Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 41 a myslím že na otěhotnění už je mizivá šance. Tak si říkám jestli v tomto věku se to někomu podařilo přozozeně? Případně od jakého věku už se šance ronvá nule(myslím před přechodem…)
Máma mojí kamarádky otěhotněla přirozeně a neplánovaně, když jí bylo 40. Přijde mi to ale už trochu pozdě.
Rodila jsem druhé dítě ve 37 a byla jsem v porodnici skoro nejmladší. Běžně i ženy o 6 let starší. Takže asi jak u koho ![]()
Jsem neplánovaně těhotná ve 40. Z jednoho styku v měsíci. Po porodu rozhodně plánuju tělisko.
Ahoj, kolegyně z práce neplánovaně otěhotněla ve 42 letech. S manželem léta nespala, pak se jim podařilo vztah napravit a paní asi zapomněla, jak se dělají děti
miminko si nechala, má ročního zdravého chlapečka přirozeným porodem, druhé dítě. Vím, že gynekoložka jí říkala, že se to už rovná zázraku, i fakt, že těhotenství bylo bez problému. Nemožné to tudíž není
Mám teď v okolí 2 holky po 40. - pro jednu je to třetí dítě s novým partnerem, pro druhou čtvrté dítě s tím samým…
Tak ja otehotnela v 41 prirozene hned prvni mesic. Kdyz jsem resila sve obavy z veku s doktorkou, doslova mi rekla, ze s mym zivotnim stylem se nemusim bat, ze je to hodne o tom. Tehotenstvi probehlo zcela bez problemu (sportovala jsem az do konce), porod take bez problemu behem 2hodin, dcerka je zdrava (tuktuk).
Před přechodem se šance nikdy nerovná nule. Jinak znám paní, která přirozeně otěhotněla těsně před 50…myslela si, že je v přechodu a ono se z toho po pár měsících vyklubalo mimino. ![]()
Znám jednu, co po čtyřicítce otěhotněla hned 2×. Jednou ve 43, podruhé téměř v 46 letech. Ani jedno si ale nenechala. Jak to bylo s tím prvním nevím, ale druhé jí bylo důrazně doporučeno přerušit ze zdravotních důvodů.
Znám jednu, co po čtyřicítce otěhotněla hned 2×. Jednou ve 43, podruhé téměř v 46 letech. Ani jedno si ale nenechala. Jak to bylo s tím prvním nevím, ale druhé jí bylo důrazně doporučeno přerušit ze zdravotních důvodů.
Se hlásím. Rodila jsem pár dní po 45 narozeninách, a to jsem měla tělísko ![]()
V rodině máme případ, kdy příbuzná měla první dítě na 4. pokud IVF, další dítě zkoušela 2× IVF a nepovedlo se a pak otěhotněla v 41 letech nečekaně přirozeně a těhotenství i porod bez problémů, dítě zdravé.
Moje babička otěhotněla v 45 při jediném přerušovaném sexu v daném měsíci… pak si myslela že je v přechodu a pátém měsíci přišli na to, že to přechod asi úplně nebude ![]()
Mně je 43 a aktuálně jsem za poslední rok a půl počtvrté těhotná naprosto přirozenou cestou. To, že potrácím, je bohužel způsobeno dlouho neléčenou zanedbanou infekcí, ničím jiným.
Ahoj, je mi 41 a myslím že na otěhotnění už je mizivá šance. Tak si říkám jestli v tomto věku se to někomu podařilo přozozeně? Případně od jakého věku už se šance ronvá nule(myslím před přechodem…)