přesahuje vše na 4 roky (Bc), 3 navazující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
20.8.22 15:54
@Náhodný host píše:
Zajímavé téma.

Ubohé téma. Jak jde jen o titul ale absolutně nejde o znalosti. Smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
20.8.22 15:58
@Wani píše:
To neni pravda, nic platit nemusi, pokud predchozi nMgr. studium uspesne ukoncila.
@roba18 píše:
Bohužel nemusí, pokud má obe studia úspěšně dokončená. Pokud je má nedostudovane, pak se platí vše co přesahuje vše na 4 roky (Bc), 3 navazující.

Spoluzak Ing. platil skolne pri dalsim Bc. studiu jineho oboru s oduvodnenim, ze jiz dany stupen vystudovany ma. Ale je to 20 let, asi se to zmenilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
20.8.22 16:00
@cecetka píše:
Spoluzak Ing. platil skolne pri dalsim Bc. studiu jineho oboru s oduvodnenim, ze jiz dany stupen vystudovany ma. Ale je to 20 let, asi se to zmenilo :think:

Nj, to nemuzes brat v potaz, to se pred par lety menilo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko