Recept: Perníčky redaktorky Petry

Přidat recept
 
Hodnotilo 1 lidí

Další fotky

Tyhle perníčky se vám zaručeně povedou! Pravá vůně Vánoc.

Postup

Suroviny smíchejte v robotu na hladké nelepivé těsto, které připomíná modelínu. Těsto nechte alespoň 12 hodin v lednici.

Těsto rozválejte na vále na cca 3 mm tenký plát. Troubu předehřejte na 170 stupňů. Vykrájené tvary skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pozor! Nechávejte mezery, aby se vám perníčky nespekly!

Pečte asi 10-12 minut. Upečené perníčky ihned po vytáhnutí z trouby potřete rozšlehaným vejcem.

Poleva: ručním šlehačem šlehejte bílek s cukrem a lžičkou škrobu. Po kapkách přidejte citron. Perníčky zdobte druhý den po upečení.

Autor: admin

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 75 g másla
  • 2 vejce + na potření
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžíce kakaa holandského typu (lze vynechat - ale na tmavých perníčkách lépe vynikne zdobení)
  • NA BÍLKOVOU POLEVU:
  • cca 140 g extra jemného moučkového cukru
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • pár kapek citronové šťávy

Chutnalo vám? Okomentujte recept Perníčky redaktorky Petry

Váš příspěvek