Recept: Masopustní vepřový guláš

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 30
Hodnotilo 0 lidí

Masopustnímu guláši dodávají zajímavou chuť povařená jablka.

Postup

Na sádle opečeme nakrájenou vepřovou plec. Přidáme jemně nasekanou cibuli a orestujeme, až zezlátne. Zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem.

Měkké maso vyjmeme a do základu dáme rozvařit nastrouhaný brambor. Vaříme asi 20 minut. Šťávu přecedíme a zjemníme smetanou. Nakonec zavaříme pokrájená jablka a dochutíme majoránkou a pepřem.

Zdroj: www.labuznik.cz

Autor: jineli

Ingredience

  • 600 g vepřové plece
  • 100 g cibule
  • 50 g mleté papriky
  • 2 dl zakysané smetany
  • 150 g syrových brambor
  • vepřový vývar
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 400 g jablek
  • 70 g sádla

Chutnalo vám? Okomentujte recept Masopustní vepřový guláš

Váš příspěvek