Nepečený dort a krém
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@UkecanyVendysek píše: Více
Šlehačku a mascarpone mám nejraději na krém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás taky frčí mascarpone + šlehačka + hustý jahodový jogurt
S těmi extrakty opatrně, stačí opravdu kapka, jinak to chutná uměle..moc ráda je nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já minule dělala na 2 mascarpone a dvě šlehačky rozpustit 200g mléčné nebo bílé čokolády. Krém byl naprosto famózní. Nejdřív se vyšlehá Mascarpone se šlehačku, pak se přidá rozpuštěnà a zchladlá čokoláda. Nechá se ztuhnout v lednici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám mascarpone, ricota, tvaroh, smetana na šlehání od oka v různých poměrech podle toho co zrovna seženu nebo zbyde v lednici a buď jen s cukrem a nebo do toho zasleham kakao nebo rozpuštěnou čokoládu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kromě bílého krému s mascarpone dělám ještě čokoládový. Svařím smetanu ke šlehání, když je už téměř vroucí nalámu do ní čokoládu na vaření, nechám rozpustit a projít varem. Po vychladnutí vmíchám měkký tvaroh. Je z toho výborný jakoby pacholíkový krém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám moc ráda čokoládové krémy, návod má třeba Míša Landová na stránkách víkendové pečení, myslím že to tam má jako čokoládový dort. Je to jednoduché a rychlé a není to tak hutné jako mascarpone.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky. Chystám se dělat nepečený dort. Základ sušenky a máslo, ale strašně přemýšlím co dát za krém. Někde jsem našla mascarpone+šlehačka a přidat 1/2 lžičky mandlového a 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Myslíte, že to může být dobrý? Máte případně nějaký ověřený krém na nepečený dortík? Prosím nic hutného. Předem děkuji za jakékoliv rady a tipy