Nepečený dort a krém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
UkecanyVendysek
8.5.24 22:04

Nepečený dort a krém

Ahoj holky. Chystám se dělat nepečený dort. Základ sušenky a máslo, ale strašně přemýšlím co dát za krém. Někde jsem našla mascarpone+šlehačka a přidat 1/2 lžičky mandlového a 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Myslíte, že to může být dobrý? Máte případně nějaký ověřený krém na nepečený dortík? Prosím nic hutného. Předem děkuji za jakékoliv rady a tipy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16147
8.5.24 22:06
@UkecanyVendysek píše: Více

Šlehačku a mascarpone mám nejraději na krém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
8.5.24 22:10

U nás taky frčí mascarpone + šlehačka + hustý jahodový jogurt
S těmi extrakty opatrně, stačí opravdu kapka, jinak to chutná uměle..moc ráda je nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
8.5.24 22:12

Já minule dělala na 2 mascarpone a dvě šlehačky rozpustit 200g mléčné nebo bílé čokolády. Krém byl naprosto famózní. Nejdřív se vyšlehá Mascarpone se šlehačku, pak se přidá rozpuštěnà a zchladlá čokoláda. Nechá se ztuhnout v lednici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
UkecanyVendysek
8.5.24 22:19

@Aduš8 to zní dost dobře. Děkuji za tip

• Citovat
  • Upravit
35448
8.5.24 22:20

Dělám mascarpone, ricota, tvaroh, smetana na šlehání od oka v různých poměrech podle toho co zrovna seženu nebo zbyde v lednici a buď jen s cukrem a nebo do toho zasleham kakao nebo rozpuštěnou čokoládu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
8.5.24 22:48

Kromě bílého krému s mascarpone dělám ještě čokoládový. Svařím smetanu ke šlehání, když je už téměř vroucí nalámu do ní čokoládu na vaření, nechám rozpustit a projít varem. Po vychladnutí vmíchám měkký tvaroh. Je z toho výborný jakoby pacholíkový krém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.24 07:49

Mám moc ráda čokoládové krémy, návod má třeba Míša Landová na stránkách víkendové pečení, myslím že to tam má jako čokoládový dort. Je to jednoduché a rychlé a není to tak hutné jako mascarpone.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat