Pečovatelka do Německa nebo Rakouska
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pečovatelka do Německa nebo Rakouska
„Zdravím, ráda bych zkusila práci v Německu nebo Rakousku jako pečovatelka u seniorů. Máte s tím, prosím, někdo nějaké zkušenosti? Myslím si, že by bylo lepší pracovat v domácnosti přímo u seniora než v zařízení, ale vlastně si nejsem jistá. Zatím nevím, jak je nejlepší se k této práci dostat. Našla jsem různé agentury, ale nemám s nimi žádné zkušenosti ani reference. Mohl by mi někdo, prosím, poradit? Předem moc děkuji!“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na škole jsme měli nabídku práce- oštřovatelky. Pán žil mnoho let v Řecku a chtěl někoho, kdo by s ním do Řecka několikrát lítal ![]()
Mamky kamarádka pracovala u lékaře - už byl ležák. Když viděli jak maká, rodina klienta ji koupila auto, aby se mohla dostavit do práce. Byli ji strašně vděčný a i když pán už mnoho let nežije, stále hezky mluví o jeho dětech a vídají se dodnes. ![]()
Pokud žiješ v pohraničí, máš k tomu cit, silný žaludek a tělesnou sílu, běž do toho. ![]()
- Citovat
- Upravit
A jazyk dobře umíš? Zkusila bych oslovit přímo nějaké to zařízení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za reakce, jste zlatí. Neznám nikoho a potřebovala bych asi i trochu povzbudit. Německy umím spíš pasivně, ale pracuju na tom. Říkala jsem si, že bych zkusila i nějaké zařízení, ale bojím se, že nebudu rozumět smlouvě. Kolikrát i tady v Čechách, člověk si nění jistý, co přesně podepisuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darja601 Znát ani nikoho nemusís. Existují agentury pro práci v Německu a tam sedí česky hovořící člověk. Podepisuješ defacto smlouvu s agenturou. Ta si strhává peníze z tvé výplaty, ale pokud neumíš jazyk vyplatí se ti to. Učitě to zkus v zařízení a pak můžeš mít jednoho klienta jako ta zmíněná kamoška.
- Citovat
- Upravit