Neorganizované plavání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
neorganizované plavání
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost. Napadlo mě, že bych se synkem chodila „plavat“ - ale ne do nějakýho kurzu, prostě vzít jeho, manžela a že bychom vyrazili do bazénu u nás ve městě. Synovi je 7 měsíců. Chodíte taky někdo bez toho, abyste absolvovali nějaký kurz pro kojence?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás třeba pouští na bazé až od roka, chce to se poptat přímo tam, ale žádný absolvovaný kurz potřeba fakt není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Siisule Do bazénu u nás se nesmí do roku a nedoporučuje se do 3 let. Myslím, že jeden z důvodů je, že voda v děstkém bazénku má stejnou teplotu jako v plaveckém. To je kolem 25 stupňů. Když pořád plavu, jde to, ale nedovedu si představít se skoro nepohybovat. Bála bych se, že dítě nastydne.
- Citovat
- Upravit
My chodime s malym cca od jeho 7 mesicu do blizkeho aquaparku. Tam je tepla voda. Na organizovane plavani si pamatuju, ze jsem zapsala dceru az v cca 4 letech. Ted uz chodi pravidelne na plavani a v 8 letech plave kraula lip jak my vsichni v rodine ![]()
Za me jsou ty kurzy pro miminka jen vytahovani penez z kapes rodicu… Stejny program jako tam, udelas prckovi i ty sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodíme plavat od 1,5 let. jednou v roce- jsme byli v organizovaném plavání. Koupili jsme si chytré čtení pro rodiče jak naučit dítko plavat a učíme plavání sami!-) dříve taky žádné dětské plavání nebylo a plavat umíme!-)
Do veřejných bazénů bych ale dítko pod rok nebrala, voda tam je pro ně studená a okolí nevhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pry je to stanoveno nejakym zakonem, ze deti do 1 roku veku do normalniho bazenu nesmi. Pokud nektery bazen pousti, tak to porusuje. Vyjimkou jsou bazeny urcene primo pro plavani miminek. Napriklad Juklik v Praze ma tzv. hodiny juklikovani, kdy si zaplatite hodinu plavani a plavete si tam volne s ditetem bez instruktora.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechodíme a nešla bych. Dítě do roka nemá na veřejném bazénu co dělat kvůli čištění a hodnotám chloru. Bazény pro kojenecké plavání pro děti do roka musí splňovat přísnější podmínky a limity. Chodíme se synem na plavání od 7 měsíců do kurzu, plave už druhý rok v kuse a opravdu mu to něco dává - prvky sebezáchrany, orientace na vodě i pod vodou, ve dvou letech se začínají učit základy plaveckých stylů, samozřejmě správně, protože jsou pod dohledem odborníka - prsové ruce, kraulové nohy, splívání… v roce a půl uměl skákat šipku do bazénu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V některých bazénech, kde probíhají kurzy plavání kojenců, je možné si pronajmout celý bazén na hodinu. Tzv. rodinné plavání má např. studio Kytka. Zkus se u vás pozeptat, zda by to šlo.
Příspěvek upraven 16.05.13 v 13:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@demian píše:
V některých bazénech, kde probíhají kurzy plavání kojenců, je možé si pronajmout celý bazén na hodinu. Tzv. rodinné plavání má např. studio Kytka. Zkus se u vás pozeptat, zda by to šlo.
Přesně, u nás na bazéně, kam chodíme do kurzu, tahle možnost taky je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodili jsme, nevidím důvod, proč by to mělo vadit, samozřejmě pokud tam mimina pustí. My neměli nikde problém, chodili jsme tak cca od devíti měsíců, v našem aquaparku není chlorovaná voda. Ale s dcerou se na organizované plavání chystáme ![]()
- Citovat
- Upravit
S dcerou jsem chodila organizovaně. Teď s miminem mám v plánu pronajímat celý ten kojenecký bazének. Oraganizované plavání mi nevychází kvůli práci a starší dceři. Navíc s sebou můžeme brát i tatínka a straší dceru nebo kamarádku s mrňousem a cenově to vychází na stejno jako jedna lekce v plavču.
- Citovat
- Upravit
plavání kojenců Všestary, potápění
Ahoj, chtěla jsem s malým, kterému bude v září 9 měsíců začít jezdit do Všestar na plavání, už máme i podanou přihlášku, ale teď, jak jsou ta vedra, koupu se s ním v našem bazénu na zahradě a čím dál tím víc uvažuji o tom, že se na nějaký kurz vybodneme a budeme jezdit plavat kdy se nám zachce a kam se nám zachce. Důvody pro to mám následující: malému se ve vodě moc líbí, děláme si co chceme, vozím ho na různých nafukovadlech, cákáme se navzájem…když jsem projížděla různá videa z plavání kojenců na youtube, dělám s ním v podstatě totéž, co se dělá v těch kurzech. Co mě tam ale dostalo je to potápění. Když jsem viděla ty výrazy těch malých chudáčků, byla jsem v tu chvíli rozhodnutá, že na kurz nepůjdeme v žádném případě. Je to skoro týrání
No, každopádně, to se mi vůbec nelíbilo. Přes noc se mi to ale rozleželo a stále uvažuju nad tím, jestli ten kurz přece jen zaplatit a jezdit tam, nebo jezdit někam sami. Na jednu stranu, byl by v kolektivu, což mě na tom hrozně láká, na druhou stranu, po shlédnutí těch videí je můj názor ten, že plavání kojenců je jeden velký tahač peněz z rodičů, asi jako laktační poradkyně. Ale to už je jiné téma. Budu ráda za každou reakci, díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že chodit na kurs proto, aby devítiměsíční dítě bylo v kolektivu, je nesmysl. Jemu je kolektiv zatím ukradený, zvlášť ve vodě.
Kurz plavání jsme neabsolvovali, jednak měla dcera atopický ekzém, druhak já plavecké bazény nemám ráda, no a taky si myslím, že je to spíš tahání peněz a zabíjení času nudících se mamin. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila jsem se starším, když byl ještě mrňous na neorganizované plavání. Jednou jsem viděla hodinu organizovaného a nebylo to nic pro mě, přišlo mi to trapné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rerere jezdi do Všestar na volno, uvidíš že tam bude maminek víc, takže synek v kolektivu bude.
Co se týče organizovaného plavání tak je to pro mě k ničemu, drezůra dětí, poslouchání řevu, protože teď musí dělat něco co ho zrovna nebaví ![]()
Další věc, že dítě které chodí od miminka na plavaní se nebojí vody a ty co nechodí ano, je to kravina moje děti jsou vodníci.
- Citovat
- Upravit