Neocate zlepšení pláče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
19.12.23 06:39

Neocate zlepšení pláče

Ahoj,
Chci se zeptat na zkusenosti s Neocate. U syna 2mesice je podezreni na alergii na kravskou bilkovinu -krev ve stolici, zelena stolice, po jidle blinka a porad place.
Chci se zeptat, zda vam neocate pomohl? Hlavne tefa s tim placem - je videt, ze ho boli jist (nevim, jak to jinak napsat).
Pripadne jestli vam pomohla bezmlecna dieta? Snazim se ji ted drzet, ale prijde mi, ze je to snad jeste horsi.
Za jak dlouho bylo videt zlepseni?
Predem diky, uz jsem zoufala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
19.12.23 07:22

Byl rozeřvanej a řval furt dál - jestli o maličko méně, nic hodnotitelného.
Ale začal raketově nabírat, evidentně to potřeboval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
19.12.23 07:26

@Pudloslava tak to bychom taky potrebovali, malej je nedonosenej a ve dvou (vlastne jednom) mesici ma 3,9kg.
Nez mu zacala zelena stolice a krev v ni, tak byl docela pohodove miminko (samozrejme nekdy brecel, ale to je normlani), ale ted je to teda desny 🫠 🫠. Tak jsem trochu doufala, ze s upravou stravy se to zlepsi a bude zase fajn mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
19.12.23 08:01

@petramaso tak jestli je příčinou alergie na bílkovinu kravského mléka, tak to jistě pomůže. Záleží jestli chceš přestat kojit. Jak dlouho jsi na dietě? Držím ji u syna taky a ten efekt je velký. I když on má víc potíží. Jinak to chce i fyzioterapii, aby bylo vyloučeno úplně vše. Za mě je super i osteodynamika. Každopádně ještě může jít prostě o kontaktní, náročné miminko a ta nespokojenost může přetrvávat. Syn je přesně takový. Ale na dietě je prostě dobře. Ale jemu vadí i hovězí, vejce, drůbež, sója.

Dieta musí být opravdu poctivá, aby měla efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
19.12.23 08:02

Zlepší je za tři týdny až měsíc. Opravdu to trvá než se střeva dají dohromady. Ani na UM ten efekt nebude hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
19.12.23 08:04

@anavi13 zatim par dni, vim, ze je to chvili a chce to vydrzet, ale vysadila jsem jen mleko. Soju apod. Jím.
Na fyzio jdeme zitra, napadl me kiss syndrom nebo nejaky svalovy tonus. Uvidime.
Kontaktni asi vylozene neni, rve totiz i v naruci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
19.12.23 11:06

U nás bylo po Neocate zlepšení už za 2 dny. Najednou jsem měla doma úplně zlaté miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
19.12.23 11:15

Extenzivní hydrolyzát byl vyzkoušen? Zmiňujete přímo aminokyselinovou formuli Neocate.

Zlepšení někdy nastává až 4. až 6. týden „léčby“, než se střevo uklidní, tak to chce čas.

Když čtu o KiSS syndromu, tak začínám vidět rudě. Medicína 21. století je medicínou založenou na důkazech (evidence-based), u KiSS syndromu toto není. Kdyby to bylo takové terno, tak se o tom píše jeden článek za druhým. Neuroložka @Pudloslava by mohla říci svůj odborný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
19.12.23 11:27

Pomohl, ale já se nechtěla vzdát kojení, takže jsme držela přísnou dietu a zároveň i kojila. A jestli tě to upokojí, tak z něj vyrostl osmnáctiletý dvoumetrový horolezec, zdravý jak řípa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4059
19.12.23 11:31

Sóju nejez. U ABKM bývá přidružená nesnášenlivost sóji velmi častá. Pozor na některá rostlinná mléka, když jsem to řešila já, tak jsem měla pocit, že Alpro má sóju skoro ve všem. A pozor na složky typu syrovátka, často bývá i v pečivu a všude možně, kde by to člověk nečekal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
19.12.23 11:46

@petramaso sója je velký alergen. Většinou právě vadí i ona. Takže stoprocentně vyřadit. A mléčné výrobky taky. Je třeba hlídat opravdu vše co jíš. I pečivo. Často v pečivu je sója. Hovězí doporučuji taky teď chvíli nejíst. Pak po třech týdnech bych zkusila vrátit zpět. Ale v podstatě záleží jestli chceš kojit nebo ne. To je rozhodující. Ta dieta je úplně v pohodě. Dá se s ní krásně fungovat. My už takto jedeme půl roku. Starší už z toho vyrostl, ale v podstatě jsem mu bez toho vařila dva roky.
Každopádně fyzioterapie super :palec: a u diety holt musíš vydržet déle. Jinak zkus šátek a třeba skákat na balónu. U nás funguje krásně spaní v hojdavaku a v noci v posteli se mnou.

@Hibou ano syrovátka je často v potravinách a dělá se u ní chyba v dietě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
19.12.23 11:52

@Doctus Kiss syndrom by mě fakt zajímal. Jako já bych ho nevydělá všude, ale u nás teď zřejmě byl. Dieta s velkým efektem. Na fyzio predikce v pravo. Řešeno vojtovkou - měsíc, kdy to bylo lepší, v testech symetrický. Ale hlavu na tu stranu nepoložil. Tak nás jen sledovala, plus jak s malým manipulovat, motivovat na tu stranu. Efekt nula. Objednala jsem ho na osteodynamiku. Odblokovala mu krční páteř, prý měl posunutý pátý obratel… druhý den dal hlavu až na podložku, do týdne se otáčel i na tuto stranu. A hlavně se začal usmívat a rozhlížet kolem sebe. Pořád je to náročné dítě, ale hodně mu to pomohlo. Ale jako PA nechápu, že to nevyšetří fyzioterapeut :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
19.12.23 14:37
@Doctus píše:
Extenzivní hydrolyzát byl vyzkoušen? Zmiňujete přímo aminokyselinovou formuli Neocate.

Zlepšení někdy nastává až 4. až 6. týden „léčby“, než se střevo uklidní, tak to chce čas.

Když čtu o KiSS syndromu, tak začínám vidět rudě. Medicína 21. století je medicínou založenou na důkazech (evidence-based), u KiSS syndromu toto není. Kdyby to bylo takové terno, tak se o tom píše jeden článek za druhým. Neuroložka @Pudloslava by mohla říci svůj odborný názor.

já snad jen amatérsky předám informaci chlapců imunologa, že v extenzivních hydrolyzátech je tolik BKM, jako v MM matky, co nedrží žádnou dietu.
a že ty alergie bývají celkem často ne na BKM, ale na jakoukoli mléčnou bílkovinu, tedy i mateřskou.

kiss nevím, děcka nedělám, dospělí mi s tím nechodí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
19.12.23 15:14

Diky moc za vsechny rady. Kojit bych chtela, ale kdyz vidim, ze mu tim zatim akorat ublizuju, zacinam k tomu mit trochu odpor a rikam si, jestli by UM nebylo jednodussi a netrapil by se ani jeden z nas.
Nejvic me s*re, ze jsem od zacatli rikala doktorce, ze hrozne zvraci po kojeni, ale nee, “to je normalni”. Ocividne neni a musi to dojit az do stadia krve ve stolici.
To samr blokada ( tam teda jeste uvidime jestli je nebo ne), ale doktorka na fyzio u nas ve meste mi rekla, ze je v pohode, zr deti breci a poloha na brisr se jim proste obcas nelibi. Ale nejaky duvod to asi ma :nevim:
No, pardon za vylev :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
19.12.23 15:54

@petramaso to může být i tím bříškem, že nechce psát koníky. A jsou mu dva měsíce, takže vydrží na břiše chvíli. Dávej ho na to břicho fakt jen na chvíli co zvládne, ale často. Je úplně fuk, že bude po jídle. Zkus dát před něj zrcátko a nebo si před něj lehni ty. To se dětem líbí ;) ono se to zlepší.

S tou dietou. Fakt to jde. Zase MM je prostě lepší než aminokyselinové mléko. Jestli ti nevadí držet dietu, tak to vydrž. Já s tím taky chtěla seknout, ale nikdo ti nezaručí, že mu nebude vadit něco i v tom mléce. Stát se to může. Za mě třeba není špatný klidně vyloučit rovnou i vajíčko a drůbež. Po zlepšení zkoušet pomalí vracet potraviny zpět. Ale prostě záleží co každá maminka zvládne. U staršího jsem si neuměla představit držet takto přísnou dietu. Teď jsem ji nasadila u prvního podezření a je to v pohodě. Každopádně náročné to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová