Nenáročné tvoření pro depresivní sestru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nenarocne tvoreni
Devcata, potrebuji navrhy na nenarocne tvoreni pro sestru. Sestra ma psychicke potize, deprese atd., a psycholog ji doporucil zkusit neco tvorit, kreslit a tak. Potrebujeme vyzkouset neco, u ceho se odreaguje, ale zase aby od toho mohla odejit a vratit se k tomu pozdeji. Nemelo by to byt financne narocne. Neco ceho koupim trochu, zjistim ze me to bavi, tak nakoupim dalsi. A nebo zjistim, ze me to otravuje, tak toho necham a nebudou me mrzet vyhozene tisice. diky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkuste korálky - stačí koupit 3 kleštičky (cca 180,– kč) k tomu nějaké komponenty a korálky samotné - podle mě vstupní investice do 500,– Kč a na netu je spousta pěkných jednoduchých návodů na začátek
třeba: http://koralky.stoklasa.cz/…dy-x2c011875
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Křížkové vyšívání, koupíš na NB vyšívání celou sadu a o nic se nestaráš. Nebo třeba já lepím papírové modely. Dají se koupit jednoduché domečky, stačí lepidlo a nůžky. Nebo hmota Fimo a různé šperky. Je toho hodně. Co by jí asi tak bavilo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napadlo mě taky vyšívání, nebo decoupage (stačí lepidlo, ubrousky a něco, co se polepuje) nebo třeba origami, jsou jednodušší i složitější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co vymalovávat mandaly?
to se často používá i jako terapie…i já si občas nějakou ráda vymaluji, dobře se u toho třídí myšlenky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně nejmíň náročný do začátku přijde háčkování… Stačí koupit jeden háček, klubko příze a uvidí… investice cca 80 korun… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co třeba tvořit něco z keramické hlíny, která se nemusí vypalovat? Úžasný odreagování a cenově naprosto v pohodě…
http://www.sevt.cz/…na-44007600/
A když ji to začně bavit, tak se to dá rozvíjet dál a dál… může začít chodit do keramické dílny, atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pletení z papíru - ze starých novin se zamotají ruličky a pak se z nich pletou košíky a další dekorace…
Taže noviny plus lepidlo a pak nějaká barva… nějaká krabice na ustřihnutí kartonu pro dno košíku.
Háčkování/pletení, koupí klubko a háček/jehlice.
Korálky - spíš šité rokajlové věci… Ty kleštičky přece už něco stojí, komponenty… Mi to teda lezlo do peněz
![]()
Různé přírodní dekorace - věnce atd… tavná pistolka stojí pár peněz, materiál si nasbírá venku
ty polystyrenové korpusy taky nestojí moc. Věnce a takové ty stromečky, kde koruna je polys. koule oblepená něčím, klacek místo kmene a zasádrovat do květináče.
Malování na kameny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka je dlouhodobě v léčebně, kvůli psychickým problémům, a tam v rámci pracovní terapie vyšívá křížkem a plete košíky. Už jich mám slušnou zásobu.
Háčkování je levný koníček a když bude šikovná, může si i něco málo přivydělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jste zlate, vsechno si pisu. Co by ji bavilo ted sama nevi, kolikrat je dost mimo. Tvoreni by pry mohlo pomoct odsunout spatne myslenky na chvilku stranou. Sama jsem zvedava jak to bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadly takové ty náramky přátelství - uzlíkované z bavlnek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meliora
co třeba focení? Člověk se pohybuje venku, objevuje nové objekty… Ze začátku nemusí být aparát drahý, dá se i kompaktem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě tady nepadlo malování na sklo. Ty malé barvy zase tak moc nestojí. A teď máte super obdobína tvoření - udělejte si velikonoční/jarní výzdobu. Tím si vyzkouší třeba i víc věcí a zjistí, co by ji bavilo. Např. zkusit uplést košík z papíru, do toho udělat dekoraci. Do vázy napíchat větvičky břízy, zlatého deště, na to zvěsit zase nějaké drobnosti. Do misky dát hlínu a zaset oves, až vyroste tak zase do toho vyrobit nějaké zápichy. Pak třeba tou barvou na sklo namalovat velikonoční obrázky na folii a po uschnutí nalepit na okno atd.
inspirace třeba tady: http://moje-mozkovna.blog.cz/…e-libo-vejce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za sebe bych doporučila quilling..(jsem na tabletu, tak nevim, jak zkoupirovat odkaz
..), ale snadno vygoogluješ. potřeba je jen papir lepidlo a taková tyčinka. avýtvory z toho? nadhera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit