Nepasterizované kravské mléko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
71
21.11.13 16:21

nepasterizované kravské mléko

Ahojky prosím o radu..mám tříletému synovy převařovat čerstvé mléko přímo od krávy? vím že jak byli ty automaty na mléko, tak se to doporučuje, ale zase se tím asi ztratí ty živé bakterie ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15065
21.11.13 16:23

@petutitka Já to nepřevařuji, ohřívám v mikrovlnce, nic se klukovi nestalo.2,5 roku. Mléko bereme v místním kravíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
essmy(nepřihlášená)
21.11.13 16:29

Já ho nepřevařuju, taky mám tříletáka

• Citovat
  • Upravit
2724
21.11.13 16:31

Bereme z mlíkomatu u kravína, nepřevařujeme, jsme všichni očkovaní na TBC. U nás dosud žádný problém ani střevní příhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.11.13 16:33

Berem mléko z biofarmy vyhlášené nejlepší farmou roku 2012, tak se nebojím a nepřevařujeme. Převařováním se ztrácí hodně živin a taky se hůř vstřebává vápník a ze zásadotvorné potraviny se stává kyselinotvorná, více zde: http://vyzivujicitradice.cz/tag/mleko/

Chce to mít ale opravdu ověřený zdroj - s mlékem z automatu nemám zkušenost, odrazuje mě, že je to pořád mléko z klasických velkochovů..

Nápis, že se mléko musí převařit, tam být vyvěšený všude musí, podle legislativy..

Dělám z nepaster. jogurty, tvaroh a sýry, jíme všichni vč. dcery od 2 let věku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
21.11.13 16:34

@petutitka děti ještě nemám, ale beru čerstvé mlíko z automatu a nikdy jsem z něj problém neměla. Teď když jsem těhotná, si z něj dělám spíš caro a to akorát ohřeju v mikrovlnce. Spíš jsem měla problémy po té krabicové bílé vodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
21.11.13 16:38

19 mesacnemu klukovi neprevaruju a je ok, ziadne problemy :-))
bereme z mliekomatu priamo na farme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
21.11.13 16:41
@petutitka píše:
Ahojky prosím o radu..mám tříletému synovy převařovat čerstvé mléko přímo od krávy? vím že jak byli ty automaty na mléko, tak se to doporučuje, ale zase se tím asi ztratí ty živé bakterie ne?

nám se v rodině vyskytla z nepřevařeného mléka encefalitida…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
21.11.13 16:46

Ja koukala na peklo na taliri o mlece a tam pred tim pani inspekce potravin hodne varovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
21.11.13 16:52

Ještě zítra zeptám dr..díky moc za názory:)..něco jsem si o tom přečetla a převařením by si opravdu hodně ztratilo..ale i zaleží z jakého chovu mléko pochází

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.11.13 16:57
@Janichka píše:
Ja koukala na peklo na taliri o mlece a tam pred tim pani inspekce potravin hodne varovala.

No já tedy té paní v „Pekle“ moc nevěřila, když srovnávala jednotlivá mléka a říkala, že ty krabicové patoky jsou stejně kvalitní, jako jiná mléka.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.11.13 16:58
@petutitka píše:
Ještě zítra zeptám dr..díky moc za názory:)..něco jsem si o tom přečetla a převařením by si opravdu hodně ztratilo..ale i zaleží z jakého chovu mléko pochází

Klidně se s tebou vsadím o co chceš, že dr. ti na 100% řekne, že musíš převařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.11.13 16:59
@Micudka77 píše:
nám se v rodině vyskytla z nepřevařeného mléka encefalitida…

Mohla bys to prosím trochu rozvést? Třeba z jakého chovu to bylo mléko atd…samozřejmě k ničemu nenutím, jen jestli chceš o tom mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
21.11.13 17:00
@Evulina píše:
No já tedy té paní v „Pekle“ moc nevěřila, když srovnávala jednotlivá mléka a říkala, že ty krabicové patoky jsou stejně kvalitní, jako jiná mléka.. :zed:

mam stejny nazor, hlavne ako deti sme tiez pili neprevarene mlieko a nikdy sa nam nic nestalo :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
21.11.13 17:06

Bereme taky přímo z kravína, kde mají kontorlované mléko a nepřevařuji, jen ohřeju v mikrovlnce a nikomu nic nebylo. Holky pijou mlíko cca od dvou let a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí