Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj ženy,
chtěla bych malé upéct-nepéct dort k 1. narozeninám. Mám vyhlídnutý na korpus jednoduchý recept ze špaldové mouky, másla a agávového sirupu. Na to bych ráda dala něco tvarohovo-jogurtového s ovocem. ALE bez želatiny, místo ní bych použila AGAR. Jenomže jsem s Agarem nikdy nepracovala, tak nevím jak na to. Máte někdo zkušenost? Kdyby jste některá měla nějaký šikovný receptík, tak sem s ním
Děkuju
Ahoj!
S agarem neporadím (jednou jsem zkoušela a nepovedlo se), ale klidně bych tam dala puding. ![]()
@dariB Recept nemám, nicméně agar používám a bez problému. Nejradši mám sypaný (takový prášek), a stačí fakt málo, aby to nebylo tvrdé. Na krabičce mám napsané dávkování - jako kolik tekutiny na kolik lžiček agaru.
Pouzivam misto zelatiny bezne. Zkratka jen misto zelatiny dam do tekutiny agar, namacim tak hodinu dve. Privedu k varu, chvilku nevham varit, trochu necham vychladnout a neliju vetsinou na dort, respektive ja spis na kolac.
Jen poznamka- ten korpus ze spaldove mouky se snad pece, ne?
@zerezmijka @Lama Lama Díky za reakci. Mně šlo spíš o to, jestli existuje nějaký způsob, jak dostat ten agar do jogurtu (ten asi vařit nebudu
).
@Lama Lama K poznámce -Jasně, že se peče, proto píšu: upéct-nepéct dort ![]()
Nadpisu mas nepeceny dort. To co popisujes je koasicky peceny dort. Krem se snad nepece nikdy.
Agar hez tepelne upravy neudelas. Zelatinu taky ne. To tak leda modifikovany skrob.