Nenastoupení do nové práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Smlouvu podepsanou nemáš, tak co. I kdyby jsi měla, tak máš okamžitou výpověď ve zkušební době. Vstupní prohlídku stojí pár stovek, tak pokud by to pk tobě chtěli, tak bych je klidně obetovala ve prospěch lepší nabídky, ale pochybuji, že ti ji daji k úhradě obzvlášť pokud se jedna např. o korporát, tam to nikdo řešit nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sparaxis nemůže dostat ukončení ve ZD, když fyzicky nenastoupila, pracovní poměr ani nevznikl a nelze tak ukončit tak jednoduše. Pokud, ale smlouvu nepodepsala, tak jen zavolá, že nenastoupí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tím zaměstnavatel musí počítat, že to občas v poslední chvíli nevyjde. Takže klid
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se mi stalo 2× v posledním roce. Nejdřív přijatá nabídka a po 2 dnech obrat. A po druhé, čekání víc jak celé dvouměsíčky a týden před nástupem, e-mail vygenerovaný AI, že sorry, nenastoupím. A neuděláš prostě nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 píše: Více
Samozřejmě nema podepsanou smlouvu.moje první veta:)a pokud ano, ukončení by bylo z její strany ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stalo se mi, prostě jsem se omluvila, vysvětlila. Nástupní prohlídku ovšem propláceli až po zkušební době, takže to si musí člověk rozmyslet co je pro něj důležité.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
ráda bych poprosila o pomoc.
Hledala jsem v předešlých týdnech novou práci, u jedné z nich jsem byla takřka bez problémů přijata a i když jsem moc doufala v trochu jinou nabídkou, na nabídku jsem kývla. Nyní jsem už i po vstupní prohlídce u smluvního lékaře a očekává se podpis pracovní smlouvy. Dnes mě ale kontaktovala firma s nabídkou, o kterou jsem měla větší zájem a já jsem v nesnázích.
Mohu při odmítnutí předešlé nabídky, prostě jen informovat zaměstnavatele, že nenastoupím, i když jsem prošla prohlídkou? Hrozí mi její úhrada?
Uvědomuji si, že je to moje hloupost.
Prosím o radu a moc předem děkuji!