Tyhle perníčky se vám zaručeně povedou! Pravá vůně Vánoc.
Postup
Suroviny smíchejte v robotu na hladké nelepivé těsto, které připomíná modelínu. Těsto nechte alespoň 12 hodin v lednici.
Těsto rozválejte na vále na cca 3 mm tenký plát. Troubu předehřejte na 170 stupňů. Vykrájené tvary skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pozor! Nechávejte mezery, aby se vám perníčky nespekly!
Pečte asi 10-12 minut. Upečené perníčky ihned po vytáhnutí z trouby potřete rozšlehaným vejcem.
Poleva: ručním šlehačem šlehejte bílek s cukrem a lžičkou škrobu. Po kapkách přidejte citron. Perníčky zdobte druhý den po upečení.
Autor: admin
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 75 g másla
- 2 vejce + na potření
- 140 g moučkového cukru
- 2 lžíce medu
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky perníkového koření
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžíce kakaa holandského typu (lze vynechat - ale na tmavých perníčkách lépe vynikne zdobení)
- NA BÍLKOVOU POLEVU:
- cca 140 g extra jemného moučkového cukru
- 1 lžička bramborového škrobu
- pár kapek citronové šťávy
Chutnalo vám? Okomentujte recept Perníčky redaktorky Petry
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Perníčky redaktorky Petry