Neorganizované plavání

409
16.5.13 10:45

neorganizované plavání

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost. Napadlo mě, že bych se synkem chodila „plavat“ - ale ne do nějakýho kurzu, prostě vzít jeho, manžela a že bychom vyrazili do bazénu u nás ve městě. Synovi je 7 měsíců. Chodíte taky někdo bez toho, abyste absolvovali nějaký kurz pro kojence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5158
16.5.13 10:48

U nás třeba pouští na bazé až od roka, chce to se poptat přímo tam, ale žádný absolvovaný kurz potřeba fakt není :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
16.5.13 10:53

@Siisule Do bazénu u nás se nesmí do roku a nedoporučuje se do 3 let. Myslím, že jeden z důvodů je, že voda v děstkém bazénku má stejnou teplotu jako v plaveckém. To je kolem 25 stupňů. Když pořád plavu, jde to, ale nedovedu si představít se skoro nepohybovat. Bála bych se, že dítě nastydne.

• Citovat
  • Upravit
4476
16.5.13 11:15

My chodime s malym cca od jeho 7 mesicu do blizkeho aquaparku. Tam je tepla voda. Na organizovane plavani si pamatuju, ze jsem zapsala dceru az v cca 4 letech. Ted uz chodi pravidelne na plavani a v 8 letech plave kraula lip jak my vsichni v rodine :mrgreen:
Za me jsou ty kurzy pro miminka jen vytahovani penez z kapes rodicu… Stejny program jako tam, udelas prckovi i ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
16.5.13 11:39

Chodíme plavat od 1,5 let. jednou v roce- jsme byli v organizovaném plavání. Koupili jsme si chytré čtení pro rodiče jak naučit dítko plavat a učíme plavání sami!-) dříve taky žádné dětské plavání nebylo a plavat umíme!-)
Do veřejných bazénů bych ale dítko pod rok nebrala, voda tam je pro ně studená a okolí nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
16.5.13 11:44

Pry je to stanoveno nejakym zakonem, ze deti do 1 roku veku do normalniho bazenu nesmi. Pokud nektery bazen pousti, tak to porusuje. Vyjimkou jsou bazeny urcene primo pro plavani miminek. Napriklad Juklik v Praze ma tzv. hodiny juklikovani, kdy si zaplatite hodinu plavani a plavete si tam volne s ditetem bez instruktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.5.13 12:50

Nechodíme a nešla bych. Dítě do roka nemá na veřejném bazénu co dělat kvůli čištění a hodnotám chloru. Bazény pro kojenecké plavání pro děti do roka musí splňovat přísnější podmínky a limity. Chodíme se synem na plavání od 7 měsíců do kurzu, plave už druhý rok v kuse a opravdu mu to něco dává - prvky sebezáchrany, orientace na vodě i pod vodou, ve dvou letech se začínají učit základy plaveckých stylů, samozřejmě správně, protože jsou pod dohledem odborníka - prsové ruce, kraulové nohy, splívání… v roce a půl uměl skákat šipku do bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
16.5.13 12:58

V některých bazénech, kde probíhají kurzy plavání kojenců, je možné si pronajmout celý bazén na hodinu. Tzv. rodinné plavání má např. studio Kytka. Zkus se u vás pozeptat, zda by to šlo.

Příspěvek upraven 16.05.13 v 13:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.5.13 13:01
@demian píše:
V některých bazénech, kde probíhají kurzy plavání kojenců, je možé si pronajmout celý bazén na hodinu. Tzv. rodinné plavání má např. studio Kytka. Zkus se u vás pozeptat, zda by to šlo.

Přesně, u nás na bazéně, kam chodíme do kurzu, tahle možnost taky je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.5.13 13:07

Chodili jsme, nevidím důvod, proč by to mělo vadit, samozřejmě pokud tam mimina pustí. My neměli nikde problém, chodili jsme tak cca od devíti měsíců, v našem aquaparku není chlorovaná voda. Ale s dcerou se na organizované plavání chystáme :palec:

• Citovat
  • Upravit
zichisek
16.5.13 14:20

S dcerou jsem chodila organizovaně. Teď s miminem mám v plánu pronajímat celý ten kojenecký bazének. Oraganizované plavání mi nevychází kvůli práci a starší dceři. Navíc s sebou můžeme brát i tatínka a straší dceru nebo kamarádku s mrňousem a cenově to vychází na stejno jako jedna lekce v plavču.

• Citovat
  • Upravit
681
6.8.13 10:16

plavání kojenců Všestary, potápění

Ahoj, chtěla jsem s malým, kterému bude v září 9 měsíců začít jezdit do Všestar na plavání, už máme i podanou přihlášku, ale teď, jak jsou ta vedra, koupu se s ním v našem bazénu na zahradě a čím dál tím víc uvažuji o tom, že se na nějaký kurz vybodneme a budeme jezdit plavat kdy se nám zachce a kam se nám zachce. Důvody pro to mám následující: malému se ve vodě moc líbí, děláme si co chceme, vozím ho na různých nafukovadlech, cákáme se navzájem…když jsem projížděla různá videa z plavání kojenců na youtube, dělám s ním v podstatě totéž, co se dělá v těch kurzech. Co mě tam ale dostalo je to potápění. Když jsem viděla ty výrazy těch malých chudáčků, byla jsem v tu chvíli rozhodnutá, že na kurz nepůjdeme v žádném případě. Je to skoro týrání :lol: No, každopádně, to se mi vůbec nelíbilo. Přes noc se mi to ale rozleželo a stále uvažuju nad tím, jestli ten kurz přece jen zaplatit a jezdit tam, nebo jezdit někam sami. Na jednu stranu, byl by v kolektivu, což mě na tom hrozně láká, na druhou stranu, po shlédnutí těch videí je můj názor ten, že plavání kojenců je jeden velký tahač peněz z rodičů, asi jako laktační poradkyně. Ale to už je jiné téma. Budu ráda za každou reakci, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
6.8.13 10:26

Já si myslím, že chodit na kurs proto, aby devítiměsíční dítě bylo v kolektivu, je nesmysl. Jemu je kolektiv zatím ukradený, zvlášť ve vodě. :) Kurz plavání jsme neabsolvovali, jednak měla dcera atopický ekzém, druhak já plavecké bazény nemám ráda, no a taky si myslím, že je to spíš tahání peněz a zabíjení času nudících se mamin. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
6.8.13 10:29

Chodila jsem se starším, když byl ještě mrňous na neorganizované plavání. Jednou jsem viděla hodinu organizovaného a nebylo to nic pro mě, přišlo mi to trapné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
6.8.13 10:38

@rerere jezdi do Všestar na volno, uvidíš že tam bude maminek víc, takže synek v kolektivu bude.
Co se týče organizovaného plavání tak je to pro mě k ničemu, drezůra dětí, poslouchání řevu, protože teď musí dělat něco co ho zrovna nebaví :roll:
Další věc, že dítě které chodí od miminka na plavaní se nebojí vody a ty co nechodí ano, je to kravina moje děti jsou vodníci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí

Dětský plováček