Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky prosím o radu..Může být neočkované malé štěně se psem, který je očkovaný?(naš pejsek je očkovaný, jen jsme propásly jsme termín očkování tak musíme ještě na přeočkování)..Vím že tu je riziko, když náš pejsek přinese něco z venčí tak se malý může nakazit..Je i jiné riziko? Třeba i pro našeho psíka? Děkuji ![]()
O kolik jste prosvihli ockovani?? My jsme s nedoockovanym stenetem chodili na mista s mensim vyskytem psu, ale popravde jsem ji nechavala hrat si s ostatnimi ockovanymi a vyrovnanymi psy. Kdybych ji do vztekliny nepoustela mezi psy, vyroste z asocial ![]()
Já bych se nebála. Normálně jsem s neočkovanými štěňaty chodila všude a mezi všechny psy, jinak to nejde, štěně se musí socializovat.
Dlouhé roky necháváme fenu očkovat jen proti vzteklině, kvůli zákonu, a nikdy psinku, parvo atd. nedostala, tak to asi tak horké nebude. Teď jí bude 12.
Myslim ze zadne riziko nehrozi, kdyz mame doma cerstva stenata ostatni psi chodi normalne ven vcetne jejich mamy a nicim je nikdy nenakazily, ani me nenapadlo ot om tedy premyslet
Pokud nebudete chodit na mista, kde se hodne vyskytuji psi (nikdy nevite kdo je ockovany a kdo ne) tak se nic nedeje, na zahradu muzou po narozeni a jejich prvnim ockovani, jinak by jim pak chudakum hrablo, kdyby museli byt 3 mesice zalezli v dome nez komplet ockovani probehne. Vasi ostatni psi jsou ockovani tak je to v poradku.
Já štěňata neockuji vůbec, až po roce dávám infekční 2 dávky a pak už nic. Vzteklinu než začneme jezdit na psí akce.
Psinku a pod může dostat i očkované zvíře, ono to očkování zase taková výhra není
@vodouska píše:
O kolik jste prosvihli ockovani?? My jsme s nedoockovanym stenetem chodili na mista s mensim vyskytem psu, ale popravde jsem ji nechavala hrat si s ostatnimi ockovanymi a vyrovnanymi psy. Kdybych ji do vztekliny nepoustela mezi psy, vyroste z asocial
o dost minuly rok sme meli jit;(..Je fakt ze ja toho naseho moc ke psum taky nepoustim, ale je stále hyperaktivní:)
Všem vám moc děkuji, už sem klidnější a vím že je můžu pustit k sobě
přeji pěkné svátky ![]()
@Renatkaaa popravde, on to vlastne takovy prusvih neni. Ockovaci latky maji delsi ucinnost. Ockovani kazdy rok je ‚pro jistotu‘. U vztekliny se od toho ustupuje, vakcinuje se i na 3 roky. Jediny problem je s vycestovanim do zahranici (dovolene, vystavy, souteze). Tam vesmes pozaduji kazdorocni ocko. A nejake potvrzeni s mnozstvim protilatek je k nicemu